Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Nejčastější literatura co si zradikalizovaní bojovníci ISIL kupují, předtím než např. z té Francie odjedou do Sýrie etc. je kniha Islam for dummies. Takže si myslím, že to je přesně jak říkáš.

Označování lidí z jiné kultury za bubáky je imho mimo.

Islam for dummies jsem nikdy necetl. Ale vzhledem na to, ze se jedna o knihu bile huby z Indianapolisu, stat Indiana v USA tak asi ani zadna hneda. Ale jako pohadka na dobrou noc o zlych belosich a ubohych muslimech dobry...

Nic proti masochismu a sebemrskacstvi, ale trochu s mirou.

Upraveno uživatelem Pcho
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ůplně jsem teď Tvůj příspěvek nepochopil. Nicméně knihu jsem taky nečetl a ani nevím kdo jí napsal. Nicméně vycházím z informací od různých bezpečnostních expertů a expertů na terorismus. Kdy říkají, že lidé zradikalizování ISIL nebývají žádní velcí věřící a mají velmi omezené znalosti náboženství atd. Tahle kniha byla několikrát v diskuzích zmíněna např. tady : http://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/215411058090516/

Adama Dolníka beru jako jednoho z největších expertů na tuto problematiku a tedy to považuji za fakt. Ať si každý jezdí na dovolenou kam chce a příjde mi nefér ho za to kritizovat. Jen bych byl rád kdyby se lidé drželi více faktů a ne pocitů, případně si zjišťovali zdroje své "jediné pravdy". 

Odkaz ke komentáři

Ůplně jsem teď Tvůj příspěvek nepochopil. Nicméně knihu jsem taky nečetl a ani nevím kdo jí napsal. Nicméně vycházím z informací od různých bezpečnostních expertů a expertů na terorismus. Kdy říkají, že lidé zradikalizování ISIL nebývají žádní velcí věřící a mají velmi omezené znalosti náboženství atd. Tahle kniha byla několikrát v diskuzích zmíněna např. tady :

Adama Dolníka beru jako jednoho z největších expertů na tuto problematiku a tedy to považuji za fakt. Ať si každý jezdí na dovolenou kam chce a příjde mi nefér ho za to kritizovat. Jen bych byl rád kdyby se lidé drželi více faktů a ne pocitů, případně si zjišťovali zdroje své "jediné pravdy".

Knihu Islam for dummies napsal Warren Malcolm Clark, emeritni profesor bile pleti ze statu Indiana v USA. Pravdepodobnost, ze zrovna jeho knihu ctou radikalni muslimove je mensi nez knihu Mach a Sebestova. Chapu, ze je spolecenska objednavka vse malovat na ruzovo. Ale nemelo by to uplne bit do oci. Tot vse k tematu.

Odkaz ke komentáři

Roman I., on 15 Čvc 2016 - 09:47, said:snapback.png

No nevím, školy nemám, ale s islámem tyhle činy nemají IMHO až tak moc společného. nejvíc obětí radikálů ve světě jsou muslimové. Tady se jedná o jiné věci. Po 2. světové válce mocnosti nezvládly rozpad koloniálního systému a teď za 2 generace odsírají důsledky.  Příklad Tunisko a Alžírsko kontra Francie je do nebe volající. 

Bordel a naivita  v sociální politice evropských zemí je pak jen živnou půdou pro tyhle frustráty s vymytými palicemi. Opravdu by mě zajímalo, kolik toho vědí o své víře. Já si myslím, že nic.

Nejčastější literatura co si zradikalizovaní bojovníci ISIL kupují, předtím než např. z té Francie odjedou do Sýrie etc. je kniha Islam for dummies. Takže si myslím, že to je přesně jak říkáš. 

Označování lidí z jiné kultury za bubáky je imho mimo. 

Mimochodem cilem tech mrtvych lidi v ulicich je presne to aby vznikaly ty kraviny na netu typu IVCRN a organizacim jako islamsky stat, by se usnadnila radikalizace. Jinymi slovy ctenar blesku, protiproudu a aeronetu zradikalizuje ctenare islam for dummies a oboje ty strany jsou si blizsi nez si mysli. 

Já se obávám, že to má s islámem všechno. Nejde o to, že ti "umírnění, nebo evropští muslimové" tvrdí, že s radikály a teroristy nemají nic společného a že to není islám. Jde o to, že přesně to tvrdí i ti radikálové, kteří do Sýrie odchází, nebo tam odtud naopak přichází, nebo tady mezi námi žijí. Pro isiláka je jediný správný muslim isilák, dělá to co je správný podle koránu a hadíth a má to opřený o argumenty a citace z Koránu. Úplně stejně jako ten umírněný, který útoky odsuzuje. Oba se navzájem obviňují z toho kdo je a není správný muslim a co je a není islám. A kdo to posoudí, my? Korán je napsaný hodně kontroverzně, muslimských směrů a frakcí jsou stovky a záleží na tom kdo se toho jak chopí, kdo se kým nechá ovlivnit.. Podle zpráv tajných služeb (primárně CIA a Britů) zhruba 15-25% muslimů žijících v západních zemích, nebo mimo muslimské země obecně minimálně latentně schvaluje podobné útoky, více či méně veřejně, nebo  třeba jen v kruhu nejbližších. Jsou prostě rádi že to někde bouchlo. Když si pak člověk uvědomí, že těch 15-20% je velmi velmi hrubě cca 200-300 milionů lidí.... Máme tady potom stamiliony lidí, kteří si přejí konec takzvané západní civilizace a mají radost z toho, že se něco jako v Nice stane. Což už taková pr*el není...

Je zajímavá analogie s křesťanstvím, když se nad tím člověk zamyslí. Křesťané se také historicky chovali jako prasata, když si člověk uvědomí, že inkvizice byla cca v 13-15 století, takže cca 500-700 let zpět a Islám vznikl kolem roku 650 našeho letopočtu......Muslimové jsou tedy podle této analogie v současnosti v rámci stupně vývoje Islámu zhruba v našem 14 století. A podle toho se i někteří chovají. A nemyslím jen útoky a terorismus. Kamenování, vraždy ze cti, sekání rukou...středověký metody v současné době středověkýho   náboženství. A do toho v posledních 50-70 letech prudká konfrontace se západním civilizací, technickou vyspělostí médii, apod...to už musí udělat pěknej bordel.

Jednoduché východisko to nemá, čekají nás perný chvilky...

Upraveno uživatelem varjag
Odkaz ke komentáři

Podle zpráv tajných služeb (primárně CIA a Britů) zhruba 15-25% muslimů žijících v západních zemích, nebo mimo muslimské země obecně minimálně latentně schvaluje podobné útoky, více či méně veřejně, nebo  třeba jen v kruhu nejbližších. Jsou prostě rádi že to někde bouchlo. Když si pak člověk uvědomí, že těch 15-20% je velmi velmi hrubě cca 200-300 milionů lidí.... Máme tady potom stamiliony lidí, kteří si přejí konec takzvané západní civilizace a mají radost z toho, že se něco jako v Nice stane. Což už taková pr*el není...

To je spatne uvedomeni, v zapadnich zemich urcite nezije 1.5 miliardy muslimu ... tech co jsou radi, budou spis jen tak milioni:  By 2010 an estimated 44 million Muslims were living in Europe (6%), including an estimated 19 million in the EU (3.8%)

Odkaz ke komentáři

Pisu....nebo muslimske zeme obecne, mysleno ty kde muslimove ziji, ale statni system neni zalozen na islamu. Coz je i dost zemi v Africe, Malajsie, Banglades, Indie, spousta postsovetskych kavkazkych a stredoasijskych statu.... Plus USA. Odhad je velmi hruby a od stolu, jak pisu, nicmene procenta sedi...

Upraveno uživatelem varjag
Odkaz ke komentáři

Brusel všem (kromě ochranek politiků) zkonfiskuje bouchačky, Frantíci si zakážou náklaďáky větší než Berlingo, Němci po nožích postaví mimo zákon i sekery (aby s nimi zálesák Muhamad al Hindúkuš cestou z práce zas někoho omylem neškrábnul) - a v Evropě znovu zavládne láska a mír... :goof:

PS: A Turek s úsměvem pověsí každého, kdo se na Alí Pašu Erdogana křivě podívá - ať je ta šťastná budoucnost kompletní  689401.gif

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Jj, chudak 17 let mu bylo. :( Co na to MJ. ? Sebrat zbrane policajtum, nebo do kaznice rovnou?

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Zlatí Pokémoni, mám pocit, že za chvíli zvednu prkýnko od hajzlu a vyskočí na mě teorie o muslimech.

Pockej, po vikendu budes mluvit jinak :-). Nekde jsem cetl, ze ma bejt o vikendu nejakej pokemoni sraz a ze se bude vydavat nejakej navod k ty hre, ci co ( vubec nevim, o co jde, jen na me vsude vyskakujou nejaky upoutavky a vrazej do me lidi s poznamkou, ze tady pokemoni nejsou ).

Odkaz ke komentáři

Jj, chudak 17 let mu bylo. :( Co na to MJ. ? Sebrat zbrane policajtum, nebo do kaznice rovnou?

Co, někdo mě volal?

Emdžej říká že by měli dát těm policajtum dobrý prémie. Nějakej člověk se rozhodl udělat z jinejch lidí třísky.

Pokud vůbec čteš moje příspěvky, tak sis musel všimnout že sem nikde neschvaloval nějaký útoky na bělouše.

Jakej je pro změnu tvuj názor na to jak americký policajti zastřelili v poslední době několik lidí v podstatě jen tak? Šlo jenom vo černochy viď? Voni to sou všechno gengstři a krekaři.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...