Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máš pravdu, každý začíná humánními metodami, ale postupně přitvrzuje. Kuny na zahradě by mi nevadily, dokonce mi ani nevadí, že sousedovi žerou kuřata, ale že v noci dělají hluk, ničí izolaci, žerou mi auto a všude jsou kuní shity, to mi vadí. Kdo to nezažil, může lehce moralizovat...

Odesláno

Macka vs kuna 1on1 je tak 50/50, namakana macka kunu zmakne, ale dostane pri tom zabrat a nezriedka neskor zdochne na utrzene zranenia. Vacsie mnozstvo maciek 3+ s teritorialnym vztahom k danemu miestu dom pred kunami vacsinou celkom spolahlivo ochrani.

Inak kunu by si spravne zabijat nemal, je chranena. Ale inak v pohode ju zabi, ak Ta aj nejake slniecko uda a cajti ho aj nahodou rovno nevysmeju, je za to nejakych 150? na Slovensku, pocitam ze v CR to bude podobne. To za pokoj od kuny IMO celkom stoji.

Zakonom pripustny postup je odchytit zivu a odovzdat ochranarom. Oni ju potom prezru a protokolarne vypustia v lese,.... je tak 80% sanca, ze sa vrati :D (osobna skusenost)

Mozes kupit v zeleziarstve pascu s padacimi dverami, ale musis ju nechat stat tak pol roka vonku na dazdi aby prestala smrdiet novotou a olejom, inak ti tam kuna proste nevleze.

Iste uspechy sa daju dosiahnut aj s mohutnejsimi pascami na potkany, ale casto ju to len pocuchaju.

Jedy nedoporucujem, nevies kam odide zdochnut a bude Ti tam v izolacii smrdiet zdochlina.

Docela ucinne su rozhodne trojhacky, ale nie kazdy ma na to srdce.

U nas sa v humne celkom osvedcili sirne knoty,... zapalis to na pojde kazdu noc a kune sa u teba casom prestane pacit. Samozrejme neprichadza do uvahy ak je podkrovie obyvane. Stiplavy a mozno aj trochu jedovaty smrad ostava pomerne dlho.

Na hlukove / ultrazvukove generatory su rozporuplne recenzie, jednak to dava zabrat aj ostatnym zvieratam ak nie u teba, tak u susedov. A jednak su ludia ktori tvrdia ze to s kunou ani nehlo. (osobnu skusenost nemam)

Docela husty je nervovy plyn co sa nim hubi hmyz, da sa to zohnat ako taka patrona co sa zapali,... no ale to sa da pouzit tak na chate bo tam tusim tri dni potom nikto nesmie nez to vyprcha. Normalne sa to tusim nepredava, ale ak mas znameho u deratizerov zozenies to. A tiez je to obdobne ako s tym jedom nevies kde v izolacii Ti chcipne. (osobnu skusenost nemam)

Niekto tvrdi ze iste uspechy sa daju dosiahnut vhodnym typom izolacie taka ta hnusna cadiciva vata ktorej vlakna sa lamu na kratke kusy a zapichuju do koze. Nemozem potvrdit, nasej kune to vobec nevadilo.

Existuju odpudzujuce spreje ale tie su dobre tak na to postriekat tym kabely od zapalovania v aute aby to mrcha nezrala.

No a najlepsie zo vsetkeho je, ze ak aj jednu kunu zmaknes tak je tu velka sanca ze ju v kratkej dobe nahradi ina.

Odesláno

Se sirnými knoty to bude jako s tím sprejem, za den, dva to vyvane, řekl bych. Ale vyzkouším.

Účinná je prý i sklopka s živým holubem. Kuně je jasné, že jde o past, ale neodolá loveckému instinktu. Jen mi to možná přijde ještě drsnější než ten trojháček...

Odesláno (upraveno)

S tym sirnym knotom opatrne a hlavne nedodrzovat vyrobcom doporucene mnozstvo pre pocet knotov na m3 objemu budovy. Bavime sa o tom vyhnat cicavca z priestoru dusivym dymom, nie o ochrane proti pliesnam na co sa knoty bezne pouzivaju. Polka toho pasku zapalena na pojde kazdy vecer po dobu dajme toho dvoch tyzdnov staci aby sa kuna prestahovala inam.

Ad holub, uplne by mala stacit laboratorna mys, potkan, ci morca kupene vo zverimexe (vyrazne lacnejsie).

Upraveno uživatelem cali
Odesláno

Zabíjet zvířata je velmi lehké a dokáže to akorát vylízanej debil. Rozházel jsem tam chlupy z pejska, pustil nové album Nicka Cave a každých pět minut ji tam zabliká světlo, uvidíme kdo z koho :-) Nevím co je horší, jestli lasička nebo moje dvouletá dcérka, která mi po deseti minutách na telefonu zrušila asi osm důležitých ubytování na bookingu, včetně celé rodinné dovolené v Chorvatsku a Rakousku. Dával jsem to dohromady čtyři hodiny, jak já jsem nasratý, jak říkám, zlatá lasička :-)

Odesláno

Nie je to lacica, je to na 99.9% kuna, lasica zije na/v zemi na strechy lezie len vynimocne za vtacikmi. Uprimne dufam ze Nick to vyriesi, aby si sa o dva mesiace nemusel potupne pridat k vylizanym debilom :)

Odesláno

Mimina nejen škytaj, to je to nejmenčí. Jak už tu bylo napsáno, taky hrozí pomočení/pokadění/poblití (ano, dá se to vyprat, ale je to těžký okamžik v životě lidském, zasaženy mohou být osoby, jakožto i předměty a to i naráz - zažili jsme například kombo posrané dítě+manželka+gauč). Mimina taky různym způsobem řvou, to už tu bylo ale naznačeno-s tim se počítá, hlasitě prděj (někdy tak hlasitě, že se cejtim vedle nich jako úplnej břídil a amatér a to si v tomhle směru dost věřim) a dokonce taky občas i chrápou. No takový mimino je generátorem stále nových překvapení a nevšedních okamžiků:-)

Odesláno

Škandál, nedali mi účtenku!!!

Je to marný s účtenkou i bez účtenky. I kdybys to zkusil bez udání důvodu ve lhůtě 14 dní po dodání, zpátky ho zkrátka nenarveš....se s tim smiř.

Odesláno (upraveno)

To jo, letí. Co se děti narodily, tak mi přijde, že ještě rychleji, než kdy před tím.

E: Jsem musel doplnit čárku, co když tady číhá Karlos :-)

Upraveno uživatelem geometr
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...