m.n. Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 (upraveno) TomasP: Mi to nějak neštimuje, on těch 500 metrů urazí ve 200kmh rychlosti za 9 vteřin, tys jel o 70kmh víc (a o 30kmh víc, než dovolují předpisy) než ten kamion, takže jsi na jeho předjetí potřeboval dejme tomu 4 vteřiny, furt je tam 5 vteřin fóra, co je vlastně za problém? Upraveno 3. dubna 2014 uživatelem m.n. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 m.n.: kamiony boli za sebou dva, ako som pisal, umysel som dal najavo, ako hovoria predpisy este pred zacatym ukonom a ked som v spatnom videl tu laserovu show, tak som si povedal, ze mi to za to blikanie a nasledne vybrzdovanie nestoji ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 2TomasP: A tím chceš říct co, že tě ti dva nakrkli protože nemáš na pořádné auto, že předjetím potupili tvůj chrochták ve kterém neumíš používat zpětná zrcátka, že neumíš na dálnici odhadnout rychlost a nacpeš se jim před čumák do předjížděcího pruhu, přestože Tě na svou přítomnost a vyšší rychlost taktně upozorňovali blinkrem 500 metrů předem? Sorry, ale jestli je tady nějakej ocas co na silnici ohrožuje a nasírá ostatni, tak jsou to tupani toužící po "školení" ostatních jako Ty.Vlastně se ani nedivím, že při "školení" nerváků typu Trpišovského v dotyčných párkrát ročně bouchnou saze a moralisti kochající se kolonou ve zpětném zrcátku pak končí plačky s rozbitým autem... Aby bylo jasno, "zlé naleštěné BMW" nevlastním - a když někdo spěchá víc než já a důvod neznám (co já vím, veze děcko píchlé sršněm k doktorovi a nebo starou do porodnice? ...obojí už jsem zažil osobně!), uhnu mu a případné posouzení toho jestli je to "czurak" nechám na fízlech a správních úřadech. A pro příště doporučím vzpomenout si na mantru všech křupanů za volantem: "Kdo jede pomaleji než já je zdržující D E B I L - a kdo mě chce předjet je M A G O R a nezaslouží si to!!!" - a jezdit tak, aby se Tě netýkalo ani jedno, ani druhé. Nakrklých příspěvků a obětovaných lip tu pak bude míň...Ty máš dost... Aha, takže pokud to dobře vnímám - oba dva jste jeli rychlostí vyšší, než je povolená. Jste si tedy kvit. Ty jsi mu tam vjel, a on Tě vyblikal, protože byl rychlejší. Jak se potom vyrovnáš s tímhle? 12 odst. 5 zákona č. 361/2000 Sb. stanoví:Přejíždět z jednoho jízdního pruhu do druhého smí řidič jen tehdy, neohrozí-li a neomezí-li řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejíždí; přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy..... a ty taky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Zase v nemecku te malokdo pusti v levym, to u nas lidi uhybaji vic ... Co se tyce rychlosti, zlata stredni cesta 150 na tempomatu :-)ja davam 115 .. no jo, dojedu tam taky, muzu se kochat a odmenou je mi pohled na udaj o spotrebe... dluzno dodat, ze nikoliv v cechach.. tady radeji splyvam s davem, tady se tyhle srandicky nevyplaci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Když tu onehdy byla podobná auto - moto debata, tak mám pocit, že to skončilo nějakým tím banem a chudák Gilius (budiž mi země lehká) seknul s postem moderátora. Nedivím se tomu, co se děje na silnicích, je to jen takový malý odraz toho, co se děje zde. Takže asi normál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 (upraveno) Přesně, lidi jsou děsně bezohledný. Mě vždycky dokáže doběla vytočit, když mi pomalejší auto agresivně na okresce najíždí na střed vozovky ve chvíli, kdy ho v zatáčce mírumilovně předjíždím ve 170 km/h. Upraveno 3. dubna 2014 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Banem to neskončí vždyť jsme tolerantni dospělí lidé. Pokusíme se pochopit pohled druhého a pokud se nebude stejny jako nas, nebudeme kolegu posilat do riti, ani ho jmenovat kokotem. To je pod uroven kohokoli tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dee Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 (upraveno) presne. vono by melo bejt pro vsechny, kdo chteji na dalnici, povinny 20 hodin kondicnich jizd v nemecku.. par desitek tisic kilometru jsem po nemecky dalnici najel, ale ani jednou jsem nevidel, ze by nekdo nekoho vybrzdil... u nas? nejmin 3x.. naposled zrovna shodou okolnosti cerny bmw 3 u jesenice... a mel jsem z toho husi kuzi, ackoliv jsem byl jen prihlizejici... Tohle mám nejradší, "jó, na západě, tam se jezdí jinak". Jezdí se tam úplně stejně, potkal jsem magory co vybržďují, auta co jedou 120 v levém a odmítají uhnout, lidi co najíždí na dálnici šedesátkou... Na jednu stranu je pravda, že v ČR nemá moc smysl jezdit nad 150, na druhou stranu si mohl původní autor odpustit poznámku o "naleštěném BMW". Ano, zákon mi nepřikazuje zrychlovat nad limit když mě někdo dojíždí, na druhou stranu mi zákon taky nepřikazuje nezavírat lidem dveře před nosem a nedělám to... P.S.: sorry že jsem si vybral zrovna tvůj příspěvek k ocitování Upraveno 3. dubna 2014 uživatelem Dee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 ... , na druhou stranu si mohl původní autor odpustit poznámku o "naleštěném BMW". Ano, zákon mi nepřikazuje zrychlovat nad limit když mě někdo dojíždí, na druhou stranu mi zákon taky nepřikazuje nezavírat lidem dveře před nosem a nedělám to... pardon, ospravedlnujem sa majitelom nenalestenych BMW, nalestene auta vyzeraju takto ... nic co by neslo rozlestit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Nedivím se tomu, co se děje na silnicích, je to jen takový malý odraz toho, co se děje zde. Takže asi normál. A nejen zde ... Ač nerad, musím souhlasít se Zmizíkem a Romanem. Jezdit 200+ na našich silních je nesmysl. Před měsícem si to drandím na svém BMW v klidu 120/130km na kochačku po D11, poslouchám hudbu a najednou kolem mě motorka ... tvl to byl takovej úlek, nevím, kolik tam ten KKT měl, ale byl hned pryč a hlavně přijel takovou rychlostí, že jsem si ho nevšimnul ani v zrcátku, jen ten řev kolem mě a byl pryč. Vůbec nedokážu dopočítat, kolik mohl jet. Tohle byl jasnej dárce ... Kolem mě nikde nic, ale stejně to bylo hoodně nepříjemné. A jinak k tomu vybržďovacímu agentovi. Máme v autoškole školitele na profesák, který jezdí občasně s kamionem vyprávěl nám, jak je důležité v kamionu a nákladním autě předvídat a co se mu stalo. Vyjížděl na Náchodské v Počernících z Iveca Strojservis (kdo to tam zná, tak ví). Jeli projet s mechanikem Stralise (tahač) a z jedné strany ho kvůli nadjetí pustilo jedno auto a z druhé strany měl odhad a dost místa tak si nadjel a pokračoval v jízdě. V tom manévru ho dojel nějaký spěchající řidič, nechal ho rozjet na 80km/h, předjel ho a šel surově na brzdy. Pokračoval 40km/h(na silnici první třídy), tak ho instruktor chtěl předjet a on ho nechtěl pustit, zrychloval a zpomaloval, podle libosti. Tak říkal, že se zařadil za něj a jeli 15km!!! 40km/h než odbočil na dálnici. Já moc nechápu, co takoví dementi dělají za volantem. Poenta byla v tom, že kdyby měli návěs s nákladem, tak nemají šanci to ubrzdrzit a byl by z toho daleko větší průser, protože ono zastavit takový kolos není sranda, vím to s vlastní zkušenosti, kor když je naložený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 (upraveno) Tohle mám nejradší, "jó, na západě, tam se jezdí jinak". P.S.: sorry že jsem si vybral zrovna tvůj příspěvek k ocitování v pohode.. .. ja ale nemluvil o zapadu obecne, ale ciste o nemecku.. tam jsem se fakt nesetkal nikdy s netolerantnim chovanim, vyjma rumunskych a polskych kamionu... a najel jsem u nich zhruba 30-40 000 km... .. o rakousku to same tvrdit nemohu.. edt.: .. a holandani me taky serou.. jak na semaforech padne zelena, oranzovou voni nedavaj, a čék nevyrazi jak dragster, hned blbci troubi... Upraveno 3. dubna 2014 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Pár stehů na zádech a sezení v autě.Blbá kombinace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Do kose jsem vyhodil paměťovou kartu 64gb s jiným bordelem. Koš vysypan do popelnice, ta vyprázdněna do popelarskeho auta a to vysypalo bordel na smetiště. Jdu hledat.Až se ji budeš chtít zbavit příště, tak dej vědět, já se o to postarám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Ano, zákon mi nepřikazuje zrychlovat nad limit když mě někdo dojíždí, na druhou stranu mi zákon taky nepřikazuje nezavírat lidem dveře před nosem a nedělám to...Ano, zákon nepřikazuje zrychlovat nad limit, když mě někdo dojíždí, ale zákon nám všem přikazuje nebránit plynulosti silničního provozu (o omezení a ohrožení ani nemluvě).... ovšem to je tak obrovský nešvar, že kdyby s ním začala policie něco dělat, tak by se najednou zjistilo, že ono to vlastně jde, jezdit bez problémů a neohrožovat kolemjedoucí, jenomže to by řidiči nesměli být lidé, ale stroje. Stačí se podívat, co dělají kamiony na D1, nemluvě o jiných silnicích, no a když se k tomu přidají úplně stejně jedoucí blbci v levém pruhu, je na malér zaděláno. Ovšem obecně, je tohle neřešitelný problém, takže je asi zbytečné to tady řešit. Kdo jsme bez viny (v silničním provozu), hoďme kamenem ....(a zjistíme, že se nám v dolech hromadí kameny ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Na dálnici jezdím na motorce co se dá, což není mnoho - max. 246 tachometrovejch. Ale zpomalim, když hrozí, že bych moh předjíždět někoho, kdo má sám co předjíždět. Jestli se mě lekne někdo, kdo jede rovně a sám, je mi jedno. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Na dálnici jezdím tachometrových 140 na tempomat a touto rychlostí i předjíždím. Jestli mě někdo v levém pruhu dojede a třeba i bliká, je mi u prdele a daného řidiče považuju mírně řečeno za pablba. A jestli mi někdo bude předhazovat něco o omezování plynulosti silničního provozu, tak si to o něm budu myslet také. Kdo jezdí na dálnici více než kolik dovoluje vyhláška, se musí smířit s tím, že se bude muset občas i omezit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJA Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Mě dnes docela šoknul jeden blb, který vedle mě stál na křižovatce a měl na sedadle spolujezdce cca 3leté dítě bez jakékoliv sedačky, pásů... Sice chápu, že dětská autosedačka stojí více než pánova Š 105, ale proč ho tak kua vozí?? Fatální následky při sebemenším problému... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Vážení, koukám, že k tomu, jek jezdit správně po dálnici, se tady už vyjádřilo tolik lidí, že už tu chybí jenom Tomio. A jelikož se zatím nevyjádřil, zkusím ho zastoupit se svým skromným názorem.1) rychlostní limit na kocourkovských dálnicích je 130, tzn. běžný uživatel jezdí tak do 150 tam, kde to jde.2) Pokud předjíždím, předjíždím zhruba touto rychlostí a zbytečně nepřekážím vlevo. Než tam vjedu, podívám se do zrcátka, abych nikoho nezprasil. Ale abych někde u Sadské trčel za kamionem, protože třeba na Černém mostě to právě frajer rozjel na 200 a já bych se mu mohl připlést do cesty, to fakt ne.Mám prostě za to, že pokud někdo moc spěchá či trpí nadbytkem/nedostatkem testosteronu a musí si dokazovat, že je král silnic, může si to dokazovat tam, kde má volno. Pokud se dostane do shluku těch, co jedou v rámci platných předpisů, je ON ten, kdo je mimo zákon a měl by se přizpůsobit.(Celou dobu tady hovořím o normálních lidech, ne o školitelích, pánech v klobouku a podobných exemplářích.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Na dálnici jezdím na motorce co se dá, což není mnoho - max. 246 tachometrovejch. Ale zpomalim, když hrozí, že bych moh předjíždět někoho, kdo má sám co předjíždět. Jestli se mě lekne někdo, kdo jede rovně a sám, je mi jedno. :D Na dálnici nevim kolik jedu,páč budíky ukazujou jenom do 299,ale nedělám to rád páč děsně mizí prostředek gumy a pak musim hoblovat boky dokola v serpentýnách.Věčinou se lidi lekaj,když jsou ve vysoké rychlosti podjeti zprava.Všecko je to minulost.Uš sem na to dva roky nesed.Nebaví mi to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Vážení, koukám, že k tomu, jek jezdit správně po dálnici, se tady už vyjádřilo tolik lidí, že už tu chybí jenom Tomio. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky