Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten druhej sluníčkář ty keci, cha cha :-) U nás jsou policajti ba naopak uplně v klidu, protože mají strach a pomalu nulové pravomoce, všude ve světě by ten kluk dostal přes boudu daleko víc. Prostě jsme byli doposud zvyklí poslat policajta někam a ha, ono se to pomalu mění, pak z toho jsou mlaďáci vyvalený :-) A neboj utrejch, kluci aspoň budou mít u pivka o čem žvatlat...

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Vsechno uz jsem rekl.

Armada v ulich Prahy nema co delat, armada je od toho aby branila zem, respektive bojovala za Ceske zajmy. Nemela by se pouzivat proti vlastnim. Armada != policie, maji jiny vycvik, jine urceni. Tvrdite, ze tam Ti vojaci jsou kvuli potencialnimu terorismu. Doufam, ze tomu sami neverite, jsou tam samozrejme z cireho populismu. Mozna i proto aby nahnali lidem strach. Nehlede na to, ze neznam zadnou jinou zemi, kde je tolik policajtu hlidkujicich na ulicich, nevim k cemu.

Ale hlavne to neni izolovany incident ale dalsi v rade. Viz. asistence cinanum proti cechum, lhani ohledne te slecny, zpivani hymny na hrade. Co si policie v posledni dobe dovoluje je pruvodnim efektem zmeny pomeru v Cechach. Radni obcane, etaloni prumernosti a uniformity, samozrejme budou hykat slasti. "Mel dostat vic! Dostal jeste malo! Co si ma vyskakovat, smazka jedna! Ja nosim vobcanku i kdyz jdu s kosem!" Takze me sere kam to cele smeruje a jak tomu lide jeste tleskaji.

Shodou okolnosti si vice a lepe muzete precist zde: http://tapolitika.cz/na-kave/osobnosti/boris-strugackij-s-fasismem-je-to-proste-nebudete-kricet-heil-ale-slava/

Odkaz ke komentáři

Vsechno uz jsem rekl.

Armada v ulich Prahy nema co delat, armada je od toho aby branila zem, respektive bojovala za Ceske zajmy. Nemela by se pouzivat proti vlastnim. Armada != policie, maji jiny vycvik, jine urceni. Tvrdite, ze tam Ti vojaci jsou kvuli potencialnimu terorismu. Doufam, ze tomu sami neverite, jsou tam samozrejme z cireho populismu. Mozna i proto aby nahnali lidem strach. Nehlede na to, ze neznam zadnou jinou zemi, kde je tolik policajtu hlidkujicich na ulicich, nevim k cemu.

Ale hlavne to neni izolovany incident ale dalsi v rade. Viz. asistence cinanum proti cechum, lhani ohledne te slecny, zpivani hymny na hrade. Co si policie v posledni dobe dovoluje je pruvodnim efektem zmeny pomeru v Cechach. Radni obcane, etaloni prumernosti a uniformity, samozrejme budou hykat slasti. "Mel dostat vic! Dostal jeste malo! Co si ma vyskakovat, smazka jedna! Ja nosim vobcanku i kdyz jdu s kosem!" Takze me sere kam to cele smeruje a jak tomu lide jeste tleskaji.

Shodou okolnosti si vice a lepe muzete precist zde: http://tapolitika.cz/na-kave/osobnosti/boris-strugackij-s-fasismem-je-to-proste-nebudete-kricet-heil-ale-slava/

Sorry, ale jseš úplňe mimo mísu. Právě teď jsem u Badenského jezera(Lindau) a tady na nádraží chodí tříčlenná hlídka kombinovaná policie/vojsko a hlídá kdo vystupuje z vlaku a hned před nádražím jsou další policejní hlídky a taky pozorují a kontrolují.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Sorry, ale jseš úplňe mimo mísu. Právě teď jsem u Badenského jezera(Lindau) a tady na nádraží chodí tříčlenná hlídka kombinovaná policie/vojsko a hlídá kdo vystupuje z vlaku a hned před nádražím jsou další policejní hlídky a taky pozorují a kontrolují.

Presne tak, to je konecne spravnej dukaz. Von by Utrejch potreboval taky dostat na budku a tydle protistatni nazory by ho rychle presly, coo?

Odkaz ke komentáři

Když jsem byl v roce 2002 v Yokohamě na finále MS ve fotbale, tak byla hlídka na každém rohu ulice. Byl jsem se v noci projít, protože jsem měl samozřejmě obrácený den a noc. Každý policajt slušně pozdravil a já měl dobrý pocit.

Utrejchu, jsi prostě anarchista a ještě k tomu paranoidní...

Odkaz ke komentáři

Kde že jsi to byl? Předpokládám, že máš na mysli Bodamské jezero / Bodensee, když píšeš o Lindau... :-)
Odkaz ke komentáři

Vsechno uz jsem rekl.

Ty neznáš žádnou jinou zemi, kde je v ulicích posílena bezpečnost ?

Je to jestli si dobře pamatujii 300 výsadkářů na celou Č.R. tedy celých 150 posílených hlídek!!! Kde stojíš a kde trávíš celý den že celý den potkáváš mraky vojáků ?:-) V Praze je na více jak milión obyvatel sto vojáků.

Jen náhledem, nevím kam jezdíte nebo jezdíš do zahraničí,ale Nizozemsko, Rakousko,Maďarsko, Německo, Francie je jen příkladem kde jsem byl v nedávné dobe a necítil jsem se jako omezovaný. Spíše jsem se hrozil důvodu proč ty hlídky v ulicích jsou.

Třeba v Německu nebo Maďarsku je hlídka,která má dva až tři lidi na každé stanici metra plus stovky dalších na každém místě.

A proč sem taháš pár dobroserů,kteří chtěli spílat čínskému presizidentovi a nepustili je dělat předvolební agitku v čele s rozhořčeným Kalousem, tak tomu nerozumím vůbec. Vždyť jste měli celou Letnou,tam by jste se snad vešli.

Odkaz ke komentáři

Všechno o už tu zaznělo. Pokud jde o mne, před pár lety bylo takové množství ozbrojenců v ulicích nemyslitelné, a dnes to většině lidí ani nepřijde. Trochu se bojím, aby jednotkou dočasnosti tohoto opatření nebyl (už zase, jako s ruskými vojsky kdysi) "jeden furt".

Jen jedna úvaha pro spořádané členy, kterých se sílící ozbrojená přítomnost vojáků a policie "nemůže týkat". Nezapomeňte, že většina z vás má d?ti nebo i děti dětí, a ty si nepochybně budou muset projít telecími lety a revoltou proti společnosti a proti autoritám... tak aby se vás to nečekaně nezačalo týkat taky..

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

V Evrópě je bordel jak nikdy předtím, tak hold vyšla armáda do ulic, nevidím v tom nic špatnýho. Za posledních pár týdnů jsem naštívil Polsko, Rakousko, Itálii, Německo a všude kluky z armády vidíš a zkus v Rakousku říct, nemám občanku a strč do policajta a uvidíš ten cajmrsk. Když jsem byl mladší, taky jsem jako sluníčkář myslel že zachráním celý svět a vzdoroval jsem, no jo ale pak se občas s tím pendrekem hold musí počítat.

Jinak mě naštvalo že naše vedení města napsalo do zpravodaje, jak se moc vyadřilo pálení čarodejnic, vzorná akce. A co bitka cikánů a dva mladý kluci v bezvědomí přímo u ohně před malými dětmi ??? Tohle mě štve, jak se všude lže !!!! A bude se tady řešit dredař, co nevytáhl občanku :lol2:

Odkaz ke komentáři

Jen jedna úvaha pro spořádané členy, kterých se sílící ozbrojená přítomnost vojáků a policie "nemůže týkat". Nezapomeňte, že většina z vás má d?ti nebo i děti dětí, a ty si nepochybně budou muset projít telecími lety a revoltou proti společnosti a proti autoritám... tak aby se vás to nečekaně nezačalo týkat taky..

Přesně tohohle se trochu bojím. Že policejní stát začíná zase  utahovat šroubky je jasné každému, komu nepřijde normální zalehnutí policistou v civilu kvůli špatnému přecházení ulice a kdo sleduje snahy ministra dopravy o drakonické tresty za přestupky, které omylem může udělat každý.  Co přijde dál?

Nicméně občanku u sebe má nosit každý a ukázat ji policajtovi by neměl být problém pro nikoho...

Vojáci v ulicích jsou zvláštní zážitek. Škoda že nebyli poblíž, když začal kolem sebe pálit ten deprivant v Uherském Brodu. Mohli zachránit nějaký ten život...

Odkaz ke komentáři

Jinak mě naštvalo že naše vedení města napsalo do zpravodaje, jak se moc vyadřilo pálení čarodejnic, vzorná akce. A co bitka cikánů a dva mladý kluci v bezvědomí přímo u ohně před malými dětmi ??? Tohle mě štve, jak se všude lže !!!! A bude se tady řešit dredař, co nevytáhl občanku :lol2:

Jo, a pravda v médiích už je zase jen mezi řádky, pokud vůbec, sporadicky, občas. Zabalená do korektních keců o ničem...

Odkaz ke komentáři

Já občanku doteď nenosil,protože bych ji určitě ztratil... ale začnu, počínaje dneškem. Často nosím černé hadry, abych vypadal míň tlustej, a nechci vidět, jak bych byl uválenej po zakleknutí policajtem :D

Odkaz ke komentáři

Martare, kdo by tě asi tak zaklekával.

Když řekneš: "Kluci, já bych ztratil i zuby, kdybych neměl svoje, tak občanku nenosím", tak tě slušně požádají, abys je následoval k autu, kde si tě vylustrují. Řekneš pár údajů, jim na počítači vyjede poslední fotka, kterous dal na doklady, oni se na tebe podívají, srovnají s fotkou, popřejí ti hezký den a poradí, abys nosil u sebe alespoň nějaký doklad.

Je to o tom, že když budeš jednat slušně ty, budou jednat slušně i oni.

Pokud je někdo pako, odporuje jim a ještě se s nimi i rve, tak ať se nediví, že bude ležet zpacifikován na zemi...

Odkaz ke komentáři

Mě fascinuje, jak zde mnozí členové mají dvojí metr. Když někoho policajti změří, že jel moc rychle, tak je hned plno řečí o pomalu policejní šikaně a množí se rady, jak systém ochcat. Pokud ale policie s vojskem začne lustrovat občany, kteří nic neudělali a ohradí se, ti samí radí, aby dostali pořádnou nakládačku :) Já bych byl také pro použití obušku, až si nějaký řidič dovolí nezaplatit za překročení rychlosti a bude požadovat projednání ve správním řízení...

Souhlasím s utrejchem, že armáda v ulicích nemá co dělat, pokud to pár lidí psychicky uklidní, ať se spořádaně po zuby ozbrojení Rambové opírají o pandury na frekventovaných místech. Když se vrátím k analogii výše, co byste řekli tomu, kdyby místo kontroly občanek vojáci příště třeba z vrtulníků měřili rychlost na D1?

Odkaz ke komentáři

...co byste řekli tomu, kdyby místo kontroly občanek vojáci příště třeba z vrtulníků měřili rychlost na D1?

Dockej casu, taky to prijde ;)

Uprimne receno by se mi to taky nelibilo, mit armdu na ulici. Ale ja vychazim z toho, ze zbran je ve sve podstate nebezpecna vec a mela by se sverit (alespon ty zbrane, vydavane s pozehnanim statniho organu) zodpovednemu jedinci. Coz mladej nezkusenej kluk v uniforme (jakekoliv) nemusi nutne bejt. Tady v Anglii policajti zbrane nosit nesmi a ja jako obcan nemam taky zadnou povinnost mit u sebe papiry. Mam povinnost byt napomocen, ale to neznamena tahat s sebou papiry. Kdyz jsem mel pred lety jakousi drobnou nehodu, nemel jsem zadne papiry ani svoje ani od auta. Vzali si nacionalie a byl jsem velice slusne pozadan, abych se v co nejblizsi dobe, ale nejlepe tak do tydne, dostavil na kterekoliv oddeleni policie v UK a jenom jim ukazal papiry svoje  o pojisteni auta. Tenhle postup mi pripada nejmin buzerujici a omezujici a tak nejak nejvic v pohode.

Odkaz ke komentáři

martar to napsal pěkně. Já bych ještě dodal, že to je o tom že má dredy. Policajt chtěl asi vykázat nějakou činnost a koho jinýho by měl kontrolovat než "smažku" s dredama. Celej den šlapal chodník a nějak nenarazil na žádnýho uprchlíka.

Sem trochu smutnej že se k němu s takovou radostí přidal i ten paragán.

Ten klučina je samozřejmě pitomec, ale je mu tak 18-20, takže z toho třeba vyroste. Teď bude ve své komunitě za hvězdu policejního násilí. 

Odkaz ke komentáři

Přesně tohohle se trochu bojím. Že policejní stát začíná zase  utahovat šroubky...

Nicméně občanku u sebe má nosit každý a ukázat ji policajtovi by neměl být problém pro nikoho...

Vojáci v ulicích jsou zvláštní zážitek. Škoda že nebyli poblíž....

Jsi krásnou ukázkou toho, jak se plíživé zavádění pol. státu už děje a jak si na to zvykáme. Teoreticky jsme sice ještě trochu proti, ještě máme v hlavách zbytky ideálů o svobodě, ale ve skutečnosti už v tom žijeme a jsme tím už natolik zpracovaní, že to považujeme za zcela správné a v pořádku.

Přitom ještě před nějakými 10 lety by pro nás představa denních kontrol a trvalé přítomnosti ozbrojených vojenských hlídek na ulicích byla šokující a nestravitelná. Dnes normální a v pořádku a dokonce litujeme, že nebyli dřív a všude.

Co bude tímhle tempem za pár let?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...