Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

2Sphinxx: Od nás do Prahy před pár týdny zavedli takové ty kloubové tramvaje "Interpanter" nebo jak se to jmenuje - komfort sice furt jako v příměšťáku, hopkání a rachot na přímé koridorové trati ve 150+ jak ve vykolejené brněnské šalině - ale furt lepší než v donedávna jezdících, 40 let oježděných, propocených, prochcaných a šmírem umouněných "kupáčů" co tudy tahali dřív, do kterých jeden vlezl a hned smrděl jak to prase. Aspoň teď víme na jakou prioritní trať to "muzeum kolejových hrůz" přesunuli  -_-

Jančura u nás bohužel nehrozí - koridor je plný a i kdyby žluťákům vyklidili místo, tipuju že kvůli marné snaze konkurovat časům svých vlastních autobusů "Praha-Brno" by jenom honili minuty projížděním stanic, ze kterých už teď lepší spojení není - takže jediný efekt pro místní by byly delší dobu spuštěné šraňky  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak ve švýcarsku to, zdá se, funguje, ke spokojenosti všech.

To samé bys mohl říct prostě k volebnímu právu. A já bych v tom s tebou souhlasil. Volební právo by měl mít pouze ten, kdo víc odvede, než příjme.

Samozřejmě, že by v takovém případě neměl volební právo nikdo ze státem placených.

neboli střet zájmů :-), to už dříve fungovalo ...

Odkaz ke komentáři

Jsem rad, ze te to pobavilo. Jen bych rad poukazal na drobny rozdil mezi volbami a referendem ci schvalovanim zasadnich veci. Je naprosto standardni, ze ve vsech zemich ci institucich se schvaluji zavazne zmeny tri petinovou nebo dokonce dvou tretinovou vetsinou. A to je to, na co jsem se snazil poukazat.

Když se jedná o pro unijní výsledek stačí cokoli nad 50% (vstupy,lisabon apod) . Když se "nepovede" lisabonská smlouva v Irsku (rozdílem 7%) raději se udělá reparát . Tady mě to dost připomína možnost uzavřít smlouvu pomalu na WC, ale její případnou výpověď pak řešit za někdy až neúměrně složitých podmínek.

Odkaz ke komentáři

Ad referendum: není nad to aby se tupému voliči i na hlasovacím lístku jasně naznačilo, která volba je žádoucí...

Stimmzettel-Anschluss.jpg

Samotné referendum pro demokracii není o nic riskantnější než parlamentní volby - ty německé v roce 1933 legálně vyhrál i onen Hitler s pouhými 43%.

To co teď řeší angláni není chyba nějakého procenta voličů ale tupých MP, kteří se do pravidel referenda (hrozícího už podruhé katastrofální fragmentací UK) nenamáhali zahrnout sjednocující brzdu ve stylu "se změnou musí souhlasit Anglie, Skotsko, Severni Irsko i Wales" - prostě arogance unitárního státu, proti které v případě EU zrovna Torryové brojili...  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

2Sphinxx: Od nás do Prahy před pár týdny zavedli takové ty kloubové tramvaje "Interpanter" nebo jak se to jmenuje - komfort sice furt jako v příměšťáku...

Zrovna dneska jsem si to říkal taky, příště raději příměstským dvoupatrákem než "expressem" :D . Tam se dá aspoň normálně posadit a ne že mi vopěrka končí pod lopatkami :D ...  

Odkaz ke komentáři

Zrovna na necem podobnem sedim,protoze lehla regionova .  

Ne snad,ze by mne to nastvalo,ale popravde nejaka komfortni hitparada to take neni.....

https://www.dropbox.com/s/rf9mvfwn2aynkds/20160626_191832.jpg?dl=0

Ohledne tech reci ohledne RJ jak je perfektni a ceske drahy spatne bych si dovolil polemizovat,protoze s padajici klimatizaci se potyka radim take,viz jeho fb . Jen mi je lito,ze se chvali jen pendolino a zapomina se treba na railjety ,nebo i na dalsi sluzby.

Netvrdim,ze vse mame hifi,ale uplne pice taky nejsme.

Odkaz ke komentáři

Ad referendum: není nad to aby se tupému voliči i na hlasovacím lístku jasně naznačilo, která volba je žádoucí...

Stimmzettel-Anschluss.jpg

Samotné referendum pro demokracii není o nic riskantnější než parlamentní volby - ty německé v roce 1933 legálně vyhrál i onen Hitler s pouhými 43%.

To co teď řeší angláni není chyba nějakého procenta voličů ale tupých MP, kteří se do pravidel referenda (hrozícího už podruhé katastrofální fragmentací UK) nenamáhali zahrnout sjednocující brzdu ve stylu "se změnou musí souhlasit Anglie, Skotsko, Severni Irsko i Wales" - prostě arogance unitárního státu, proti které v případě EU zrovna Torryové brojili... :thumbsdown_anim:

Ten hlasovací lístek je reálný nebo je to nějaký novodobý vtip - fejk?
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...