eskimak Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 Chcel som napisat ze nalej si panaka a sadni tam s dobrou vzduchovkou... ale potom ma napadlo ze si prestrelis ucho alebo jazyk a... prihoda to bude dobra ale nechcem byt za to zodpovedny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artesia Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 Vyhnal jsem ji ultrazvukovým přístrojem, je potřeba vybrat výkonný, žádné prdítko. Strojky na baterie určitě fungovat nebudou. Po vyhnání musí následovat fáze 2 - utěsnění všech možných i nemožných přístupů, i zdánlivě neprůchodné škvíry je nutno uzavřít, třeba montážní pěnou. Stálo mě to rok experimentů, jsou ty potvory chytrý a mrštný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 Nedoporučoval se tady svého času na kuny zahradní bazének s dostatečně studenou vodou a správnou výškou schodků? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 (upraveno) Já bych je raděj krmil. Jako vyhnana kuna bude na karmě znát. Upraveno 3. dubna 2017 uživatelem SCIFI Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Problém je, že "kunotěsně" uzavřít barák je u novostavby obtížné, u staršího baráku téměř nemožné. Stačí skulinka a vlezou dovnitř. Pak jedině starý sklopec (nový jim smrdí a nevlezou tam) nebo brutální metody. Výhodou těchto obyvatel doma je, že chodí lovit jinam, takže nemizí vajíčka a drobná drůbež. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artesia Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Mnohým nedorozuměním by se dalo předejít, kdybychom se s nimi dokázali domluvit... Jsou to krásná zvířátka, taky bych si je raději předcházel. Potíž je v tom, že velmi rychle ovládnou prostor a rozeberou konstrukci izolace a zateplení. To se pak těžko hledá kompromis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Doporučuji zhlédnou i pár návodů jako třeba tento.......................není sice na kunu, ale i malá myš je velice zdatný soupeř.............. http://www.csfd.cz/film/16555-hon-na-mys/prehled/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 K tomu rádiu bych ještě přidal pachy. Zkus vonné tyčinky a pokud vím, tak by jim měl smrdět kafr. Takže třeba koupit buď čistý kafr, nebo jeho tinkturu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 (upraveno) Jak už tady bylo spomenuto, celkem spolehlivě funguje "zvukové dělo". Normálně nahoru, kde ta mrška přebývá, umísti rádio na baterky, pusť tam Rock rádio a ona uteče i sama - nesnáší hluk Jo a ještě - už může mít mladé - neboj se, až bude opouštět hnízdo, odtahá mladé do nových prostor... Upraveno 4. dubna 2017 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Já bych je raděj krmil. Jako vyhnana kuna bude na karmě znát.+100 :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Afri a co kočka ? Akorát aby se kamaradili se psem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Žádná kočka nasrané kuně neodolá, dokonce ani mainská mývalí ne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Žádná kočka nasrané kuně neodolá, dokonce ani mainská mývalí ne... Tak ty naše ulovili kuny dvě, několik lasiček ale největší bitva byla vždycky s potkany. (žili ve sklepě od sousedky, než jí "dům"= zříceninu zabavil exekutor a prodal někomu normálnímu) V létě k nám na zahradu chodili na spadaná jablka, jedno jsem viděl souboj naše dvě kočky x 4 velcí potkani. Vzbudil mě kravál jako blázen a když jsem vyšel na zahradu, tak tam leželi tři mrtví potkani. A kočky ještě lovily toho posledního. Myslím, že kočka je mnohem větší šelma než kuna, ale je fakt, že ty naše byly enormně výkonné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Kuny jsou opravdu svinstvo. Zkoušel jsem leccos. Pasti, vajíčka s fridexem, radio, půdu utěsnit, vonítko, ultrazvuk, číhání se vzduchovkou (pěkná příležitost opít se sám) a zatím zabral jen tenhle sprej a to ne dlouhodobě. Chce to po pár týdnech obnovovat, ale nic lepšího jsem zatím nevyexperimentoval... https://www.alza.cz/hobby/k2-sprej-na-ochranu-kabelaze-proti-hlodavcum-a-kunam-400-ml-d3997585.htm?o=2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Tak ty naše ulovili kuny dvě, několik lasiček ale největší bitva byla vždycky s potkany. (žili ve sklepě od sousedky, než jí "dům"= zříceninu zabavil exekutor a prodal někomu normálnímu) V létě k nám na zahradu chodili na spadaná jablka, jedno jsem viděl souboj naše dvě kočky x 4 velcí potkani. Vzbudil mě kravál jako blázen a když jsem vyšel na zahradu, tak tam leželi tři mrtví potkani. A kočky ještě lovily toho posledního. Myslím, že kočka je mnohem větší šelma než kuna, ale je fakt, že ty naše byly enormně výkonné. Tak to ti závidím, já jsem měl možnost vidět bohužel opačný obraz. Běhajících kun plnou půdu a cestou k ní několik mrtvých koček, venkovních, nešlechtěných, běžně myši lovících... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Jak se na tu půdu dostane? Nestačilo by ucpat díry a zaplynovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Tak to ti závidím, já jsem měl možnost vidět bohužel opačný obraz. Běhajících kun plnou půdu a cestou k ní několik mrtvých koček, venkovních, nešlechtěných, běžně myši lovících...Ty naše byli fakt vycvičené, ulovili úplně všechno, bohužel i ptáky atd... Nakonec je od našich vyhnal nový pes, jednu dokonce zabil a druhá našla azyl u sousedů. Starý s nimi fungoval skvěle, takové velké hodné tele. To teď ten čuvač už tyranizuje cokoliv co na zahradu vleze. Už má na svědomí i tři hranostaje. (naši bydlí u polí a lesa, tak je tam těchhle potvor poměrně hodně. Dům už s kunou koupili, pak je střídavě vyhnal plašič, pak jsme ho vypli, protože jinak by vyhnal i nás = kuny se vrátily. Jinak na půdu kočky nelezly a ani se tam neměly jak dostat- jsou čistě venkovní. Kuny odchytly na zahradě. Ovšem asi až po dvou letech co jsme kočky měly, ty kuny tam střídavě ale nebyly kvůli plašiče. Tady jsou nějaké typy od myslivců : https://www.novinky.cz/domaci/199133-kuny-muzou-lidem-pripravit-peklo-prichazi-jejich-cas.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Kuny jsou opravdu svinstvo. Zkoušel jsem leccos.... vajíčka s fridexem...jestli jsi tohle dělal tak ti přeju abys tu ženu co máš v avataru měl jako manželku znovu i v příštím životě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 (upraveno) Jak se na tu půdu dostane? Nestačilo by ucpat díry a zaplynovat? Je to stará chalupa a půda navazuje na stodolu. Přístupových cest asi bude spoustu. Zaplynovat? To nezní špatně. Fosgen? jestli jsi tohle dělal tak ti přeju abys tu ženu co máš v avataru měl jako manželku znovu i v příštím životě Ještě mi někdo radil dát na trojháček syrová játra a pověsit cca do metru, ale zatím jsem se neodhodlal. A nauč se interpunkci, nedá se to pořádně číst. Dík. edit: zdvojený text Upraveno 4. dubna 2017 uživatelem mikymik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 4. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2017 Teda fridex a trojháček je pěkný svinstvo, máte bejt rádi, že máte na zahradě něco živýho. Já i voranžový slimáky převádím přes silnici. Asi si to řekli, na zahradu mi nelezou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky