Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Zkus prosím, jestli dokument tak tim líp, jsem celej tejden nachcípanej tak mi ušetříš tak hoďku nudy. :)

Našel jsem jen úryvek, ale byl o tom celý dokument od NG:

Další tady. Ale ten celý dokument nemůžu najít. Použití Dispersantů bylo určitě horší, než nechat to tak:

Upraveno uživatelem Pavelpu27
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé, po dlouhé době někdo tady ve vlákně, kdo je schopen věcné diskuze a dokáže své názory o něco opřít. Věděl jsem o tom houby a něco zajímavého se dozvěděl, tak díky :)

Mě dnes štve vystupování Ruska k tématu vyšetřování chemických útoků. A taky jejich dehonestovaní článků v NYT. Kdy to zpochybňují, že nejde o nezávislé experty OSN (ty do oblasti ovšem odmítají pustit) a experti OPCW zase nesmí vyšetřovat viníka. Tu pravomoc jim opět vetují. Přitom argumentace je poměrně neprůstřelná. Podobně jako nedávno cca 300 padlých rusů, prvotní popření, následné hry atd... NYT mám rád, je to imho nejlepší zdroj informací co znám, protože mají spoustu lokálních a sektorovych expertů. Dokonce i ti diktátoři se na něj rádi odvolávají jako na spolehlivý zdroj... pokud se teda nepíše zrovna o jejich chemickém útoku :-D

Odkaz ke komentáři

Hledal jsem celý ten dokument od NG, ale taky jsem ho nenašel. Což mě docela mrzí, protože většinou najdu všechno. Nicméně ve druhém videu se uvádí, že použití změkčovadel (disperze) je vhodné při menších únicích, ale při velkých únicích, zejm. pokud se změkčovadlo smíchá s ropou, působí toxičtěji, nežli obě složky samostatně.

Druhá věc bude asi to, že v tu chvíli jde o peníze a pokud to vyčistí tak, aby to nebylo vidět na povrchu, je to menší průser, než když v médiích budou pár let běhat zprávy s fotkama mrtvých zvířátek od ropy a černých pláží. Money talks.

Odkaz ke komentáři

Druhá věc bude asi to, že v tu chvíli jde o peníze a pokud to vyčistí tak, aby to nebylo vidět na povrchu, je to menší průser, než když v médiích budou pár let běhat zprávy s fotkama mrtvých zvířátek od ropy a černých pláží. Money talks.

Připomělo mi to knihu Toma Coopera Lapkové. Následky ropné havárie v Mexickém zálivu jsou tam sice použité jen na pozadí, ale je to pěkná ilustrace toho, co to udělalo s lidma, kteří byli závislí na lovu krevet v bayou. A jinak je to příjemná knížka o takovým louisianském vidlákově, samí sympaťáci - zloději, podvodníci, pěstitelé drog a tak. Doporučuju. :)

Odkaz ke komentáři

Jak to píšou v NYT tak to muší bejt pravda.....Plechovka s tou chemií už je v OSN nebo ji máš ještě na stole ? :-)

Nemusí ale odvolávají se na několik zdrojů. Záběry z místa. Výpověď svědků a záběry z ruské televize. Dále několik expertů atd.. Rusko dnes několik hodin jelo obstrukce. Vyšetřovací skupinu OSN vetovalo. Dnes několik hodin vznášelo dokola nesmyslné dotazy na skupině proti chemickým zbraním aby oddalili hlasování. Možná si pusť to video, které jsem dával. A udělej si názor sám. A ano já beru NYT jako dobrý zdroj viz výše...

Odkaz ke komentáři

Jedni vetují druhé , Rusko vetovalo vyšetřovací skupinu a navrhli expertní vyšetřovací skupinu a tu zase vetoval západ .

Video jsem vydržel jen pro "balistické" flašky v postýlce , tomu dá na frak jen Jan Tleskač se svým létajícím kolem .

post-7933-0-22291300-1530096128_thumb.jpg

post-7933-0-29151600-1530096249_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jedni vetují druhé , Rusko vetovalo vyšetřovací skupinu a navrhli expertní vyšetřovací skupinu a tu zase vetoval západ .

Video jsem vydržel jen pro "balistické" flašky v postýlce , tomu dá na frak jen Jan Tleskač se svým létajícím kolem .

bash01.jpg

bash02.jpg

Dej odkaz na to co vetoval západ. Případně řekni co se Ti nezdá na těch lahvích..
Odkaz ke komentáři

https://zpravy.idnes.cz/rusko-rada-bezpecnosti-usa-rezoluce-osn-fdk-/zahranicni.aspx?c=A180410_220914_zahranicni_dtt

Vysvětli mi k čemu by tomu Assadovi bylo jakože bombardovat chemickými zbraněmi , když na něj celý svět upírá pozornost a daří se mu likvidovat IS klasicky .Sakra teď si nejsem jistý ,nenašli v troskách Assadův cestovní pas ?

Podle mne jasná falešná vlajka.

Zkus si pro změnu poslechnout třeba tohle : https://hearthis.at/slobodnyvysielac/casus-belli-44-2018-06-13/

Kdybych připustil ,že to dokážou nějak připevnit k vrtulníku a uvolnit , tak ta flaša co propadne barákem bude minimálně vypadat jinak...

Odkaz ke komentáři

Já teda zdaleka nejsem nějaký moralista a jen tak něco mi nevadí, ale prodávat hrníčky s takovými dobytky (náckové a spol..) je silné kafe i na mě. Historie, nehistorie. Marně přemýšlím nad tím, kdo si koupí hrníček s podobiznou Hitlera, Goebbelse, Heydricha a dalších.

Odkaz ke komentáři

Já teda zdaleka nejsem nějaký moralista a jen tak něco mi nevadí, ale prodávat hrníčky s takovými dobytky (náckové a spol..) je silné kafe i na mě. Historie, nehistorie. Marně přemýšlím nad tím, kdo si koupí hrníček s podobiznou Hitlera, Goebbelse, Heydricha a dalších.

Moje řeč :cheers: Já ráno u kafíčka koukat na Hitlera, tak se mi upřímně zvedne kufr....Osobně mám na hrníčku fotku Annapurny a jak mě chutná z něho pít, konec konců člověk se obklopuje věcmi, které má rád. 

Odkaz ke komentáři

https://zpravy.idnes.cz/rusko-rada-bezpecnosti-usa-rezoluce-osn-fdk-/zahranicni.aspx?c=A180410_220914_zahranicni_dtt

Vysvětli mi k čemu by tomu Assadovi bylo jakože bombardovat chemickými zbraněmi , když na něj celý svět upírá pozornost a daří se mu likvidovat IS klasicky .Sakra teď si nejsem jistý ,nenašli v troskách Assadův cestovní pas ?

Podle mne jasná falešná vlajka.

Zkus si pro změnu poslechnout třeba tohle : https://hearthis.at/slobodnyvysielac/casus-belli-44-2018-06-13/

Kdybych připustil ,že to dokážou nějak připevnit k vrtulníku a uvolnit , tak ta flaša co propadne barákem bude minimálně vypadat jinak...

Takže předně žádné veto západu nebylo. Je to uvedeno i v tom Tebou postovaném článku. Některé země hlasovaly proti, protože ta skupina už byla na cestě a nechtěli dát Rusku veřejně prostor pro to aby vyřvávali jak je tam vyslali oni. OPCW nemá právo vyšetřovat kdo za útokem stojí ( ten mandát nedostali na základě veta z ruské strany). Současně vyšetřovatelé OPCW (to jsou Ti co píšeš, že je tam nechtěl západ) nebyli na to místo po několik měsícu vpuštěni, podobně jako média atd... 

Ohledně deformace rakety a jejího vzhledu nejsem odborník na chemické zbraně, ale těch názoru expertů se dá najít dost. Proč je ten Tvůj směrodatný ?? 

Záběry z místa z mnoha zdrojů (videa, svědci) svědčí o chemickém útoku. OSN mluví o použití Chlóru a Sarinu, v případě Sarinu NYT hodnotí, že to není schopen prokázat. 

Ohledně Assada, situaci v regionu sleduji dlouhodobě. Tenhle argument, že to nemá zapotřebí jsem slyšel mnohokrát, ale není nijak relevantní. Pro něj je enormně těžké udržet svou pozici, potřebuje pro vlastní podporu vítězit. To se ostatně několikrát stalo (rebelové se po útoku chemickými zbraněmi vzdali). Taky je na stole liknavý přístup západu jako reakci na použití těchto zbraní (viz Obamova hrozba útokem, která byla nakonec stažena) 

Obecně mám pocit, že vycházíš mnohem více z vlastního pocitu než z relevantních faktů. Jeden příklad za všechny - V Dúma nikdy ISIL nebyl... Obecně ISIL ani zdaleka není největší nepřítel Assada. To jsou dlouhodobě Kurdové (stejné je to pro Turecko, Irán) ti to mají v regionu těžké, protože se proti nim obrátí nakonec všichni.  

jinak používáš rádoby vtipné prupovídky místo argumentů. Nalezení cestovního pasu Assada je možná "vtipná" prupovídka, ale nijak nepodporuje Tvůj názor. 

Netuším jak souvisí Tebou postovaný rozhovor s tím, jestli byly v Sýrii opakovaně použité chemické zbraně.... Možná si sám odpovím, nesouvisí nijak. Taky mě štve, že určiti lidé mají pocit, že pokud někdo kritizuje použití chemických zbraní tak je snad prouprchlický (co tohle slovo vůbec znamená btw..?)

Nechci teď zabředávat do širší diskuze, stačí mi ta o chemických zbraních. Zatím jediný protiargument z Tvé strany: Nezdá se mi ta nádoba a je málo deformovaná. Ovšem pokud tomu dobře rozumím, tak vycházíš pouze z vlastního laického názoru ? 

Prosím netahejme do toho žádná další témata. Já nesouhlasím s mnoha kroky západu atd.. ale to pro tuto věc není nijak relevantní.

Odkaz ke komentáři

Davide, radši nech bejt, minimálně o jednom vím ( jenže, ten se to naštěstí nedozví, protože do novin už nekouká, nevidí na ně ).

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...