Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nejhorsi je to u pritelkyne na vesnici. Z jedny strany maji kostel, ktery zacne, dle feudalni tradice, v 5h rano (o vikendech) hlasite a dlouho vyzvanet, asi aby selska holota sla makat na pole. A z druhy strany maji jejich sousedi 2 kohouty, a ti zacnou kokrhat taky tak v +/- 5.

Odesláno

Jo to znám:) Kdo na to není zvyklý, tak s tím má problémy. U nás na dědině si na to zvonění pořád stěžuje jeden američan, ale je mu to prd platné, prostě tradice:) ještě to má blbé v tom, že má barák hned u toho kostela:) 

Odesláno

No já si nejsem úplně jistý, jestli slovo tradice ten katolickej bengál ospravedlňuje. To by například Lukova sousedka z prvního příspěvku na této straně mohla svého štěkajícího čokla hájit úplně stejně......

Odesláno

Mne se to vyzveneni zvonu libi. Jako clovek z mesta si to neuziju a kdyz jsem u nasich, tak mi prijde, ze to dovrsuje tu krasnou vesnickou atmosferu.

Taky mi tohle moc neva, ale to neustale rvani psu ( vcetne meho ) je k nepreckani a spat se u toho moc neda :-).

Odesláno

Kdyby člověk chodil spát se slepicema, tak mu ti kohouti, zvony, čokli atd. ráno neva, bo už bude vyspanej, ale co my, co jsme do půlnoci na chronomagu!

Návštěvník tolja
Odesláno

Taky mi tohle moc neva, ale to neustale rvani psu ( vcetne meho ) je k nepreckani a spat se u toho moc neda :-).

se nediv, že ten pes řve, když ho řežeš.... :guitar:

Odesláno

von ho nejdřív zmlátí :D

Edit: ty si napsal to samý, já četl zeres :D

Jo a jinak to musí jít postupně.

Nejdřív řežeš,potom žereš.

Odesláno (upraveno)

On by to vlastně kuncák uměl i vyřešit, stačilo by tam naplánovat cyklostezku - skrz plot (vystřihne se díra a pes uteče) a skrz kostel (ten se zbourá a má dozvoníno). :D

Jinak to zvonění je asi o domluvě, vím o vesnicích, kde zvoní od 7:00 do 10:00.

Upraveno uživatelem Liqid
Odesláno

On by to vlastně kuncák uměl i vyřešit, stačilo by tam naplánovat cyklostezku - skrz plot (vystřihne se díra a pes uteče) a skrz kostel (ten se zbourá a má dozvoníno). :D

To zvonění je o domluvě určitě a taky o tom, kolik lidí ze té vesnice do toho kostela chodí. U nás tam chodí většina, takže o nějakém posunu času a nebo zrušení nemůže být vůbec žádná řeč:) Ve vsích 15km na jich od nás, je už pohraničí a nikdo tam do kostela nechodí, no a taky se tam nezvoní. Chalupáři tam můžou být spokojeni:)

Odesláno

Tři hodiny bimbaj?

No to bych se  asi zabil.

Odesláno

Já ty zvony taky nedávám. Kdyby si zazvonili na chvíli před začátkem mše, nebo jak se ten výplach mozků jmenuje, tak neřeknu. Ale tři hodiny? Na ránu. Zajímavý je, že ti samí, kteří to schvalujou, tak na dovolený v Egyptě nadávaj na muezíny, kteří zpívají z minaretů.

Odesláno

Sry jsem přetaženej debil, první zvonění mají v 7:00 a poslední v 22:00 samozřejmě :D

nějaký divný čas, ten večerní. Tady u nás na kapličce zvoní ráno v 6 a večer v 19. Byly návrhy aby se to ráno posunulo ale taky to někteří chválili že jim to zálohuje budík do práce a te už si asi všichni zvykli. Vedle ve vesnici na kostele nejsem si úplně jistý ale mám pocit že taky tak nějak, plus v pátek se zvoní ještě v 15 hod a pak ještě krátce před obřadama jako svolávačka. Teda určitě před nedělní mší, jestli i všední dny nevím. A pak ještě odbíjejí hodiny, klasicky čtvrťové odbíjení.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...