Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

A další papírovací kolečko si užiješ při přihlašování nemovitosti k platbě pravidelné roční daně z nemovitosti .... fuj svoloč úřednická!

Normální člověk to snad ani vyplnit nemůže, protože nemůže znát koeficienty, které jsou nastavené pro danou obec nebo město, takže nevím jak u Vás, ale u nás je to vyplnění snadné: jméno, příjmení, identifikace nemovité věci a zbytek doplní úřednice. Pár nemovitostí v různých městech mám a nikdy jsem nenarazil na neochotu nebo držkování, že jsem si to třeba měl donést vyplněné sám. Vyplní se jen jednou a pokud člověk souhlasí se zasíláním dokumentů na mail, pak další roky chodí automaticky jen upozornění a příkazy k úhradě daně.

Ha! Mám to vyplněný !! Ani to nebylo tak těžký, jen pár hodin práce a je to  :lol2:  jsem zvědavej kolikrát mi to ta přežvýkavkyně vrátí.

Je to důsledek toho, že pro FÚ již není rozhodující znalecký posudek na nemovitost, ale cena pro výpočet daně z nabytí nemovitých věcí se odvíjí z ceny v místě a čase obvyklé, takže FÚ kupní cenu posoudí podle příslušné lokality a řekne, že např. cena je OK anebo taky, že ne, že byla podseknutá, protože obdobné nemovitosti mají obvykle hodnotu třeba o mega vyšší, a proto bude vyšší i daň. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to důsledek toho, že pro FÚ již není rozhodující znalecký posudek na nemovitost, ale cena pro výpočet daně z nabytí nemovitých věcí se odvíjí z ceny v místě a čase obvyklé, takže FÚ kupní cenu posoudí podle příslušné lokality a řekne, že např. cena je OK anebo taky, že ne, že byla podseknutá, protože obdobné nemovitosti mají obvykle hodnotu třeba o mega vyšší, a proto bude vyšší i daň. :(

Ne ne ne ne ne NEEEEEE

dyť jsem koupil plácek s čímsi o fous větším než je psí bouda !!!

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Normální člověk to snad ani vyplnit nemůže, protože nemůže znát koeficienty, které jsou nastavené pro danou obec nebo město, takže nevím jak u Vás, ale u nás je to vyplnění snadné: jméno, příjmení, identifikace nemovité věci a zbytek doplní úřednice. Pár nemovitostí v různých městech mám a nikdy jsem nenarazil na neochotu nebo držkování, že jsem si to třeba měl donést vyplněné sám. Vyplní se jen jednou a pokud člověk souhlasí se zasíláním dokumentů na mail, pak další roky chodí automaticky jen upozornění a příkazy k úhradě daně.

Já to dělal všechno sám asi dva roky zpátky. Trvalo mi to jen asi tři dny a spočetl jsem to na 50kč daň ročně :-)

Odkaz ke komentáři

Kolik bereš ?

Tohle bych nedělal znovu ani za zlatý prase. Už jsem na to skoro zapomněl a takhle si tu teď drásám starý rány. Ty tři dny byly asi dohromady i těma formulářema na daň z nabytí.

Další úřednický kolečko jsem si pak užil když jsem si zařizoval povolení na stavbu plotu. Nenávidím je :-D

Odkaz ke komentáři

Vyplňuju takovou (velmi rozsáhlá a sebekritická autocenzura) tabulku na daňové přiznání při koupi nemovitosti. Strašně mě zajímá, kterej neinteligentní (autocenzura) to vymyslel, kterej (autocenzura) to schválil a umožnil těm přiblblejm drzejm sprostejm (autocenzura) z berňáku se po mně vozit. Dostat toho hajzla do pařátů, uříznu mu obě (autocenzura) tupým nožem.

Strášo, je mi tě fakt líto, člověče...

Já přišel na FÚ, zaklepal na nesprávné dveře. Paní po malé chvilce kecání zvedla ctěné pozadí (byla to vedoucí odboru), zavedla mě osobně do správné kanceláře, uvedla k ctěné paní úřednici, usedla na prázdnou židli naproti a dál jsme kecali. Mezitím ta správná paní úřednice - zapojujíc se poctivě do kecání - vyplnila tiskopis a odevzdala mi složenku na bratru cca 90,- Kč a za hlasitého halekání jsme se rozloučili a při odchodu z FÚ jsem se jen nevěřícně usmíval :D

Upraveno uživatelem JaRooN
Odkaz ke komentáři

Asi jsem se s tim drevem lehce precenil, kurwa ( ted jsem na tom makal 2 hodky a videt to neni ).

A po takovymhle vikendu co me ceka, se tesim na prvniho "straspola" s umlousanou zadosti :-).

Aktivní odpočinek. :)

Máš nádherný dřevo, takový řezat a štípat je radost. A jak už tu někdo psal, nebýt to tak daleko, klidně bych se přidal.

Odkaz ke komentáři

Strášo, je mi tě fakt líto, člověče...

Já přišel na FÚ, zaklepal na nesprávné dveře. Paní po malé chvilce kecání zvedla ctěné pozadí (byla to vedoucí odboru), zavedla mě osobně do správné kanceláře, uvedla k ctěné paní úřednici, usedla na prázdnou židli naproti a dál jsme kecali. Mezitím ta správná paní úřednice - zapojujíc se poctivě do kecání - vyplnila tiskopis a odevzdala mi složenku na bratru cca 90,- Kč a za hlasitého halekání jsme se rozloučili a při odchodu z FÚ jsem se jen nevěřícně usmíval :D

To píšeš o jiné dani asi...

Odkaz ke komentáři

Přítelka si loni pořídila byteček a když se byla letos na jaře na FÚ přihlásit k domovní dani, taky měla v tiskopisu vyplněné akorát svoje identifikační údaje. Velmi ochotná paní to s ní celé (do)vyplnila během pár minut. :notworthy:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...