stenly Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 Dawe je tak trochu pirát silnic:) Snad budu mít štěstí a nikdy ho nepotkám:) předjíždět deset aut za traktorem už chce opravdu odvahu a koule:)
montemar Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 no dobre. kdyby to byl jen tenhle jeden ojedinelej.. tak cert ho vem.. par dni predtim - zase silnice jak primka, smer j.hradec.. kilometr vyhled.. a zenska v i30 prilepena na mych 'tachometrovych 100'.. kilometr od nas zadny auto.. tyhle lidi me desi...
kudrnac Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 Ja nevim, nejsem zadnej pirat, ale pres takovy prejezd bych asi rychlosti 50 km/h urcite jezdil... Tricitka se mi zda dost malo, prestoze je prejezd bez zavor a pravidla silnicniho provozu neco hovori, tak tady bych se ridil asi svym rozumem...
Waya03 Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 V předjíždění 10ti aut najednou nevidím problém. Kdybych měl silnější motor, dělám to taky. Nasere mě ale když takhle někdo začne předjíždět do zatáčky přitom vidí že nemá kam se bezpečně zařadit. Takhle mě v pátek předjížděla do kopce v zatáčce stříbrná Tesla. A co se týče pomalé jízdy kdy řidič soustavně zpomaluje a zrychluje, to souhlasím, to je taky zlo. Jinak proti pomalé předvídatelné jízdě nic nemám, důvod vyhodit všechny čtyři nevidím.
dawe009 Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 Dobře si popsal problém.. žena v i30 Dyk jo, žádný lepiče neobhajuju. Ale nebudu ani obhajovat ty, co jedou bezdůvodně pomalu, neb vytváří neméně nebezpečné situace.
dawe009 Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 V předjíždění 10ti aut najednou nevidím problém. Kdybych měl silnější motor, dělám to taky. Nasere mě ale když takhle někdo začne předjíždět do zatáčky přitom vidí že nemá kam se bezpečně zařadit. Takhle mě v pátek předjížděla do kopce v zatáčce stříbrná Tesla. A co se týče pomalé jízdy kdy řidič soustavně zpomaluje a zrychluje, to souhlasím, to je taky zlo. Jinak proti pomalé předvídatelné jízdě nic nemám, důvod vyhodit všechny čtyři nevidím.Si někdy projeď pětatřicítku..vocasi tam riskují životy nejen své, předjíždějí v zatáčkách, začnou předjíždět když vůbec netuší, kam to za par sekund pošlou, až se auto v protisměru přiblíží, pak se nacpou mezi auta a šlápnou na brzdu..takže zbytek kolony zpomalí na 40 klidne..a když dojedeš do Hradce, stojí na semaforech 5 m před tebou. Já nevím kolik si jel, ale jet třeba 50 na 90, tak já si ty blinkry pustím..ale každého rozhodnutí..
M.K. Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 Dawe, díky za "výlev", tak nějak jsem to chtěl napsat taky... Já řeším lepíče tak, jak jsem tu psal v jiném vlákně: dotknu se levačkou brzdy, jenom tak, aby se rozsvítila světla, a lepíč zpravidla prudce zpomalí a přemýšlí, kde zastaví kvůli převlečení trenek. A hlavně se už dál nelepí, maximálně přijde nějaké to vyhrožování kostnatou pěstičkou či palba z fotonového děla. Ale reálné ohrožení pomine...
PepaSFI Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 za mnou tuhle jela pár kilometrů dodávka nalepená tak že jsem z ní v zrcátku viděl jen ten znak mercedesu a to jsem se fakt neloudal, spíš přes limit. O to horší to je že je jasný že v té rychlosti by s tím vůbec nic nenadělal. Stačil by zajíc nebo srnec, stačilo by výrazněji ubrat a jsme ve zprávách. A předjíždění, to je taky kapitola. Že někdo neumí podřadit a rozjet to, no dobře, když je tam místo, ať si to tahá jak chce. Že předjíždí z nálepu, nemá prostor na zrychlení a drtí to na podtočenou šestku a přitom se modlí ke svatému Dieselovi aby mu seslal ten hustokrutoturbozátah, no dobře, lidé jsou různé. Ale proč se mi ten veleduch na pusté prázdné silnici musí po předjetí vrhnout dva metry před auto a ještě zpomalit, tomu fakt nerozumím. Tak když předjíždíš, asi chceš jet rychleji. Nic proti tomu. No tak jeď a nevotravuj!
montemar Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 vzdyt at si jede kazdej jak chce.. nejsem vychovavac.., treba 2 kila na 50, me je to jedno.. ale at se na me nelepi, kdyz vezu dite.
PepaSFI Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 V předjíždění 10ti aut najednou nevidím problém. Kdybych měl silnější motor, dělám to taky. Nasere mě ale když takhle někdo začne předjíždět do zatáčky přitom vidí že nemá kam se bezpečně zařadit. Takhle mě v pátek předjížděla do kopce v zatáčce stříbrná Tesla. A co se týče pomalé jízdy kdy řidič soustavně zpomaluje a zrychluje, to souhlasím, to je taky zlo. Jinak proti pomalé předvídatelné jízdě nic nemám, důvod vyhodit všechny čtyři nevidím.předjíždět 10 aut najednou je úplně stejný jako v zatáčce. Prostě tam nevidíš. Vidíš tak na 3 auta podle toho jak jsou velký. V žádném případě neodhadneš jestli jsou tam mezery do kterých byses zařadil kdyby bylo něco špatně. Nejsou, mezery se zásadně nedělají. Někdo v koloně začne odbočovat nebo se v protisměru objeví auto které nebylo vidět protože vyjelo z cesty za křovím, auta začnou vybočovat kvůli cyklistovi kterého vůbec nebylo vidět a je zaděláno.
dawe009 Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 Říkal jsem kilometrový přehledný úsek, přerušovaná čára, žádné křižovatky nebo odbočky. Kolona 10 aut je dlouhá max 100 metrů. Když při 30 km/hod. šlápnu plnej, předjedu je během několika sekund. Pokud bych si nebyl 100% jistý, neudělám to. Samozřejmě u toho sleduju auta z kolony, jestli někoho nenapadne to samé ve chvíli, kdy už předjíždím. Tady byl docela široký odstavný pruh, takže bychom se tam vešli i ve dvou. Necítil jsem žádné nebezpěčí. Srovnávat to s předjížděním v zatáčce, kde je to čistá ruská ruleta, je nesmysl.
montemar Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 (upraveno) pro me je vzdy oaza, octnout se v nemecku.. riskantne predjizdi silny auta, ale s prehledem.. oni to proste umi apropos, nekde jsem cetl, ze jsou cesi nejhorsi ridici v evrope Upraveno 30. července 2019 uživatelem montemar
Americkej Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 aby me vul, co potrebuje jet rychleji...Nevím, jakej jsi člověk. Třeba budeš skvělej táta a manžel, geniální manager, nebo vývojář novejch technologií... ale tenhle tvůj výrok mi stačí, abych naznal, že za volantem budeš bídná osoba. Pro ostatní, on je problém, že jak stoupá hustota provozu, je i v protisměru těsněji, takže předjížděcích možností ubývá. Zadále downsizing motorů zapříčiňuje, že ten co dojede traktor, kombajn, peleton cyklistů, nebo jinou brzdu celýho pruhu ztratí dynamiku a pak má trabl svůj povoz trochu rozhejbat. Za ním se hned vyskytne pár dalších pár se stejným problémem a Dejw pak musí předjíždět kolonu místo jednotlivců. Já s ním soucítím, mám to úplně stejně. A že se při předjíždění kolony nemá předjíždějící kam zařadit? Za to bych dal pár facek těm deseti debilům za traktorem, jeden každej by je zasloužil. Nechat v takový situaci místo na zařazení je minimálně lidská slušnost, když pominu jasně hovořící pravidla. Mám pocit, že nejagresivnější řidiči jsou frustráti, co se pak oháněj tachometrem.
dawe009 Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 No..moje zkušenost za poslední roky, kdy jezdím do Německa tak minimálně jednou dvakrát měsíčně, že na okresce nepředjíždí nikdo a na dálnici jezděj v levým stejně rádi jako u nás a neuhejbaj. Třeba jezdíme jiný silnice nebo směry, ale směr sever je to čím dál horší teda. Od té doby, co vyhlásili zákon, že na dálnici můžeš jet kolik chceš, ale nesmíš ohrožovat pomaleji jedoucí (asi myšleno zákaz lepení), tak přestali uhejbat úplně a když se přiblížíš pod 50 metrů, klidně tě vybrzděj a ještě se můžou po.... Za mě Německo už dávno není to co bylo.
Baldic Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 jinak jestli dobře vidím, je to přejezd se světly a tam se smí jet 50 ne?50 sice smis, ale co musis, je se presvedcit, ze muzes bezpecne prejet. Nevim, jak vypada okoli tohoto prejezdu, ale znam prejezdy, kde jsou sice svetla, ale neni videt na trat a tam teda jezdim tak pomalu, abych se mohl rozhlednout. Bile svetlo totiz nerika, ze nic nejede, ale jen to, ze muzes jet az 50.
montemar Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 (upraveno) americkej, vytrzeny z kontextu. ale mas pravdu, nemam pravo cloveka, kterej z nejakyho duvodu potrebuje jet rychleji, nez dovoluje zakon oznacit 'volem'.. ale pokud pri tom ohrozuje me ma moji rodinu, nazvu ho jeste hur. bohuzel tim jeho nebezpecnost nikterak nesnizim. Upraveno 30. července 2019 uživatelem montemar
dawe009 Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 bílé přerušované světlo (světelný signál S14b), informuje, že se v přilehlých kolejových obvodech nenachází žádné drážní vozidlo, které by mohlo ohrozit silniční provoz na přejezdu... Zdroj: https://www.poradte.cz/auto-moto/23041-znacka-stop-a-bile-svetlo-na-prejezdu.html
shaggy Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 Som v taliansku autom. Zabava.Pred par dnami som valil po nejakej hradzi stovkou aby som nebrdzil premavku. Limit bol 50kmh. Na dialnici pri 130 gps som v pravom prude obiehal strednoprudiarov so 100kou na tachaci a smrtou v ociach... V lavom sa islo okolo 150. ak bola znizena rychlost tak sa islo stale rovnako a brzdilo sa len na radaroch.Zatial len 2 problemy: dedko vecernicek co namiesto plynu pouzival brzdu a skoro zrazil znacku "pozor, oprava cesty" a cesky brat co chcel silomocou odbočiť z ľavého pruhu mimo cesty rovno cezo mna bez blinkera.Inac dajake rýchlostné limity maju vsetcia domaci v prdeli, najpomalsi su turisti. Lepenie sa je zaklad aj ked idu 2 prudy na opravovanej dialnici cca 80kmh s pravidelnych brzdenim do zastavenia. K tomu v mestach motorky, skutre, cyklisti, chodci a vsetcia bez pudu sebazachovy. Sent via IPoAC
Americkej Odesláno 30. července 2019 Nahlásit Odesláno 30. července 2019 Mně se lepiči nedějou. Ale když se jednou za uherák vyskytne, pouštím ho při první příležitosti. Klidně pravý kola na krajnici a místo brzdovek jen lehce uberu a bliknu pravým. Většina ale radši eskaluje napětí, holt každej po svým.
Doporučené příspěvky