Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

To to šátek?

Jo, šátek. Nebo šála, nebo kus hadru, prostě cokoli, co sníží šíření kapének nebo aerosolu při kašlání, mluvení, dýchání. Ale řadě lidí to docvakne tak za měsíc.

Rukavice: máš pravdu, ale ty už se musí shánět a asi bude nedostatek. Po kontaktu se člověk může hned umýt a dezinfikovat, ale dýchat musí každej a furt.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

geometr: V Písku dobrý teda, jo?

Pohoda jazz, jenom teda u nás na vsi je to předčasně blíž prázdninovýmu stavu. Dva geronti co tu maj chalupy prchli z města dřív než každoročně. Asi v obavách o svůj život. Zbytečně. Nikdo z nás život nepřežije.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři

geometr: V Písku dobrý teda, jo?

Pohoda jazz, jenom teda u nás na vsi je to předčasně blíž prázdninovýmu stavu. Dva geronti co tu maj chalupy prchli z města dřív než každoročně. Asi v obavách o svůj život. Zbytečně. Nikdo z nás život nepřežije.

Mě trošku mrzí, že zavřeli ty hospody i přes den, jsme se tam na vesnici scházeli přes poledne s chlapama (já tam ty lidi mám hrozně rád, tam je to fakt pohoda jazz). No vedle je krámek s potravinama a pivem v basách a před krámem a hospodou zahrádka, tak pojedeme lahváče na zahrádce :-)

Odkaz ke komentáři

Jo, šátek. Nebo šála, nebo kus hadru, prostě cokoli, co sníží šíření kapének nebo aerosolu při kašlání, mluvení, dýchání. Ale řadě lidí to docvakne tak za měsíc.

Rukavice: máš pravdu, ale ty už se musí shánět a asi bude nedostatek. Po kontaktu se člověk může hned umýt a dezinfikovat, ale dýchat musí každej a furt.

On to úplně obyč šátek není, je to R-shield.

Odkaz ke komentáři

Ono je v takovýchto situacích si potřeba zachovat nadhled a pozitivní myšlení.

Možná, že budu tady ukamenován, ale snažím se vidět i na těch špatných věcech kladnou stránku.

Berme to tak, že pokud situaci zvládneme, tak budeme lépe připraveni na pandemii jiné nemoci.

Takové malé cvičení CO, které většina z nás zná ze socíku. Je potřeba si vzít poučení z chybných kroků, zlepšit krizový plán.

Lidi už budou vědět jak se chovat, co si obstarat a celkově připravit.

Takže, kuci, neklesejme na mysli a berme to jako test.  :cheers:

Odkaz ke komentáři

Mimochodem, aktuální výbava zaměstnanců v Alza. Není to filtr P3, ale kdyby něco podobného nosili všichni lidi ( tedy i ti infikovaní, ale dosud nediagnostikovaní mezi námi), pomohlo by to hodně.

Souhlasim, včera byly venku 3 stupně, takže by si do toho nadejchali a hned by byli nemocní, pak by zůstali doma a nikam nechodili. Mimochodem, pro přenos je potřebný delší kontakt, cca 10 minut (dle primářky infekčního centra na Bulovce). Jen pro info.

Odkaz ke komentáři

Neasi, 70% to chytne, 4% to nepřežijou. To je 280.000 lidí u nás. Kolik že máme těch plicních ventilací? 2000? Kolaps přijde tak jako tak, jen ho chtěj zpomalit.

Odkaz ke komentáři

No už jsem ve frontě strávil i víc času. Těch deset minut je jen orientačních a jde o PRAVDĚPODOBNOST, nikoliv o zaručenou časovou BARIERU. Stačí dvě minuty ve výtahu s kašlajícím člověkem ve fázi "plně naloženo" a je vymalováno.

Liquid: dobrý, o R-shieldu jsem nevěděl, pořídím rodině a doporučím známým. Jak je to s opakovaným použitím resp praním? Já točím několik sad P3 a sterilizuju je pod UV (plus časovou prodlevou před dalším použitím).

Odkaz ke komentáři

No už jsem ve frontě strávil i víc času. Těch deset minut je jen orientačních a jde o PRAVDĚPODOBNOST, nikoliv o zaručenou časovou BARIERU. Stačí dvě minuty ve výtahu s kašlajícím člověkem ve fázi "plně naloženo" a je vymalováno.

Liquid: dobrý, o R-shieldu jsem nevěděl, pořídím rodině a doporučím známým. Jak je to s opakovaným použitím resp praním? Já točím několik sad P3 a sterilizuju je pod UV (plus časovou prodlevou před dalším použitím).

50x Ručně vyprat, pak se sníží účinost.

Odkaz ke komentáři

Jinak se to teda (přes obavy o rodiče, sebe a řadu přátel ve vysokým věku) snažím brát taky s nadhledem a hledat na tom to pozitivní. Konečně zhubnu :). Dodělám věci, na který doteď nebyl moc čas, a přečtu si nějaký dlouho odkládaný knihy. Jako pozitivní beru i to, že jsem pořídil včas zásoby, takže 1) nemusím zbytečně často na nákupy mezi lidi v době, kdy se přítomnost nemoci v populaci kazdým dnem zvětšuje a 2) necítím žádnej stres, coby kdyby. Člověk není nikdy připravenej na všechny eventuality, ale v ramci možností jsem udělal, co se dalo, a jsem v klidu.

Jsem hodně zvědavej na léto - jestli to bude řádit dál a zůstanou restrikce, a děti budou trávit prázdniny doma, jsem moc rád za vlastní zahradu a koupání. Někde v bytě v parným létě si to moc neumím představit.

Odkaz ke komentáři

Jinak se to teda (přes obavy o rodiče, sebe a řadu přátel ve vysokým věku) snažím brát taky s nadhledem a hledat na tom to pozitivní. Konečně zhubnu :). Dodělám věci, na který doteď nebyl moc čas, a přečtu si nějaký dlouho odkládaný knihy. Jako pozitivní beru i to, že jsem pořídil včas zásoby, takže 1) nemusím zbytečně často na nákupy mezi lidi v době, kdy se přítomnost nemoci v populaci kazdým dnem zvětšuje a 2) necítím žádnej stres, coby kdyby. Člověk není nikdy připravenej na všechny eventuality, ale v ramci možností jsem udělal, co se dalo, a jsem v klidu.

Jsem hodně zvědavej na léto - jestli to bude řádit dál a zůstanou restrikce, a děti budou trávit prázdniny doma, jsem moc rád za vlastní zahradu a koupání. Někde v bytě v parným létě si to moc neumím představit.

Tohle je zajimavy k tomuto: https://twitter.com/tarun/status/1237272789758775297

Ja si dal za cil behat do konce nouzoveho stavu 10km zase pod 40min :)

A vlastne si nejsem jisty jak velka to je vyzva :-D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...