Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

:lol2: Celej den byl zajímavej :wacko: Ráno dám na medvěda letňáky (nakonec dopadli za dobrej peníz Good Year) , jedu se projet a do toho chumelenice jako prase, tak říkám no nic, pojedu se projet zítra, vracím se domů, no a policajti kontrola" Koukaj, autíčko se jim líbí, no a prej že máme 2 měsíce propadlou technickou kontrolu, si říkám, tak to už je docela zu viel. No ale pohoda, domluvily jsme se, žádná pokuta, tak jsem vzal doma velkej techničák a už jsem na technický" Vyfasoval jsem tam nějákýho mladýho arogantního smrada, ten vylezl někde z jámy celej od oleje  a už se soukal do auta, tak mu říkám, si děláš srandu né, nejsem sice žádný hogo fogo, ale takhle do mýho (no spíš firemního) auta nepolezeš :furious: No tak tam natáhl nějákej igelit, šel se umejt, no a na takovejch těch debilních brzdových válcích to roztočil a zadupl jak hovado největší ruční brzdu, no a pak po druhé, po třetí a rána a začlo něco drhnout.  A prej že, něco Vám tam drhne :whistling: , ale technickou Vám dám a spravte si to" Ve mě chytli saze, řev, a zítra mám schůzku s majitelem technický. Volal jsem hned do autorizovaného servisu MB, a skutečně jim to majitelé vozů občas volají, asi že jsou ohnutá přítlačná péra, a že je samozřejmě zakázané zamačkávat ruční brzdu při jízdě. Každá technická má manuál od výrobců aut, jak se kterým vozem při kontrole zacházet, ale kluci na to samozřejmě se..., že ano. No nic, jel jsem za kámošem do servisu, skutečně jsme ohlé pružiny narovnali, promazali, stálo mě to 150kč, a autíčko maká, ale říkám Vám, že kluk bude mít zejtra stresík, jako že se o to postarám" No byl to ale den :lol2:

technický kontroly jsou věčný téma. U malého nákladního vozíku se mi jednou dva chytrolíni pohádali jestli ta hnědá je dost hnědá a jestli jsou ty odrazky na správných místech. Každý tvrdil něco jiného, pravdu neměl ani jeden. Taky tady paušálně přidělovali závady, prostě jak bylo auto starší tak počítač sám vypsal lehčí závady, těsnost motoru, korozi karoserie, kola-vůle v zavěšení. Asi aby to nevypadalo že nic nedělají. A těch chytrých keců. Stará škodovka bez problémů, ikdybych přijel bez kol. Ale Trabant nebo Fiat, to bylo keců. Když už nenašel závadu tak aspoň komentáře. Tady je to takový nějaký... Ten vejfuk už moc nevydrží... A pak toho chytráka potkáš ve městě jak jede ve vraku co opadává jak zombie. A navrch kancelář-kulometný hnízdo. Baba za okýnkem jak za kulometem, štěká na lidi jak mašinkvér na západní frontě. No zkrátka už pár let jezdím jinam, dál ale bez čekání, bez objednávání na nesmyslný časy, bez keců a bez hovadin. S tou ruční brzdou mi to připomnělo moji starou Pandu (R.I.P.). Technik škubl za ručnici u který samozřejmě čekal že nebude brzdit, že nezabrzdí do proklouznutí válců. Neproklouzly. Pandík zaťal drápky. Síla brzdy a přilnavost gum byly silnější než váha auta, vyskočilo to z válců ven. Technik koukal jak trubka, očividně vyděšený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....... Technik škubl za ručnici u který samozřejmě čekal že nebude brzdit, že nezabrzdí do proklouznutí válců. Neproklouzly. Pandík zaťal drápky. Síla brzdy a přilnavost gum byly silnější než váha auta, vyskočilo to z válců ven. Technik koukal jak trubka, očividně vyděšený.

Přesně tohle se mi (spíše tedy technikovi) stalo nedávno na STK s mým Focusem. :)

Odkaz ke komentáři

:lol2: Celej den byl zajímavej :wacko: Ráno dám na medvěda letňáky (nakonec dopadli za dobrej peníz Good Year) , jedu se projet a do toho chumelenice jako prase, tak říkám no nic, pojedu se projet zítra, vracím se domů, no a policajti kontrola" Koukaj, autíčko se jim líbí, no a prej že máme 2 měsíce propadlou technickou kontrolu, si říkám, tak to už je docela zu viel. No ale pohoda, domluvily jsme se, žádná pokuta, tak jsem vzal doma velkej techničák a už jsem na technický" Vyfasoval jsem tam nějákýho mladýho arogantního smrada, ten vylezl někde z jámy celej od oleje  a už se soukal do auta, tak mu říkám, si děláš srandu né, nejsem sice žádný hogo fogo, ale takhle do mýho (no spíš firemního) auta nepolezeš :furious: No tak tam natáhl nějákej igelit, šel se umejt, no a na takovejch těch debilních brzdových válcích to roztočil a zadupl jak hovado největší ruční brzdu, no a pak po druhé, po třetí a rána a začlo něco drhnout.  A prej že, něco Vám tam drhne :whistling: , ale technickou Vám dám a spravte si to" Ve mě chytli saze, řev, a zítra mám schůzku s majitelem technický. Volal jsem hned do autorizovaného servisu MB, a skutečně jim to majitelé vozů občas volají, asi že jsou ohnutá přítlačná péra, a že je samozřejmě zakázané zamačkávat ruční brzdu při jízdě. Každá technická má manuál od výrobců aut, jak se kterým vozem při kontrole zacházet, ale kluci na to samozřejmě se..., že ano. No nic, jel jsem za kámošem do servisu, skutečně jsme ohlé pružiny narovnali, promazali, stálo mě to 150kč, a autíčko maká, ale říkám Vám, že kluk bude mít zejtra stresík, jako že se o to postarám" No byl to ale den :lol2:

Díky moc za upozornění, ráno jsem si přečetl co se ti stalo s ruční brzdou a dopoledne jsem šel na technickou. Nejdřív technik neuměl nastartovat, potom  zařadit, tak dostal ode mě školení, potom přiskočil ke kufru jestli mám výbavu a než jsem mu stačil říct, že otvírání a závírání je na čudlík tak víko vyrval až nahoru. Na závěr už jsem byl připraven a když chtěl zmáčknou čudl ručky, tak jsem ho zarazil včas. Ať žije STK. :clap:

Odkaz ke komentáři

Jo, jo, je to mazec, dneska jsem měl schůzku s majitelem technický, který mě přiznal, že jim chodí doporučení od výrobců, jak a na co si dávat pozor a že klukům dádvá školení, aby to tak dělali. Bohužel je to jenom na lidech a je to hlavně na dobré vůli technické kontroly se o to zajímat, jelikož směrnice ministerstva jsou tzv. primitivní a bohužel žádné rozdíly v kontrole mezi výrobci nebo modely aut nedělají. Ukazoval mě směrnici pro test ruční brzdy, kde se prostě jen dozvíš, že máš na maximální pozici zatáhnout ruční brzdu při jídě na válcovém zařízení, což je prostě nesmysl a pak milion možností co můžeš vidět na tom počítači tam nebo co můžeš slyšet za zvuky. No každopádně se mě omluvil, zavolal mlaďáka, přede mnou mu řekl, že je to hovado, který si ničeho neváží, no a bylo, ještě jsme se zasmáli. Velmi citlivé vozy na zacházení s ruční brzdou jsou Iveca, MB a Citroeny, takže opatrnko majitelé těchto aut. Zajímavostí ovšem je, že ruční  brzda je u nových aut zároveň braná jako záchranná, v případě, že se Vám porouchají normální brzdy, tak by jste měli být schopni s ní zabrzdit z jakékoliv rychlosti, no ale asi jemně za ní tahati, no :lol:

Díky moc za upozornění, ráno jsem si přečetl co se ti stalo s ruční brzdou a dopoledne jsem šel na technickou. Nejdřív technik neuměl nastartovat, potom  zařadit, tak dostal ode mě školení, potom přiskočil ke kufru jestli mám výbavu a než jsem mu stačil říct, že otvírání a závírání je na čudlík tak víko vyrval až nahoru. Na závěr už jsem byl připraven a když chtěl zmáčknou čudl ručky, tak jsem ho zarazil včas. Ať žije STK. :clap:

Odkaz ke komentáři

vy ste hosi nadsenci. ja jsem jeste nikdy nebyl na ofiko technicky, stejne jako nechodim ofiko na dopravni inspektorat. kolem inspektoratu se motaj lidi, co to vsechno pro tebe za par korun zaridi, technicka je taky v cukuletu. neni to o tom, ze bych jezdil ve vraku, ale spis o tom, ze jsem prilis sexy pro frontu na STK a inspektorate :) a hlavne jsem v p**i s casem..

Odkaz ke komentáři

Jo, jo, je to mazec, dneska jsem měl schůzku s majitelem technický, který mě přiznal, že jim chodí doporučení od výrobců, jak a na co si dávat pozor a že klukům dádvá školení, aby to tak dělali. Bohužel je to jenom na lidech a je to hlavně na dobré vůli technické kontroly se o to zajímat, jelikož směrnice ministerstva jsou tzv. primitivní a bohužel žádné rozdíly v kontrole mezi výrobci nebo modely aut nedělají. Ukazoval mě směrnici pro test ruční brzdy, kde se prostě jen dozvíš, že máš na maximální pozici zatáhnout ruční brzdu při jídě na válcovém zařízení, což je prostě nesmysl a pak milion možností co můžeš vidět na tom počítači tam nebo co můžeš slyšet za zvuky. No každopádně se mě omluvil, zavolal mlaďáka, přede mnou mu řekl, že je to hovado, který si ničeho neváží, no a bylo, ještě jsme se zasmáli. Velmi citlivé vozy na zacházení s ruční brzdou jsou Iveca, MB a Citroeny, takže opatrnko majitelé těchto aut. Zajímavostí ovšem je, že ruční  brzda je u nových aut zároveň braná jako záchranná, v případě, že se Vám porouchají normální brzdy, tak by jste měli být schopni s ní zabrzdit z jakékoliv rychlosti, no ale asi jemně za ní tahati, no :lol:

My měli trenéra, s kterým jsme jezdili na zápasy (fotbalové) jeho autem, on řídil. Měl starý rozpadlý Ford Mondeo kombík. Když pominu, že mu nesvítilo jedno světlo (to ale asi u každého tadytoho auta co jsem kdy potkal), že nás v tom autě jezdilo 11, tak mu taky nefungovaly žádný jiný brzdy než ručka :D Takže pořád brzdil a přibržďoval ručkou. Po pár týdnech už ručka taky moc dobře neposlouchala, a byl slyšel takový hodně nepřijemný kovový zvuk a hlavně to byl takový smrad, že ti lidi v kufru se dusili :D takže ano, ručkou jde brzdit :D

edit: překlepy

Upraveno uživatelem Z. Paul
Odkaz ke komentáři

Zajímavostí ovšem je, že ruční  brzda je u nových aut zároveň braná jako záchranná, v případě, že se Vám porouchají normální brzdy, tak by jste měli být schopni s ní zabrzdit z jakékoliv rychlosti, no ale asi jemně za ní tahati, no :lol:

Mám Nissan Terrano ve váze dvou tun. Praskla mi membrána v posilovači brzd, takže skoro nebrzdilo, tak jsem zkusil ruční brzdu. Nic jsem jí neudělal, ale účinek tý brzdy byl taky skoro nulový. Možná u aut do tuny by mohla fungovat, ale s děma tunama a kousek si neporadila.

Odkaz ke komentáři

vy ste hosi nadsenci. ja jsem jeste nikdy nebyl na ofiko technicky, stejne jako nechodim ofiko na dopravni inspektorat. kolem inspektoratu se motaj lidi, co to vsechno pro tebe za par korun zaridi, technicka je taky v cukuletu. neni to o tom, ze bych jezdil ve vraku, ale spis o tom, ze jsem prilis sexy pro frontu na STK a inspektorate :) a hlavne jsem v p**i s casem..

Přesně tak :-) Akorát posledně tam už muselo jet auto nechat se natočit na kameru tak jsem byl 2 hodky bez něj, ale pořád raději si dám kávičku než se nechat buzerovat že mi nebrzdí ručka na jedno kolo.

Odkaz ke komentáři

bezva den, vlastne dva za sebou co se tyka aut - dve firemni auta zaparkovany pred kanclama v nasi "nobl kancelarske lokalite" na rozhrani Michle a Nusli. Vsichni uz jsme vytrenovani z drivejsich vykradacek aut, tzn. nikdo nenechava nic na sedackach atd. Vcera odpoledne u Seat Alhambra vyriznuta cast vyfukoveho potrubi s katalyzatorem flexou a dneska dopoledne (za bileho dne) vytlucene okenko u Fabie a origio radio + komplet dobita palubka jak to z toho rvali... Kamery na parkoviste jim ani v nejmensim nevadily, fuck! 

Odkaz ke komentáři

http://www.novinky.cz/domaci/298827-predrazene-cihlicky-koupili-straznici-u-firmy-ktera-porusila-puncovni-zakon.html

To, že pan Prokop vydělal mě nevadí, ale vysvětlete mi na co pražská městká policie potřebuje stříbrné cihličky a zlaté prsteny.  To snad není možný ani v Africe. Chápu, že za nějaký mimořádný čin je třeba zaměstnance odměnit, rozuměl bych prémiím, poukaz na dovolenou u moře, ale předraženejma cetkama? Fakt se mi platit daně nechce.

Odkaz ke komentáři

Před pár lety jsem byl u tendru Hummerů Kotroušovi pro Městskou policii pro Prahu 1. Jsou třeba na Prahu 1 policejní Hummery? Také u tendru na horská kola pro městskou policii P1, který vycházely asi jako Harley Davidson :D Nějaký cihličky... to je jen mediální zobání pro lamy (čtenáře Novinek a diváky TV Nova).

http://www.novinky.cz/domaci/298827-predrazene-cihlicky-koupili-straznici-u-firmy-ktera-porusila-puncovni-zakon.html

To, že pan Prokop vydělal mě nevadí, ale vysvětlete mi na co pražská městká policie potřebuje stříbrné cihličky a zlaté prsteny.  To snad není možný ani v Africe. Chápu, že za nějaký mimořádný čin je třeba zaměstnance odměnit, rozuměl bych prémiím, poukaz na dovolenou u moře, ale předraženejma cetkama? Fakt se mi platit daně nechce.

Odkaz ke komentáři

to mi pripomnelo, kdysi davno jsem mel pronajaty nejaky prostor, ktery byl vybaven od nejmenovane banky.. a na nabytku byly evidencni nalepky s hodnotou v czk.. treba vestavna skrin, lamino, zadnej masiv, asi 2m sirka, 2m vyska - 16o ooo.-, a dalsich asi 5 kousku v podobnych relacich.. :D :D :D

Odkaz ke komentáři

já bych se rád dožil dne, kdy budou dopravní informace opravdu odpovídat reálu...v pondělí jedu po jižní spojce a na info tabuli vyskočí "lanový most st. dopravy 4!" tak to říznu do výjezdu Strašnice/Zahradní město a co potom nevidim z dáli? prd...pohoda

dnes, to samé, jenže obráceně, na tabuli nic, tak jedu a! nebylo to tak hrozný, ale na sjetí to bylo...grrr

informační tabule...to je pro mě zatím největší a nejdražší výstava digitálních hodinek pod širým nebem na světě...

Odkaz ke komentáři

... kolem inspektoratu se motaj lidi, co to vsechno pro tebe za par korun zaridi, technicka je taky v cukuletu. ....

pokud by někdo potřeboval v praze tak znám ochotnýho pána co zařidí vše kolem. já ani nevím kde inspektorát je a to jsem jen letos přihlašoval snad 6 aut

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...