Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

To se zrovna pletes. Lekarske pristroje jsou velmi drahe, stejne jako monopolni servisy. Vzdyt my pristroje, material, leky a vetsinu veci nakupujeme za uplne stejne ceny jako nakupuji na zapade - jenze jaksi ty prijmy neodpovidaji.

Chodím k ortopedovi od svých asi 5 let. Nikdy jsem si v ordinaci nevšimnul vybaveni za desítky milionů.

Super magnetická rezonance stojí 40 milionu a vydrží cca 25 let. Za jedno vyšetření lze účtovat 10 tis. a budeš mít narváno furt.

Postavit autorizovaný servis stojí min. 60 milionu plus nářadí, školení, programy atd., které musíš každou chvíli obnovit a povinně nakupovat nové a nové, každý nový model v portfoliu jsou stovky tisíc až miliony nákladů, přechod na servis elektromobilů další miliony atd.

Tedy věřím, že je to drahé, ale pořád o řád jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rayethone, už mě trochu štveš s tím, jak víš kolik byste (zdravotnictví) měli vybrat a navíc na kom (onehda ses trochu obul třeba do OSVČ, já tomu říkám živnostníci / řemeslníci) a kolik byste si z toho chtěli vzít jako doktoři. Nechtěl bys třeba taky psát něco o tom, jak toho tolik neprošustrovat ve spolupráci se státem z toho co se vybere?

A chvíli píšeš o Motole, pak že si soukromej doktor... Nic ve zlým, já se v tom nějak ztrácím, promiň.

Když chce dělat doktor soukromýho, kdo mu v tom brání. Nikdo, ne. Chce to jen stejnou odvahu, jako ten kominík, a sice pustit se do toho, ne. Takže je to na něm jestli jen zaměstnanec ve špitále nebo na nějaký lepší třeba soukromý klinice nebo jen soukromník a postarat se sám o sebe.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Ted zrovna na jedné diskusi sestra/doktorka (nevím) z Motola : "Magdalena Hronovská 30249

A v Motole stále ani ne ze čtvrtiny naplněná kapacita "krizových lůžek". A co to stojí peněz a lidí... Škoda slov k týhle davový hysterii."

Ja tam taky delam, pripravilo se 60% ventilovanych lizek a skoro 100 na oxygenoterapii. Tusim ze ted je v Motole cca 20 COVID+ pacientu. Nestoji to ale nic navic, protoze se vyuzivaji stavajici volne kapacity pri omezeni bezneho provozi. A 3 z 5 covidovyvh stanic jsou od zitrka ve stand by modu, kdy se ceka co prinesou dalsi mesice. Ze se to bude vyvijet takhle dobre asi nikdo nemohl tusit, je lepe byt pripraven. Ostatne neni vsem dnum konec.
Odkaz ke komentáři

Chodím k ortopedovi od svých asi 5 let. Nikdy jsem si v ordinaci nevšimnul vybaveni za desítky milionů.

Super magnetická rezonance stojí 40 milionu a vydrží cca 25 let. Za jedno vyšetření lze účtovat 10 tis. a budeš mít narváno furt.

Postavit autorizovaný servis stojí min. 60 milionu plus nářadí, školení, programy atd., které musíš každou chvíli obnovit a povinně nakupovat nové a nové, každý nový model v portfoliu jsou stovky tisíc až miliony nákladů, přechod na servis elektromobilů další miliony atd.

Tedy věřím, že je to drahé, ale pořád o řád jinde.

Zadna MR nevydrzi 25 let, maximum je 15 let, proto pak konci, to jen na okraj. (Coz se nevylucuje s tim ze nektere nemocnice je pouzivaji i dele). Jenze uplne ty stejne naklady jsou s tou rezonanci - skoleni, software, servis, atd. Zrovna provoz MRI je funsncne jiste narocnejsi nez provoz autoservisu.
Odkaz ke komentáři

Ve zdravotnictvi plati tabulkove platy, takze takovy plat maji a jiny mit nemuzou at znas nebo neznas koho chces. Ja mam 11 let praxe, 2 atestace a muj plat je 42 hrubeho.jina vec je, ze udelam kazdy mesic dalsich 130 hodin prescasu (2x do mesice patek az pondeli plus neco pres tyden) - ani ne tak proto ze bych chtel, ale proto ze by jinak nemel kdo delat - a ten plat je potom jiny - ale stravim v praci 2x vice nez bezny zamestnanec a delat 11 let v kuse 300 hodin mesice nejde naporad - osobne s tim letos koncim a treba pro nemocnici to bud eznamenat velky problem.

Ted tomu asi nerozumim. Tak jsi soukromy lekar - podnikatel, jak jsi psal, nebo delas ve spitale za tabulkovy plat? Ja se do tebe nechci navazet, ale neznam jedinou profesi, ktera by nechtela mit platy jako na zapade, nebo nakupovala vybaveni za vychodni ceny. To ze lekare vsichni potrebujeme, o tom neni sporu. A ze vsichni chceme jen ty dobre, to je taky jasne. Ale chces spatneho kominika? Nevim. Kdyz to kominik posere, otravi se cely cely barak... A samozrejme si nemyslim, ze by zakladni kominik mel mit vyssi zakladni plat nez zakladni lekar. Kominik podnikatel a lekar podnikatel, tam uz je to neco jineho. Kazdy vydela kolik dokaze.

Odkaz ke komentáři

Kradení mejdlíčka je slabej odvárek, proti tomu jak se vyhnout karanténě, všechny ochcat a ještě si připadat jak lumen. To celý v době, kdy tam umírali stovky lidí a bylo jen otázkou času, kdy nějakej bezpříznakovej ichytl tenhle sajrajt dovleče do ČR.

To muselo dat hodne prace, udelat screenshot staryho prispevku, vytrhnout to z kontextu (kdy uz predtim rikal ze si delal legraci) a napsat k tomu nenavistnej komentar. Gratuluju.
Odkaz ke komentáři

rayethone, už mě trochu štveš s tím, jak víš kolik byste (zdravotnictví) měli vybrat a navíc na kom (onehda ses trochu obul třeba do OSVČ, já tomu říkám živnostníci / řemeslníci) a kolik byste si z toho chtěli vzít jako doktoři. Nechtěl bys třeba taky psát něco o tom, jak toho tolik neprošustrovat ve spolupráci se státem z toho co se vybere?

A chvíli píšeš o Motole, pak že si soukromej doktor... Nic ve zlým, já se v tom nějak ztrácím, promiň.

Když chce dělat doktor soukromýho, kdo mu v tom brání. Nikdo, ne. Chce to jen stejnou odvahu, jako ten kominík, a sice pustit se do toho, ne. Takže je to na něm jestli jen zaměstnanec ve špitále nebo na nějaký lepší třeba soukromý klinice nebo jen soukromník a postarat se sám o sebe.

Je nutno pochopit ze ty penize navic neskonci z vetsiny nekde u lekaru v kapsu, ale utopi se v prakticky neomezene peci u pacientu. Meidicina strasne zdrazuje - moderni (nejen) onkologicka lecba je proste extremne draha - pokud chteji pacienti dostavat moderni a ucinnou terapii budou muset platit vice - soucasny system je uz za hranici financni unosnosti. Takze jde predevsim o vas pacienty, nikoliv o nas lekare. Pokud budeme chtit kazdemu s infarktem delat katetrizace, pokdu vsem onko nemocnym budeme chtit dat drahou peci, atd., je potreba rict kdo to zaplati. Jinak se muzou tovnou zacit sbirat vicka...

PS.: delam na hlavni uvazek v Motole s mensim uvazkem c privatu. Do privatu bych odesel uz davno uplne, ale zatim jeste letos zustavam - z mnoha iracionalnich duvodu. To jsou take paradoxy ceskeho zdravotnictvi. Pripravit operatera na zcela samostatny provoz trva cca 10 let - a pl ho nechaji klidne odejit do privatu kde si vydela o tretinu az polovinu vice nez v nemocnici a muzou zacit skolit od nuly dalsiho. To je taky svetovy unikat v podani ceskeho zdravotnictvi

Odkaz ke komentáři

Zadna MR nevydrzi 25 let, maximum je 15 let, proto pak konci, to jen na okraj. (Coz se nevylucuje s tim ze nektere nemocnice je pouzivaji i dele). Jenze uplne ty stejne naklady jsou s tou rezonanci - skoleni, software, servis, atd. Zrovna provoz MRI je funsncne jiste narocnejsi nez provoz autoservisu.

Ano, ale to je extrém a jedna z nejdražších veci, co můžeš v ordinaci mít. Proto jsem to schválně uváděl. Taky ti ta věcička ale umí vydělat kilo denně.

Mám několik kamarádů rentgenologů. Každý má svůj rentgen. Pracují v nemocnici a mají k tomu soukromou praxi. Nikdo z nich nepadá na držku a mají se velmi dobře. Takže asi je potřeba taky trochu chtít.

Já mám k doktorum obdiv a úctu..k těm dobrým. Nikdo z těch, co je znám, si nikdy nestezoval na peníze. Jednak je to taky trochu poslání a musíš to mít rád. Zároveň mají spokojeně pacienty, protože se k nim chovají jako ke klientům, tedy také s úctou a starostlivostí. V tomto je v ČR myslím velkej gap.

A lidé, co dělají od - do si větší peníze nevydelaji nikde, tak to proste je. Možná mimo státní správu někde.

Odkaz ke komentáři

Ja tam taky delam, pripravilo se 60% ventilovanych lizek a skoro 100 na oxygenoterapii. Tusim ze ted je v Motole cca 20 COVID+ pacientu. Nestoji to ale nic navic, protoze se vyuzivaji stavajici volne kapacity pri omezeni bezneho provozi. A 3 z 5 covidovyvh stanic jsou od zitrka ve stand by modu, kdy se ceka co prinesou dalsi mesice. Ze se to bude vyvijet takhle dobre asi nikdo nemohl tusit, je lepe byt pripraven. Ostatne neni vsem dnum konec.

To se pleteš. Stojí to navíc ten mimořádný provoz, odložené úkony atd..

Víš já neznám moc lidí kteří by s úderem čtvrté vyrazili domů. Ty ty přesčasy máš placené. Já vůbec neříkám, že doktoři si nazaslouží víc peněz. Docela mě překvapilo, že kamarád po škole dostal nástupní plat ve Fakultní nemocnici na ortopedii cca 50k hrubého. Je pravda, že možná dělá přesčasy. Ale říkal, že kdyby šel do Jižních Čech, tak za něj kraj ještě platí byt, dostane náborový příspěvěk a 4x ročně příspěvek na dovolenou od města. 

Ohledně plnění, skutečně je tam za úkon potom nulové plnění? A je to tak u všech pojiš´toven? Co děláš za obor- to není úplně běžné, alespoň 2 roky zpátky nebylo, když jsem dělal analýzu toho trhu pro zákazníka, který kupoval nemocnice. Proto ta má narážka. Obecně tam je jasně vidět jak se ty trendy střídaj a je to hodně o jednání s pojišťovnami, třeba dobrý bylo srdce, urologie se skoro nevyplatila otevřít atd... Hodně taky lítají laboratoře, jeden rok je super business hystologie *** a další rok ta firma při stejném počtu úkonu je -100mil. na tržbách...

Odvody opravdu máme hodně vysoké. Trochu tečou ti živnostníci tady se Tě zastanu překvapivě. Schwarz systém je opravdu určitý problém u nás a ten trh je tím pokřiven. Znám spoustu lidí co dělají na ičo a mají placené dovolené, multisportky, sick day a dost často i "dny nemoci", firemní ntb etc....

A ohledně coronaviru už se mi vyjadřovat nechce. Pořád si myslím to stejné co na začátku a ta diskuze je tu vedena víc emočně než věcně. Jo a taky jsem jedl hnědou koprovku, páč mi Martar vykoupil všechnu bílou mouku, tak to mě třeba nasralo ;).

Odkaz ke komentáři

Ted tomu asi nerozumim. Tak jsi soukromy lekar - podnikatel, jak jsi psal, nebo delas ve spitale za tabulkovy plat? Ja se do tebe nechci navazet, ale neznam jedinou profesi, ktera by nechtela mit platy jako na zapade, nebo nakupovala vybaveni za vychodni ceny. To ze lekare vsichni potrebujeme, o tom neni sporu. A ze vsichni chceme jen ty dobre, to je taky jasne. Ale chces spatneho kominika? Nevim. Kdyz to kominik posere, otravi se cely cely barak... A samozrejme si nemyslim, ze by zakladni kominik mel mit vyssi zakladni plat nez zakladni lekar. Kominik podnikatel a lekar podnikatel, tam uz je to neco jineho. Kazdy vydela kolik dokaze.

Tak předpokládám, že dělá v nemocnici a k tomu má soukromou praxi. To je celkém běžná věc..... 

Odkaz ke komentáři

Odpoved viz vyse. Ve zdravotnictvi nikdo nechce platy jako v Nemecku, ale chceme platy odpovidajici pomeru k prumerne mzde. Tam se ukazuje ze to platove ohodnoceni je katastrofalni. Ale platy tu resit nechci, to patri do jine diskuze.

Odkaz ke komentáři

Ja nevim, od obou profesi mam daleko, ale proc si to myslis?

Asi proto, ze kominik se vyuci za 3 roky po zakladce a v 18 muze nastoupit. Je to nekvalifikovana prace, kterou muze po nejakem zaskoleni (ikdyby trvalo rok) delat kazdy. Lekar v 19 udela maturitu, 6 let studuje, dalsich 6 let atestace. Pak muze sam delat. Takze ten rozdil vychazi asi z toho ze se lekar na sve povolani pripravujeo 13 let dele nez kominik a nahradit ho muze zase jen clovek stejne zaskoleny po dobu tech 13 let, nikoliv po max. rocnim kurzu.
Odkaz ke komentáři

Asi proto, ze kominik se vyuci za 3 roky po zakladce a v 18 muze nastoupit. Je to nekvalifikovana prace, kterou muze po nejakem zaskoleni (ikdyby trvalo rok) delat kazdy. Lekar v 19 udela maturitu, 6 let studuje, dalsich 6 let atestace. Pak muze sam delat. Takze ten rozdil vychazi asi z toho ze se lekar na sve povolani pripravujeo 13 let dele nez kominik a nahradit ho muze zase jen clovek stejne zaskoleny po dobu tech 13 let, nikoliv po max. rocnim kurzu.

Rozumim, a byla by situace jina kdyby v kraji bylo 200 lekaru a jeden velmi vytizeny a rychle vyuceny kominik? Ciste teoreticky ... asi vime co tim chci rict ....
Odkaz ke komentáři

Je nutno pochopit ze ty penize navic neskonci z vetsiny nekde u lekaru v kapsu, ale utopi se v prakticky neomezene peci u pacientu. Meidicina strasne zdrazuje - moderni (nejen) onkologicka lecba je proste extremne draha - pokud chteji pacienti dostavat moderni a ucinnou terapii budou muset platit vice - soucasny system je uz za hranici financni unosnosti. Takze jde predevsim o vas pacienty, nikoliv o nas lekare. Pokud budeme chtit kazdemu s infarktem delat katetrizace, pokdu vsem onko nemocnym budeme chtit dat drahou peci, atd., je potreba rict kdo to zaplati. Jinak se muzou tovnou zacit sbirat vicka...

PS.: delam na hlavni uvazek v Motole s mensim uvazkem c privatu. Do privatu bych odesel uz davno uplne, ale zatim jeste letos zustavam - z mnoha iracionalnich duvodu. To jsou take paradoxy ceskeho zdravotnictvi. Pripravit operatera na zcela samostatny provoz trva cca 10 let - a pl ho nechaji klidne odejit do privatu kde si vydela o tretinu az polovinu vice nez v nemocnici a muzou zacit skolit od nuly dalsiho. To je taky svetovy unikat v podani ceskeho zdravotnictvi

Já neříkám a je mi jasný, že nekončí v kapsách doktorů. Já si jen myslím, že se jich spoustu prostě promrhá podle toho, co se člověk dozvídá z médií, případně od některých doktorů nebo pracovníků ve zdravotnictví, které člověk zná. Já vím, že třeba ty jseš doktor a chceš se věnovat doktořině (obzvlášť pokud jsi zaměstnanec), kdo by nechtěl. Ale asi je taky třeba tlačit na to, aby se ty prachy nepromrhaly a ne jen my chcem víc, jedno jestli na platy nebo přístroje nebo pacienty nebo celý nemocnice. Jako třeba ta Rathova kauza, to je přece nářez první třídy. Mně se jako soukromníkovi třeba nechce aby ty prachy, který platim státu, stát splachoval do hajzlu. Já bych chtěl, aby se nejefektivnějc dostaly, kam maj. Nechci mu na to splachování ale dávat víc a víc.

Odkaz ke komentáři

Co to je furt za otazky?

Ja tomu porovnávání kominiku a lékařů nejak nerozumim.. kam se ta diskuse dostala.. vas to fakt bavi? Tak si snad radši zalozte vlakno "jak jsem potkal kominika"..

P.s. tuhle jsem videl popelare.. jeden se flakal v kabine a ten druhej makal..

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...