nickolas Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Souhlasím, včera doplněno přímo od zdroje. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 někdo by měl pánům nahoře vysvětlit, že ty nákupní časy pro důchodce jsou vehementní nesmysl. Včera jsem jel na nákup, hned ráno na 7 hodinu, proto abych to stihl před důchodcovskou hodinou. Měl jsem v plánu pak jet do lesa bojovat s kůrovcem, takže nákup v 10 už mi nevycházel. A co myslíte, byli tam? Před vchodem to vypadalo jak Guderianova tanková armáda. Supermarketová útočná vozidla ježící se hlavněmi ostře nabitých berlí, v očích nad rouškama výraz wafen SS, připraveni sežehnout plamenometem zloby každého kdo by sáhl na rohlík v akci. Hned jak otevřeli, nastal blitzkrieg. Lavina, smršť. Hned na začátku u zeleniny jsem musel použít všecky finty defenzivní jízdy a prokličkovat do odlehlejších částí protože tam by to neprojel ani zkušený hráč SuperMaria. U informací rozdávali ochranné pomůcky, tedy rukavice, vlastně sáčky na ruce. Někdo někde poznamenal že novou adrenalinovou zábavou je, rukama v mikroténových rukavicích otevřít mikroténový sáček. Veliký omyl. Mnohem veselejší je rukama v mikroténových sáčkách nalepit na sáček zeleniny nálepku z váhy. Někteří důchodci asi pečou chleba pro celou ulici protože droždí sušené není a nebude a to klasické berou po krabicích takže v 7:05 hod už není ani kostka.Asi tak v 7:30 začne hlásná trouba vytrubovat že od osmi hodin je nákup pro důchodce a že máme být ohleduplní a vymajznout z kvelbu.Mimo to jsem potřeboval matce vyzvednout léky. Lékárna v obchoďáku ještě ani neotevřela a už tam stála fronta. Zajel jsem na náměstí kde jsou lékárny dvě. Jedna má v sobotu zavříno. Druhá funguje, dovnitř se chodí po jednom a požadovaných léků má polovic takže budu muset ještě někam. Pak jsem šel ještě do malého obchodu s potravinami kde není důchodcovská segregace, něco málo koupil, ptám se na droždí a prý není a nebude.A pak jme byli v lese dřevo rubat páč kůrovec je surovec. Zpotil jsem se, ofouklo mě, takže asi budu kašlat a nejspíš mě kafilérka odtáhne za nohu. A pak mi ještě cestou z lesa s fůrou dřeva na samoprcu rupla brzda, naštěstí ještě v lese na rovině takže jsem jel na ruční, hezky pomalu. Ale za to už virus nemůže.Jo a taky nám v práci zrušili jídelnu, jednak proto že se blbě organizuje aby se tam lidi nepotkávali ale hlavně proto že jak začnou ženský něco řešit, nemůže to skončit jinak než potížema. S čímž částečně souvisí i to že páni nahoře vymýšlí a přijdou na príma věc, že se dá placený volno na opatrování třináctiletých dětiček, čehož každá mamina ráda využije. Můj ty světe kulatej, já ve čtrnácti jezdil přes půl republiky, bez telefonu, bez mailu, jak jsem to moh přežít?Viru zmar!No Kryl to viděl poněkud jinak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Ja nekde cetl ze pry v tabaku jsou latky ktere by mohly byt vyuzity v priprave vakciny, jdu si preventivne dat doutnik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Ja nekde cetl ze pry v tabaku jsou latky ktere by mohly byt vyuzity v priprave vakciny, jdu si preventivne dat doutnikPresne, dulezity je si vybrat dobry zdroj informaci :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 ?Po komplexním zhodnocení situace za poslední dva týdny jsme se dohodli na ukončení mimořádných opatření. Důvodem je zejména to, že splnila svůj účel - v maximální míře jsme v inkubační době onemocnění natrasovali všechny kontakty u pozitivních případů, mimo jiné i díky zřízení odběrového místa přímo pro tuto oblast,? řekla zastupující ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Pešáková.Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/litovel-unicov-karantena-mimoradna-opatreni-konec.A200329_125340_olomouc-zpravy_cern Borci, mohl by mi někdo vysvětlit, na základě jakých dat se ruší karanténa Uničova, případně na základě jakých dat, vyhodnocení, a z nich vyplývajících prognóz hodlá naše vláda zpřísnit/ prodloužit/ rozvolnit, současná opatření? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Jasně Bobe. Ještě bys k tomu ale měl mít hodinky Cuervo y Sobrinos. No, a protože jsi o mně řekl, že s těmi kamínky vydám jak buzna,tak Ti je nepůjčím :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 ?Po komplexním zhodnocení situace za poslední dva týdny jsme se dohodli na ukončení mimořádných opatření. Důvodem je zejména to, že splnila svůj účel - v maximální míře jsme v inkubační době onemocnění natrasovali všechny kontakty u pozitivních případů, mimo jiné i díky zřízení odběrového místa přímo pro tuto oblast,? řekla zastupující ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Pešáková.[/size]Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/litovel-unicov-karantena-mimoradna-opatreni-konec.A200329_125340_olomouc-zpravy_cernParáda. Tak trochu matematiky. Za měsíc se v ČR otestovalo 40000 tisíc lidí. Uzavřená oblast má cca 30000 obyvatel. Jen Uničov, Litovel a Červenka mají 24000. Tvrdí, že to ztrasovali. Na to by potřebovali udělat během 14 dní (délka izolace) 15000 testů. Tedy tisíc denně. Omg, to jako fakt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Paráda. Tak trochu matematiky. Za měsíc se v ČR otestovalo 40000 tisíc lidí. Uzavřená oblast má cca 30000 obyvatel. Jen Uničov, Litovel a Červenka mají 24000. Tvrdí, že to ztrasovali. Na to by potřebovali udělat během 14 dní (délka izolace) 15000 testů. Tedy tisíc denně. Omg, to jako fakt?Tebe to jeste prekvapuje Berte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Ne. Jen štve. Vede to tady banda neschopných alibistů. Mimochodem vzpomínáte si, jak se Vojtěch chlubil že jsme unikátní v tom, že máme 600 nakažených, a nikdo nám neumřel? No, tak pokud bych vzal jeho čísla teď, tak jsme nejhorší zemi na světě, co se týče poměru uzdravených a zemřelých. V ČR zatím víc lidí umřelo, než se uzdravilo .... Samozřejmě, že záměrně píši totální kravinu, ale tímto chci poukázat na úžasnou možnost dezinterpretace dat, která jsou nám předkládána :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Paráda. Tak trochu matematiky. Za měsíc se v ČR otestovalo 40000 tisíc lidí. Uzavřená oblast má cca 30000 obyvatel. Jen Uničov, Litovel a Červenka mají 24000. Tvrdí, že to ztrasovali. Na to by potřebovali udělat během 14 dní (délka izolace) 15000 testů. Tedy tisíc denně. Omg, to jako fakt?+1otazku, jak dlouho to nechaji zavrene si kladu od zacatku (kdo ne) a kurva voni to zrusi po 2 tydnech.Mozna ma nekdo jine cisla, ktere zduvodni toto rozhodnuti - vi se, kolik lidi tam otestovali? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 No, tak pokud bych vzal jeho čísla teď, tak jsme nejhorší zemi na světě, co se týče poměru uzdravených a zemřelých.Nie ste, pokiaľ teda tvoja tabuľka má viac ako jeden riadok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Ne. Jen štve. Vede to tady banda neschopných alibistů. Mimochodem vzpomínáte si, jak se Vojtěch chlubil že jsme unikátní v tom, že máme 600 nakažených, a nikdo nám neumřel? No, tak pokud bych vzal jeho čísla teď, tak jsme nejhorší zemi na světě, co se týče poměru uzdravených a zemřelých. V ČR zatím víc lidí umřelo, než se uzdravilo .... Samozřejmě, že záměrně píši totální kravinu, ale tímto chci poukázat na úžasnou možnost dezinterpretace dat, která jsou nám předkládána :-)Bohuzel je to videt i tady... kdyz nekdo zmini to co rika ta doktorka Adamkova, nebo toho imunologa jak ted Neuromancer, zustane to bez povsimnuti. Protoze to neni zajimavy. Death count na hlavni strance medii je TED zajimavej, nic jinyho. Jakkoli nechci nijak bagatelizovat ani jednu ztratu lidskeho zivota v souvislosti s tim virem, fakt je ten, ze kazdou minutou tech zmatecnych opatreni psychopatickych ?vudcu? vznikaji daleko rozsahlejsi skody. Jejich rozhodovani je cele zalozene na naprosto nesmyslnych cislech, na jakychsi testech naprosto nahodneho a omezeneho vzorku populace, ovsem ekonomicke dopady jsou zcela realne a hmatatelne, jejich nasledky se potahnou desitky let.Nabizi se hledat nekoho za tim vsim, jak kolega laska akorat ze za tim vsim neni nikdo konkretni, nikdo z toho nebude mit prospech. Jedine, co stoji za tim vsim je naprosta nekompetentnost a obrovske diletantsvi tech, kteri ted maji o necem rozhodovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Vojetěch teď někdy v TV údajně říkal, že je roušek dostatek...alespoň to říkají lidé, kteří chodí a volají do lékárny, kde nemáme na prodej nic. Máme pouze pár kousků pro sebe. Nemá někdo telefon na Vojtěcha, že bych ty lidi přesměroval, ať jim pan ministr laskavě řekne, kam si pro ně mají zajít, když je dostatek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 (upraveno) +1otazku, jak dlouho to nechaji zavrene si kladu od zacatku (kdo ne) a kurva voni to zrusi po 2 tydnech.Mozna ma nekdo jine cisla, ktere zduvodni toto rozhodnuti - vi se, kolik lidi tam otestovali?Neni to cele o tom, ze byly v tom přísnějším opatreni ony povestne 2 tydny... To hlavni bylo zbrzdeno.. a vic se s tím stejne asi neda delat.. Zacinam si aktualne trochu vic myslet, ze nez ty plošná narizeni, tak to chtelo se vic od začátku soustredit na ty rizikove skupiny.. duchodce, nemocne v dlouhodobych oddeleni.. a v karantene akorat deti.. ale rodice a fungujici cast spolecnosti musi makat.. za omezujicich podmínek (mereni teplot, omezeni poctu lidi), ale musi se makat..... Jinak to pujde dlouhodobě do kytek.. Upraveno 29. března 2020 uživatelem petr_cha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Trpká perlička na okraj... navzdory všem chvástavým prohlášením estrádního dua Bureš + Vojtěch personál nemocnic NEMÁ potřebné vybavení. Teď jsem dostal fotky od známé, která dělá v okresní nemocnici. Dva týdny v práci nosila doma šité roušky. Se slzami v očích ona a její kolegyně děkují SKAUTŮM kteří jim dnes na 3D tiskárnách vytiskli aspoň obličejové štíty... Tvl aby děcka zachraňovala situaci, to jsme to dopracovali. P.S. Rád bych věřil že ta sebranka v příštích volbách nedostane od sester a lékařů ani jediný hlas... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 (upraveno) Kluci, proc pořád řešíte vladu a strany???Myslíte, že situace u jiné vládnoucí strany by byla lepší? Ty roušky a respirátory nejsou nikde, známá dela ve Frýdlantě ve firme, kde se sijou padáky, spolumajitel je Švýcar a sijou teď rousky do Švýcarska. Ukažte mi jinou zemi, která má momentálně dostatek vsech ochrannych pomucek? Upraveno 29. března 2020 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Vojetěch teď někdy v TV údajně říkal, že je roušek dostatek...alespoň to říkají lidé, kteří chodí a volají do lékárny, kde nemáme na prodej nic. Máme pouze pár kousků pro sebe. Nemá někdo telefon na Vojtěcha, že bych ty lidi přesměroval, ať jim pan ministr laskavě řekne, kam si pro ně mají zajít, když je dostatek?Já jsem aktuálně nabízel 50 ks roušek co nám zbyly v práci a téměř žádný zájem. Hasiči mají, klokanek má, samospráva má. Tak jsem jich pár rozdal v sousedství a zbytek vezmu zase do práce. Jiná situace je samozřejmě s ochrannými pomůckami s vyšších kategorii . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Kluci, proc pořád řešíte vladu a strany???Myslíte, že situace u jiné vládnoucí strany by byla lepší? Ty roušky a respirátory nejsou nikde, známá dela ve Frýdlantě ve firme, kde se sijou padáky, spolumajitel je Švýcar a sijou teď rousky do Švýcarska. Ukažte mi jinou zemi, která má momentálně dostatek vsech ochrannych pomucek?No, já bych řekl, že neřešíme primárně nedostatek, ten logicky musel nastat, ale co je právě k řešení na úrovni strany a vlády je to, zdali naší vůdci vědí, co dělají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Ano, situace JE výjimečná. Ano, i okolní státy mají problémy. Ale to není omluva pro bezostyšné lhaní občanům. Nicméně končím s komentáři na toto téma, jinak si vykoleduju ban Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 (upraveno) To má hlavu a patuhttps://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/omezeni-pohybu-zachranilo-zivoty-do-normalniho-stavu-se-jen-tak-nevratime-tvrdi-pro-ez-uznavany-epidemiolog.e623bca0/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null Upraveno 29. března 2020 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se