Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 54 minutami, ragu napsal:

Každému co jeho jest, chlapi. 

Určitě je vše individuální a nerozporuju možné trable... A vliv "pokroku" je i mínus. Já byl malý v jiném století.....  když TV měla dva programy a to když jsi je chytil. Běžně se večer hrálo pexeso a karty. Na vše rád vzpomínám, i když to nemám na cloudu, jen v hlavě. Chtěl jsem něco přenést i na děti a ty karty občas dáme i teď a to je jim 20.

• Dát hlas 3
Odesláno

Ona ta výchova asi není exaktní věda jako matematika nebo fyzika. Já se tak nějak řídím selským nebo možná sedláckým rozumem. 

Odesláno

Nevím jak nebo proč,ale dcera mě dokáže vzteknout,že bych ji " zabil" . A na druhou stranu se ode mne nechce " hnout". To jsou věci které tím svým " selským rozumem" zkrátka nedávám....

Odesláno

Stav "dálnice" D5, způsob zalepení trhlin v betonovém povrchu, lívance a propadliny, spíše to je polygon na testování tlumičů a dalších dílů podvozku a karoserie. Od Rozvadova až za Plzeň. Od Rokycan k Betounu to jakž tak jde, ale i tak celkově bída. 😵‍💫

Odesláno
před 3 hodinami, bohus76 napsal:

Nevím jak nebo proč,ale dcera mě dokáže vzteknout,že bych ji " zabil" . A na druhou stranu se ode mne nechce " hnout". To jsou věci které tím svým " selským rozumem" zkrátka nedávám....

Buď v klidu, až si spojíš nápady tří "dcer" a nezblázníš se z toho, tak si gratuluj :-)). Teď už mám naštěstí manželku ( a dvě jsou dospělé ), ale i tak to zvládá podstatně lépe než já.

Na vše musíš přijít sám, vždy se jedná o originál 🤣 a osobně mám pocit, že si to nikdy nesedne ( ale to spíš proto, že ta třetí má prostě velkej věkovej odstup a trochu jsem se odnaučil ostražitosti :-))).

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 18 hodinami, ragu napsal:

Každému co jeho jest, chlapi. Neříkám že každej pohlavek skončí traumatem, dost lidí si nicméně ani neuvědomuje tu spirálu do který se dostali, protože doma neměli bezpečnej přístav a místo vzájemnýho respektu byl strach. Jsou to pak plíživý následky - neschopnost vyjadřovat a prožívat pozitivní emoce, sebezpochybňování, neschopnost nastavit hranice, neúměrny reakce ala místo abych něco řešil, raději prásknu s dvěma a podobně. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Chování dnešních dětí má spoustu vysvětlení, "liberální výchova" (pejorativně) v tom hraje spíš menší roli. Daleko víc se toho teď ví (o poruchách osobnosti, fakt to není najednou nárůst lidi na aut. Spektru), daleko víc se o tom mluví a je to vidět a svět se taky za poslední dvě dekády extrémně změnil - internet, sociální sítě, brutální globalizace, migrace, války, pandemie, finanční krize, změna klimatu, AI... S následky se holt teprve učíme pracovat a facky v tom budou hrát pramalou roli.

Velký souhlas s prvním odstavcem na základě osobní zkušenosti.
Jednou jsem objevil tenhle výrok Jiřího Lábuse a uložil si ho:

jirilabus.thumb.jpg.0634c21ccd07fd26e45c09474a3b5274.jpg

Tak to se mi tak trochu vyplnilo, i když teda v tom opačném smyslu.

Upraveno uživatelem milomac
  • Like 1
  • Dát hlas 4
Odesláno

Dnešní výstup na Sněžku byl velké zklamání.

To, že tam bude spousta lidí, jsem věděl, ale že po cestě bude hromada odpadků, hoven (a to i těch lidských) a dokonce použitých plín, mne tedy zaskočilo.

Z toho se mi zvedal kufr 🤮

A třešnička na dortu byla ta cesta samotná, kterou nějaký inteligent vydláždil kameny na štorc.

Nedá se po tom chodit, a kdyby tam zůstal původní přírodní terén, bylo by to stokrát lepší a bezpečnější.....

• Sad 1
Odesláno
před 7 minutami, Pozorovatel napsal:

Dnešní výstup na Sněžku byl velké zklamání.

To, že tam bude spousta lidí, jsem věděl, ale že po cestě bude hromada odpadků, hoven (a to i těch lidských) a dokonce použitých plín, mne tedy zaskočilo.

Z toho se mi zvedal kufr 🤮

A třešnička na dortu byla ta cesta samotná, kterou nějaký inteligent vydláždil kameny na štorc.

Nedá se po tom chodit, a kdyby tam zůstal původní přírodní terén, bylo by to stokrát lepší a bezpečnější.....

A kudy si sel jen tak pro zajimavost?

Odesláno (upraveno)

Ta zelena z Pece byva v pohode, pak z Ruzohorek po zluty to uz byva horsi a uplna pecka byva ten travers po zeleny k Jelence, na tom zacatku snad sere pulka turistu co jdou na Snezku.

Ja to mam nejradsi prave po modry Obrakem a snad minuly tyden jsem slysel nejakou statistiku, ze tudy chodi na Snezku nejmin lidi.

Upraveno uživatelem Prochy68
Odesláno (upraveno)

Ta zelená z Pece byla nejmíň poskvrněná, ale ty šutry mi vadí. V Tatrách jsme taky chodili po různých trasách a šutrech, ale tady to někdo vyskládal totálně na Pikaču....

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odesláno
před 2 hodinami, milomac napsal:

Tak právě teď tenhle článek, jestli tomu tak opravdu je, tak ... nevím, co bych slušně a věcně k tomu řekl, je mně z toho zle.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-muslimsti-zaci-v-hamburskych-skolach-sikanuji-neverici-rodice-a-ucitele-volaji-o-pomoc-40529889

Wir schaffen das🤔

Odesláno
V 10. 7. 2025 v 15:10, Pozorovatel napsal:

Způsobu, jímž turistické chodníky v horských oblastech opravují, se říká štětování. „Je to stará technologie, ruční práce, kterou používali naši předkové. Není to dláždění naplocho, ale vyskládávání kamene nastojato. Takhle vyštětovaná stezka má mnohonásobně vyšší trvanlivost a snese mnohem vyšší zatížení. Zároveň je příjemná pro chůzi a bezpečná,” popisuje Radek Drahný, mluvčí Krkonošského národního parku (KRNAP). Vyštětované stezky správcům parků zároveň umožní udržet turisty na cestě, aby neměli tendenci vstupovat mimo, a ničit tak tamní vzácnou tundru.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/chodniky-v-krkonosich-se-opravuji-jako-pred-sto-lety-tezke-kameny-je-potreba-do-zeme-dostat-rucne-52081

Odesláno (upraveno)

Dneeeska je vybornej den, rano jsem poslal na spatnej Revolut tag 140€, reciever na prosbu o vraceni a request + upominku (pres revolut) nereagoval, dobrej způsob jak přiít o 3,5 litru. :D

A tak čistim nějaký díly ultrazvukovou čističkou Vevor a najednou rána a ticho. Ta součástka co "bouchla" je pojistka, ne? Neměla spíš uhořet? Je možné že vlivem teploty to prostě bouchlo? Nebo je to normální jev při nadproudu? Na druhé fotce je zdravá z druhé desky. Je to už druhá Vevorka za rok, asi koupim něco jinýho ...

20250712_194343.thumb.jpg.5aa2027c1e044a90a984e1351ade8052.jpg

20250712_194316.thumb.jpg.0817656ff6d6495e5809e0191eb6ec54.jpg

Upraveno uživatelem zceyee
Odesláno

Jj, klasicka pajeci pcb pojistka. obcas se to stane, ze se takhle rozlitnou. Muze to mit pricinu v nejake vykonove casti. Obcas treba odejde napriklad vykonovy tranzistor a to pak odchazi "vnitrni dym" za doprovodu specalnich efektu ;-).

Zkus ji nahradit a uvidis. 

Odesláno (upraveno)

@Stuky nemohou souhlasit, chodí se po tom velmi špatně a důkazem je, že je to vyšlapané všude kolem.

Taky píšu na štorc, to znamená na výšku.

Je to velmi nepříjemné a pro kotníky turistů nezdravé.

Nikde jinde jsem tento nesmysl neviděl a to jsem se už nachodil ....

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odesláno
před 7 minutami, Pozorovatel napsal:

@Stuky nemohou souhlasit, chodí se po tom velmi špatně a důkazem je, že je to vyšlapané všude kolem.

Taky píšu na štorc, to znamená na výšku.

Je to velmi nepříjemné a pro kotníky turistů nezdravé.

Nikde jinde jsem tento nesmysl neviděl a to jsem se už nachodil ....

Já to nedávno viděl ve městě(Velvary tuším) jako historickou dlažbu, taky jsem se nad tím podivoval protože se po tom fakt nechodí dobře.

• Dát hlas 1
Odesláno

Princip vyskládávání štětové cesty je v úvodu popsaný správně - akorát nevzdělaný mluvka z KRNAPu zapomněl na druhý a zcela zásadní krok, kdy se přesahující špičky těch trčících šutrů urážely palicí (dnes by se u chodníků použila zhutňovací noha, u větších cest sami lesáci používají vibrační válec), tak aby se po tom vůbec dalo chodit a jezdit :thumbsdown_anim:

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...