Josef01 Odesláno 30. května Nahlásit Odesláno 30. května před 4 hodinami, kuncák7 napsal: A Říčany se ani netají, že to nedělají kvůli bezpečnosti dopravy, ale jen kvůli penězům. To je už cca 20 let jasne. Na pokutách vydělají 60-75 mil. za rok, v podstatě z toho žije celá radnice (mzdy, mandatorní výdaje apod.) a určitě je mrzí, že ta silnice není více průjezdnější, aby auta mohla jezdit rychleji....
Lucky Lucaso Odesláno 30. května Nahlásit Odesláno 30. května před 3 hodinami, Josef01 napsal: Na pokutách vydělají 60-75 mil. za rok, v podstatě z toho žije celá radnice (mzdy, mandatorní výdaje apod.) a určitě je mrzí, že ta silnice není více průjezdnější, aby auta mohla jezdit rychleji.... A to mi vysvětli. Všichni ze středopražského Mordoru a přilehlého okolí vědí, že te pos..ný Říčany jsou prošpikovaný radarama a stejně vyberou takovej balík. To přece není možný? Stejně tak D4 kterou dodělávali s tim, že vyberou xy na pokutach. Wtf?
geometr Odesláno 30. května Nahlásit Odesláno 30. května Po tý D4 jezdím často a přijde mi, že se tam jezdí hodně ukázněně (mám na mysli samozřejmě ty poslední otevřené úseky, Praha - Příbram tam se na rychlost z vesela sere).
Kairos Odesláno 30. května Nahlásit Odesláno 30. května před 46 minutami, Lucky Lucaso napsal: A to mi vysvětli. Všichni ze středopražského Mordoru a přilehlého okolí vědí, že te pos..ný Říčany jsou prošpikovaný radarama a stejně vyberou takovej balík. To přece není možný? Stejně tak D4 kterou dodělávali s tim, že vyberou xy na pokutach. Wtf? To je jednoduchy, ja treba jezdim podle provozu a situace a necumim furt jak dement na tachometr, takze obcas me prijde poznamka za speeding. Kde je mozne jet bezpecne rychleji, tak jedu ale nemam problem jet vyrazne pod limitem, kdyz to situace vyzaduje. Jezdim od doby, kdy byla po 22.h v obci neomezena rychlost, kupodivu jsme tenkrat nevymreli, ted dostanes flastr za 1km/h pres limit, to nema s bezpecnosti nic spolecneho. 1 4
Josef01 Odesláno 30. května Nahlásit Odesláno 30. května před 3 hodinami, Lucky Lucaso napsal: A to mi vysvětli. Všichni ze středopražského Mordoru a přilehlého okolí vědí, že te pos..ný Říčany jsou prošpikovaný radarama a stejně vyberou takovej balík. To přece není možný? Stejně tak D4 kterou dodělávali s tim, že vyberou xy na pokutach. Wtf? Na D4 se vybere cca 15 mil. Kč, tedy výrazně méně, protože spousta aut nejede ani 120 km/h, dokonce jezdí i 110 km/h. Média řidiče dostatečně vystrašily a tak si dávají pozor a 50 km/h překročí snadno každý.
Conrad Odesláno 31. května Nahlásit Odesláno 31. května před 9 hodinami, Josef01 napsal: Na D4 se vybere cca 15 mil. Kč, tedy výrazně méně, protože spousta aut nejede ani 120 km/h, dokonce jezdí i 110 km/h. Média řidiče dostatečně vystrašily a tak si dávají pozor a 50 km/h překročí snadno každý. Ričany Podle oficiálních údajů města byl příjem z pokut za rychlost: 2023: cca 9,2 milionu Kč (uhrazené pokuty za překročení rychlosti) 2024: cca 11,7 milionu Kč 2025: cca 16,4 milionu Kč (město uvádí příjem z radarových pokut ve správním řízení) Pozor ale: často se v médiích objevují i mnohem vyšší částky kolem 50–80 milionů Kč ročně, protože se do toho někdy započítává celý systém úsekového měření a rozpočtované příjmy, ne jen skutečně uhrazené pokuty za rychlost. Například město mělo pro rok 2024 plánovaný příjem z úsekového měření téměř 49,5 milionu Kč.
Josef01 Odesláno 31. května Nahlásit Odesláno 31. května (upraveno) @Conrad Oni uvádí příjmy zbavené nákladů a tam se toho vejde hodně, mám pocit že polovina příjmů z pokut jsou "náklady". Upraveno 31. května uživatelem Josef01
klobadysek Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června Tak mě dostalo, že na 4 roky staré motorce kteoru jsme právě dotáhl z Německa musím zaplatit DPH páč nemá najeto 6000 km. A to jsme si liboval, jak dobře jsme koupil. Netušíte jak moc finančák zkoumá cenu uvedenou ve smlouvě mezi soukromými osobami?
misso Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června V 31. 5. 2026 v 9:49, Conrad napsal: Ričany Podle oficiálních údajů města byl příjem z pokut za rychlost: 2023: cca 9,2 milionu Kč (uhrazené pokuty za překročení rychlosti) 2024: cca 11,7 milionu Kč 2025: cca 16,4 milionu Kč (město uvádí příjem z radarových pokut ve správním řízení) Pozor ale: často se v médiích objevují i mnohem vyšší částky kolem 50–80 milionů Kč ročně, protože se do toho někdy započítává celý systém úsekového měření a rozpočtované příjmy, ne jen skutečně uhrazené pokuty za rychlost. Například město mělo pro rok 2024 plánovaný příjem z úsekového měření téměř 49,5 milionu Kč. V roce 2024 to v plánu celkem trefili, ale z dlouhodobého hlediska to byl spíš slabší rok. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
AlfGS Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června (upraveno) před 24 minutami, klobadysek napsal: Tak mě dostalo, že na 4 roky staré motorce kteoru jsme právě dotáhl z Německa musím zaplatit DPH páč nemá najeto 6000 km. A to jsme si liboval, jak dobře jsme koupil. Netušíte jak moc finančák zkoumá cenu uvedenou ve smlouvě mezi soukromými osobami? Cože?To slyším teda poprvé... to je napikaču Tohle ale vypadlo z AI.... buď 6 tis km a nebo mladší 6 měsíců... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 1. června uživatelem AlfGS
klobadysek Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června No já právě já taky. Vollai mi z registru, že bez finančáku to nepřihlásí. Já znám lidi co motorky vozí a samozřejmě jasně že mi to neřekli předem, když to není jejich kšeft. Uč se, blbečku. Navíc mi nehraje do karet, že ty ceny na inzerátech jsou fakt vyšší. To, co si člověk na místě usmlouvá nikdo nezohlední. Tak jestli se toho bude finančák chytat jako podle nějakých tabulek, tak se prohnu.
DavidLC Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června před 8 hodinami, klobadysek napsal: No já právě já taky. Vollai mi z registru, že bez finančáku to nepřihlásí. Já znám lidi co motorky vozí a samozřejmě jasně že mi to neřekli předem, když to není jejich kšeft. Uč se, blbečku. Navíc mi nehraje do karet, že ty ceny na inzerátech jsou fakt vyšší. To, co si člověk na místě usmlouvá nikdo nezohlední. Tak jestli se toho bude finančák chytat jako podle nějakých tabulek, tak se prohnu. Pokud se na STK nespletli..... a nemá to 6500km tak to tak platí, vím že dovozci to řešili. Pokud teda není odpočet DPH a ty plátce, tam je to logicky jedno.
koveras Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června Musia platiť obe podmienky, 6+ mesiacov a 6000+ km. Inak je pre register to motorové vozidlo pri dovoze stále nové a požadujú zaplatenie českého DPH. Tzn kúpiš v zahraničí (EU) auto/motorku 10 rokov staré s 800km, platíš DPH. Kúpiš auto/motorku s 30000km ale je zaregistrované 3 mesiace, platíš DPH. A čo ma dnes naštvalo? Dočítal som sa, že slávna Rudná ulica v Ostrave bude v 5,5km úseku dostávať nový povrch. Kedy už konečne niekto začne u tých uzávierok v uzávierkách zohľadňovať aj ekologické hľadisko, koľko sa v tých zbytočných kolónach vypustí emisií? Zatiaľ mi príde, že rozkaz zhora znel jasne. Opravte čo môžete a nezabudnite vo vyznačených objazdných trasách tiež niečo opravovať. Pretože poskakovanie v kolónach znamená vyššiu spotrebu. A vyššia spotreba znamená vyšší výber spotrebnej dane a dph na PHM. A to je to, čo sa počíta.
klobadysek Odesláno 2. června Nahlásit Odesláno 2. června A nevíte jeslti pro stanovení DPH berou jako závaznou cenu v kupní smlouvě, nebo se řídí nějakými tabulkami? Pokud je to varianta 2 tak pak ztrácí asi smysl jezdit pro vozidla ven.
koveras Odesláno 2. června Nahlásit Odesláno 2. června Z kúpnej zmluvy/faktúry. Z mojich skúseností, keď som ešte predával BMW mi z ostravského fú volali pri podozrivo vysokých cenách, aby som im povedal, či sa to za toľko fakt predáva.
Chronař Odesláno 2. června Nahlásit Odesláno 2. června před 2 hodinami, klobadysek napsal: A nevíte jeslti pro stanovení DPH berou jako závaznou cenu v kupní smlouvě, nebo se řídí nějakými tabulkami? Pokud je to varianta 2 tak pak ztrácí asi smysl jezdit pro vozidla ven. Žádný tabulky na to nejsou. Jen fakturu/smlouvu a případně platbu. Neměj z toho strach.
AlfGS Odesláno úterý v 09:04 Nahlásit Odesláno úterý v 09:04 Před hodinou, Chronař napsal: Žádný tabulky na to nejsou. Jen fakturu/smlouvu a případně platbu. Neměj z toho strach. Tak on asi nemá strach,ale je myslím nasranej,že to dph bude muset platit 1
klobadysek Odesláno úterý v 09:15 Nahlásit Odesláno úterý v 09:15 Tak platba proběhla keš přímo prodávajícímu soukromníkovi. Jde o to že cena ve smlouvě může být dle dohody, že? Podle čeho to finančák srovnává že cena odpovídá hodnotě věci?
AlfGS Odesláno úterý v 11:15 Nahlásit Odesláno úterý v 11:15 před 1 hodinou, klobadysek napsal: Tak platba proběhla keš přímo prodávajícímu soukromníkovi. Jde o to že cena ve smlouvě může být dle dohody, že? Podle čeho to finančák srovnává že cena odpovídá hodnotě věci? Pak to teda nechápu už vůbec.Tak ty jsi to koupil od soukromé osoby a ta to prece koupila od obchodníka/výrobce a přeci v té ceně již dph bylo ne?Proč by jsi ho teď měl platit znova?Na dokladu máš uvedeno co? "Price include tax" nebo neco jiného? Nebo "doklad" jako takový nemáš a jen smlouvu s cenou?
koveras Odesláno úterý v 13:22 Nahlásit Odesláno úterý v 13:22 (upraveno) Je uplne jedno, co za formulaciu ma v tom texte. Pokial dovezene auto/motorka nesplnuju obe vyssie uvedene podmienky, su pre FU stale nove a pozaduju uhradit ceske DPH. A je uplne jedno, ci to kupil od sukromnej osoby, alebo od firmy, kde bude uvedena cena + dph. Zaplati to dph este raz. Pre sukromnu osobu je teda absolutna "blbost" kupovat ojazdene motorove vozidlo od sukromnej osoby v zahranici, ak to vozidlo nesplnuje obe podmienky. A budu to pocitat z ceny uvedenej v kupnej zmluve. Nejaka cena v nej predsa uvedena byt musi. PS: Moj skromny predpoklad ale je, ze ak od sukromnej osoby v Nemecku kupis rok stare Porsche 911 Turbo S s najazdom 3000km a cenou v kupnej zmluve 10.000€, tak to uplne lahko neprejde. Zas az tak mimo realitu ti uradnici asi nebudu. Ale ako pisem, je to iba moj skromny predpoklad. Upraveno úterý v 13:26 uživatelem koveras
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se