Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Po 13 letech prace za mnou prisel zastupce zamestnavatele, ze mi chce zmenit obsah smlouvy na dobu neurcitou a at to ihned podepisu. Kdyz jsem rekl ze nepodepisu, poradil se s pravnikem a rekl ze novou smlouvu nepodepisu, nekdo ji podepsal za me a oficialne je zmenena, zamestnavatel tvrdi ze jsem ji podepsal ja. Takto se chova nejvetsi nemocnice v CR. Ceka me nejspise par let soudu a statisicove vydaje za pravniky, ale jdu do toho. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Jerryl napsal:

Brouk Hrdobec

směr by celkem odpovídal, ale jak jsem psal 2 dálnice D1 vedle sebe, tak 20 metrů,  a je jezdilo by se po tý, která se zrovna neopravuje 😂

Jo takhle, sorry to sloužit nemůžu 🤣🤣🤣. Já hloubal nad odborným problémem a ono je řešení lehké 🤣.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, rayethon napsal:

Po 13 letech prace za mnou prisel zastupce zamestnavatele, ze mi chce zmenit obsah smlouvy na dobu neurcitou a at to ihned podepisu. Kdyz jsem rekl ze nepodepisu, poradil se s pravnikem a rekl ze novou smlouvu nepodepisu, nekdo ji podepsal za me a oficialne je zmenena, zamestnavatel tvrdi ze jsem ji podepsal ja. Takto se chova nejvetsi nemocnice v CR. Ceka me nejspise par let soudu a statisicove vydaje za pravniky, ale jdu do toho. 

No, to musím říct, že tohle snad ani nemůžeš myslet vážně?? Leccos jsem prošel, ale tohle jsem nikde nezažil. Přeju pevné nervy a úspěch.

Odkaz ke komentáři

@rayethonTo cos popsal je na regulérní  přesdržku dotyčnému, ale pro začátek bych začal trestním oznámením - ve kterém se rovnou přihlásíš jako poškozený (protože vola jim fakt dělat nemusíš) + podnět na inspekci práce. Největší špitál má zjevně neomezené fondy na úhradu projetých soudů, přinejhorším ministerstvo sáhne do rozpočtových rezerv... :shit:

Odkaz ke komentáři

Jako kdyz sem dnes poslouchal jak jednalo ministerstvo a zastupci nemocnic se SML, tak mi to prislo jako celkem hnus. Jasne, pohled jedny strany, ale jestli je hlavni argument to, ze se stejne dlouhodobne musel porusovat zakon (“dobrovolny” prescasy v nemocnicich), jinak by se tady zdravotnictvi rozpadlo, a napravi se to teda tak, ze se ty stovky hodin prescasu mesicne jakoby zlegalizujou.. eh. Ale porad je to dobrovolny!:)

@rayethon Drzim palce, bojuj.

Odkaz ke komentáři

Nevěřil bych že se dnes mohou vyskytnout způsoby ,které připomínají jak Don Corleone přinutil kapelníka zrušit smlouvu Johnymu Fontainovi .Neskutečné držím palce.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

@rayethon

O tom, že to je sviňárna není pochyb, ale nenapsal jsi v jakém smyslu se smlouva změnila a jak by tě to negativně ovlivnilo. Co když bys po poradě s právníkem takovou smlouvu klidně podepsal?

To je vcelku podstatné pro rozhodování jestli jít do soudního sporu, protože efektivita našeho soudního systému stojí za hovno a člověk si vůbec nemusí pomoci.

Dále spor se zaměstnavatelem většinou znamená zhoršení pracovního vztahu a asi si budeš za chvíli hledat práci jinde.

Vždy si v takových situacích vzpomenu na film podle skutečnosti o vynálezci cyklovače stěračů, co se soudil celý život, který si tím úplně zkazil a nic z toho.

Osobní příklad:

Za nás ( naše SVJ ) jednou podepsala správcovská firma neoprávněně dodatek ke smlouvě o dodávce plynu, když jsem již měl jinde podepsanou smlouvu za lepší cenu. Hrozně jsem se se všema pohádal a žádal o anulování staré smlouvy. Nešlo to.

Svět mi zanedlouho ukázal, jakej jsem byl vůl.

Tím neautorizovaným dodatkem se nám odložil přechod k nové firmě o 2 roky a díky tomu jsme přežili předchozí šílené období s fixací ceny z roku 2018 tj asi za 550kč/MWh a ušetřili jsme asi tak milion za plyn!

Zní to neuvěřitelně, ale člověk nikdy neví, co je v tu chvíli opravdu správné a dozví se to většinou až zpětně.

Potvrdilo se mi to v mnoha případech. Takže pozor na unáhlená rozhodnutí :)

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Jerryl napsal:

@rayethon

O tom, že to je sviňárna není pochyb, ale nenapsal jsi v jakém smyslu se smlouva změnila a jak by tě to negativně ovlivnilo. Co když bys po poradě s právníkem takovou smlouvu klidně podepsal?

To je vcelku podstatné pro rozhodování jestli jít do soudního sporu, protože efektivita našeho soudního systému stojí za hovno a člověk si vůbec nemusí pomoci.

Dále spor se zaměstnavatelem většinou znamená zhoršení pracovního vztahu a asi si budeš za chvíli hledat práci jinde.

Vždy si v takových situacích vzpomenu na film podle skutečnosti o vynálezci cyklovače stěračů, co se soudil celý život, který si tím úplně zkazil a nic z toho.

Osobní příklad:

Za nás ( naše SVJ ) jednou podepsala správcovská firma neoprávněně dodatek ke smlouvě o dodávce plynu, když jsem již měl jinde podepsanou smlouvu za lepší cenu. Hrozně jsem se se všema pohádal a žádal o anulování staré smlouvy. Nešlo to.

Svět mi zanedlouho ukázal, jakej jsem byl vůl.

Tím neautorizovaným dodatkem se nám odložil přechod k nové firmě o 2 roky a díky tomu jsme přežili předchozí šílené období s fixací ceny z roku 2018 tj asi za 550kč/MWh a ušetřili jsme asi tak milion za plyn!

Zní to neuvěřitelně, ale člověk nikdy neví, co je v tu chvíli opravdu správné a dozví se to většinou až zpětně.

Potvrdilo se mi to v mnoha případech. Takže pozor na unáhlená rozhodnutí :)

Slo o zmenu smlouvy na dobu neurcitou na smlouvu na dobu urcitou (na 3 roky). To bycch urcite nikdy nepodepsal. Mas pravdu v tom ze to asi povede ke zhorseni vztahu, ale pro me je to uz za hranici toho co jsem ochoten si nechat libit. Ze jednani managmentu nemocnic vuci lekarum a sestram je hrozne na zvykly jsem, ale tohle mi prijde uz za hranu toho co jsem ochoten a schopen prekousnout. 
Zkusenost s nasim soudnim systemem bohuzel mam, byt jen jednu a presne jak pises, stoji za hovno a je mozne ze prosoudim i boty a niceho nedosahnu. Kdyz nekdy rikam ze ve zdravotnictvi je bordel, tak z me zkusenosti je v justici bordel jeste vetsi. Mam opravdu otresnou zkusenost. Ale jak rikam, je to pro me vec kterou uz nejsem schopen prenest pres srdce. Je to uz z me strany v osobni rovine, z jejich strany je to normalni jednani. Nastesti v dnedni dobe je to tak ze si ja prakticky mohu vybirat zamestnavatele ktereho chci, personalni situace v nemocnicich je opravdu katstrofalni.

Odkaz ke komentáři

Tak to chápu

Možná by ale bylo více uspokojující se jim na to hned vys.at a najít si toho lepšího zaměstnavatele.

Třeba si tím nakonec ještě pomůžeš a vrchnosti tím dáš najevo svůj nesouhlas i bez soudů, stresu a výdajů s tím spojených.

Nevím totiž, co by šlo vysoudit? Něco jako obnovení původní pracovní smlouvy na dobu neurčitou, tam, kde s tebou oraj? O to asi nestojíš.

S tím, že i kdybys to takto vyhrál, tak se tě pak pravděpodobně stejně zbaví při dodržení zákona.

Právník ti určitě poradí lépe než já.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

Bude žalovat na určení neplatnosti nové smlouvy - z důvodu její zdánlivosti (neexistence) pro absenci vůle při jejím podepisování. Domůže se jejího zneplatnění a náhrady nákladů na spor a právní zastoupení. Jestli potenciálně i náhrady újmy, to nevím, to bude vědět někdo zkušenější.

Odkaz ke komentáři

Domůže se toho, že nebude sporu o tom, zda jeho pracovní poměr je na dobu určitou nebo neurčitou. Za jak dlouho nevím, nemám s tím zkušenost, ale do těch 3 let kdy trvá jeho PP podle neplatné smlouvy (jak to pravděpodobně již budou mít zaneseno v interním HR systému) by se to stihnout mohlo. U určovacích žalob se prokazuje tzv. naléhavý právní zájem.

Upraveno uživatelem exell
Odkaz ke komentáři

Nejsem právník,

ale ve zdravotnictví se pohybuji již dlouho dlouho. Vím, že v Tvé situaci je každá rada těžká, ale při současném nedostatku kvalitních lékařů bych rozhodně nechtěl setrvat na místě kde by se mnou  takto vyjebávali  a do budoucna, jak říká staré úsloví Kdo chce psa bít hůl si vždycky najde,

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, exell napsal:

Bude žalovat na určení neplatnosti nové smlouvy - z důvodu její zdánlivosti (neexistence) pro absenci vůle při jejím podepisování. Domůže se jejího zneplatnění a náhrady nákladů na spor a právní zastoupení. Jestli potenciálně i náhrady újmy, to nevím, to bude vědět někdo zkušenější.

No, to by byl ten méně šikovný postup .... Četl jsi nového občana? Jsi právník?

Odkaz ke komentáři

Dnes na D11 u Nymburka. Cca 7 km se jelo krokem v obou pruzích směrem na HK než se oba pruhy sjely do jednoho (v pravém pruhu se rekonstruuje a stál tam porouchaný kamion. Celou dobu za mnou nějaký idiot v kamionu blokoval osobáky v levém, trošku rychlejším pruhu, aby nemohly předjet. Za mnou bylo i zhruba až 100m volno protože pravý pruh byl pomalejší a oba vyfocené kamiony schválně jely vedle sebe . Prostě zamindrákovaný dement, který nikoho před sebe nepustí. 

20230913_133328.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...