Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

před 15 hodinami, Maro napsal:

Teď mě napadlo, že mi vlastně měla přijít edenred karta, kterou mi taky poslali někdy minulý týden... tak se dívám a taky je od 27. V Malešicich... pošta jede 😀 tak snad přijde včas, abych ty body stihl do konce roku spotřebovat...

Mohl sis to vyzvednout osobně ( rodnej list myslim ), objednávka online a dojet tam je otázka pár minut. 

Ale ověřil bych si, zda fungujou- osobní zkušenost z dneska- včera jsem měl dovcu, v praci vypadl proud a tak se končilo v 13 hod, dnes jsem dorazil do prace a ejhle, urad uzavřen až do 8.12., ale že by se to někdo uracil říct aspon pracovníkům, to ne. Takže jsem si dal zbytecne cestu 65 km tam a totez zpět, v raní špičce. Aspoň že se upozornění objevilo v 8.30 na netu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešila to porodnice, takže variantu, že si tam zajedu jsem ani nezvažoval, prostě jim to poslali s tím,  že to dorazí domů = o starost míň..

Teda do doby, než z toho je o starost víc 

Edit teda ještě mě zaujala jedna věc - člověk má povinnost nahlásit dítě na pojišťovnu do 8 dní od narození. Na to potřebuje rodné číslo, které dostane až s rodným listem. No a na vystavení rodneho listů má úřad 30 dní 😀 tady ale úřad zafungoval relativně dobře, rodný list poslal už po 10 dnech, tak se tu lhůtu asi rozhodla čerpat pošta. 

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři

Stejně bych ještě počítal s tím, že to bude doporucene- takže adresát nezastizen, i kdyby byl někdo doma neustále. Takže stejně na poštu, vystát frontu- vse osobne. Řekl bych, že jsi zvolil nejblbejsi variantu.

A, ja ti vlastně nechci kazit radost- tož dodatečně vše nej k přírůstku ( samozřejmě že přání směřuje i k manželce) a ať to vyridis co nejrychleji.

Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Maro napsal:

Řešila to porodnice, takže variantu, že si tam zajedu jsem ani nezvažoval, prostě jim to poslali s tím,  že to dorazí domů = o starost míň..

Teda do doby, než z toho je o starost víc 

Edit teda ještě mě zaujala jedna věc - člověk má povinnost nahlásit dítě na pojišťovnu do 8 dní od narození. Na to potřebuje rodné číslo, které dostane až s rodným listem. No a na vystavení rodneho listů má úřad 30 dní 😀 tady ale úřad zafungoval relativně dobře, rodný list poslal už po 10 dnech, tak se tu lhůtu asi rozhodla čerpat pošta. 

Mas pravdu. Jen pro doplneni - dite je automaticky pojistencem ZP stejne jako ma matka ode dne narozeni.  Detska lekarka je maximalne ohrozena neproplacenim kapitacni platby za ten mesic, kdy z absence RC nemuze dite registrovat,  ale i to lze zpetne vyresit se ZP.  Provedene vykony v klidu vykazat dalsi mesic…

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...