Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@FantasticFabio hele žena každý den vyrazí na lov a 20 těch ku.ev zaslape. Vytrhat lístečky a zničí vajíčka. A máme jediné buxusy v Hradci. 😁 Jen nechápu, kde se ten motýl bere, když už nemá odkud přiletět a pořád tak něco klade a něco se klube.... Jsou to mrchy, ale postřik nefunguje. Vybije to jen část a zase se to domnoží. Jen každodenní kontrola a sběr... Ještě že mě k tomu nenutí. 😁

20250818_194948.jpg

Odesláno
před 2 minutami, KFL napsal:

Zavíječ, však? Podle stavu se bojim, že už s tim nic moc neuděláš (krome spálení). Na druhou stranu - za pokus nic nedáš. Karate prej funguje velmi dobře, Lepinox je "bioléčba" - možná lze kombinovat, nevim. Buxus každopádně prostříhat.. a počkat a doufat. Spálit se dá vždycky. Samozřejmě pokud máš v okolí další a bojíš se o ně, zapal napadený ihned a ty zdraví stříkej ;).

EDIT: Jsem neviděl další příspěvek :D. Apokalypsa dobrá! :) 

Karate pravíš ??? Sice sem viděl mraky filmů , s těma správnýma fighterama …… ( karate kid se nepočítá ) a byly to ještě slušný kopie …. ( vhs )  bohužel si z toho nic nepamatuju …. Maximálně z 36 komnat Shaolinu …. Si pamatuju jak nosil vědra s vodou nahoru a dolu …. To mi de , to zvládám furt …. Tím to ale asi neporazím. Takže raději ten oheň ….. bohužel téch napadenejch buksusů je asi 2x 15 metrů plus jeden krát 2 metry ve dvojřadu a jeden solitér …. Všechny jsou ko ! Takže je vemu žehem ! 

• Haha 2
Odesláno
před 3 minutami, Leviathann napsal:

@FantasticFabio hele žena každý den vyrazí na lov a 20 těch ku.ev zaslape. Vytrhat lístečky a zničí vajíčka. A máme jediné buxusy v Hradci. 😁 Jen nechápu, kde se ten motýl bere, když už nemá odkud přiletět a pořád tak něco klade a něco se klube.... Jsou to mrchy, ale postřik nefunguje. Vybije to jen část a zase se to domnoží. Jen každodenní kontrola a sběr... Ještě že mě k tomu nenutí. 😁

20250818_194948.jpg

Bohužel nebydlíme tam kde buksusy a tím pádem to dopadlo jak to dopadlo. Děkuju za podporu , ale vemu to plamenem aby sousedi věděli že se snažíme. Vedle nás už museli pokácet tři stromy myrty….. voni ty mrchy žerou jen myrtu a buksusy ….. zatím! 

Odesláno

A teď si představ, jak nadšení jsou na botanické zahradě naší farmaceuticke fakulty. Buksusy total k.o. A neudělají vůbec nic, protože jak pestujou léčivky, nemůžou ani kapku postřiku... A na sběr nemají lidi. A spálit to taky nemůžou... Až na podzim. 

Odesláno
před 4 hodinami, FantasticFabio napsal:

Nevím jestli je tohle k naštvání , spíš jo…… 

Až nebude takovej hic , tak se ostříhají buksusy…… hice pominuly a buksusy taky….. takže vykopat a spálit!  Ty housenky, jsou všude …. všuuuudeeeee! 

IMG_1499.jpeg

IMG_1498.jpeg

Já je měl na převislé vrbě.... během dne jo celou zkonzumovaly. Vlitnul jsem na ně a Raidem proti pavoukům s vůní šeříku a padaly dolů jako švestky...od té doby byl klid.

• Haha 1
Odesláno
Před hodinou, Leviathann napsal:

A teď si představ, jak nadšení jsou na botanické zahradě naší farmaceuticke fakulty. Buksusy total k.o. A neudělají vůbec nic, protože jak pestujou léčivky, nemůžou ani kapku postřiku... A na sběr nemají lidi. A spálit to taky nemůžou... Až na podzim. 

Chápu …. 🙈

Odesláno
před 38 minutami, FantasticFabio napsal:

Chápu …. 🙈

Příroda umí, na podzim jsem zlikvidoval škumpu,aspoň jsem si to myslel a na jaře dříve než jsem se tam dostal volal mi soused ,že když si ještě chvíli počkám ,může se tam natáčet Jursky park. 

• Haha 1
Odesláno
před 5 hodinami, eloga napsal:

Dovětek k táborské policii. 🤠

Rozdílná pravidla na Šumavě, policie se strážníky upozorňovala návštěvníky - Klatovský deník

a někde zas nemají do čeho píchnout tak otravují lidi jako malé děti ve školce hámotinama.

Třeba že na Šumavě hlad vyhání vlky z lesů. /Přebráno z Haška - Švejk. / 👩‍🌾😵‍💫

Jojo jakmile skončilo natáčení Policie Modrava, tak se zase začali věnovat pořádné práci ….. možná že o polední pauze chodí do lesa na borůvky … nechtějí, aby jim je návštěvníci vysbírali , tak je straší vlkama….. ještě že to neumocňují strašlivým vlčím vytím ……. Aů ááá úůůů ……🤪

Odesláno (upraveno)

Ta housenka u nás nemá predátora, chytat a zašlapávat nemá smysl a pálit keře je hrozná škoda. Buxus je odolnej, zvládne hlubokej řez a stejně tak i tuhle potvoru. Stříkat Lepinoxem a Karatem, funguje to - jen je potřeba to opakovat, když se housenky vrátí. Keř příští rok obrazí. My to kontrolujem od jara a stříkáme. Loni jsme s keři na jedný straně zaspali, vypadaly děsně a letos jsou zase dobrý. Ty, co jsme stihli nastříkat včas, jsou krásný celou sezonu.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno

Buxus: nepálit, na jaře se zase zazelená. My sbíráme každý rok, ale kamarád nechal komplet uschnout a zajímavé, od té doby ty potvory neměl ani jednou (keříky samozřejmě prosperují).

Odesláno

Housenky jsem měl taky. všimnul jsem si toho až když na keříkách hodovaly nějaké pěnkavy nebo co to bylo. Pak jsem zkoušel postřik, ale stejně to housenky ožužlaly. Na jaře normálně obrazil. To samé, když mi skočila na zahradu srnka a spásla chudinka všechno co mohla (buxus, brsleny, břečťan). Je to chata, tak tam pár dní žila než jsem jí pustil chudinku. Říkal jsem si, jestli jí po tom všem nic nebude, ale vyběhla čile. Všechny keře oškubané až na větvičky 🙂. No a na jaře se to krásně všechno zazelenilo, obrostlo. Nádhera. Příroda je mocná.

• Like 1
Odesláno
před 10 minutami, Dez123 napsal:

Nejsme v tom sami :D zbývá jen stříkat a hnojit

Vymysleli si cla, tak jsme jim tam poslali housenky 😄

• Haha 2
Odesláno

Zahájení dovolené tím, že nepřiletěl jeden kufr, není úplně fajn... ale prý je už na cestě. Tak uvidíme 🤦

• Sad 1
Odesláno

Já zachraňuju buxusy užít asi pátým rokem, stříkáme to karatem celkem pravidelně, ale stejně to postupně odchází. Teď jsem 4 nejhorší vykopal a rozstřihal do bio odpadu a bylo tam těch housenka habakuk, je to nezmar.

Do toho všeho letos řádí sviluška, hlavně na okurkách, ta v tom byla taky...

Odesláno
před 24 minutami, OndraPod napsal:

Já zachraňuju buxusy užít asi pátým rokem, stříkáme to karatem celkem pravidelně, ale stejně to postupně odchází. Teď jsem 4 nejhorší vykopal a rozstřihal do bio odpadu a bylo tam těch housenka habakuk, je to nezmar.

Do toho všeho letos řádí sviluška, hlavně na okurkách, ta v tom byla taky...

Ta příroda si nás vychutnává 🙈

• Dát hlas 1
Návštěvník eloga
Odesláno

Buxusy u nás již mají Exitus. Ale dá se to uříznout u země a nové výhony mít pod kontrolou. Jako bonsaie, pak se uvidí. Zajímavé je, že to odnesly mladé keře 5-7 let. Staré parkosy 30/40 co tam stále vegetují, vykazují jen drobné poškození, asi to těm mrchám druhově chutná/nechutná. To je ta globalizace... 🤠

Odesláno (upraveno)

Doslova naštvali s Messnerem 28.04 beseda v Praze... mělo to být v Kongresovém centru, vybrali jsme si super místa vepředu s předstihem a teď poslali e-mail že pro obrovský zájem přesunují akci do O2 arény. Lístky nám pošlou nové s náhodně vybranými místy 😡 To je fakt na posrání, vědět to hned tak tam ani nejedu. Počkám co dají za místa a když to bude někde vzadu, zkusím reklamovat, ale šancí asi moc nebude....

Upraveno uživatelem African

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...