Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Srovnávat hobíky a profi jezdce (z pohledu příjmu gelů) je za mě hodně mimo. I profíci běžně trénují často gelů, aby jim ty gely v závodě fungovaly :)

Dlouhý švihy se jezdí na nízký tepy :) Na běžné ježdění gely nejsou potřeba vůbec, možná až ke konci, když by mohla přijít krize. Když už ale gely, koukejte na složení, ať v tom je co nejméně bordelu. Když jsem ještě hobby závodil (dlouhý triatlon), tak jsem při závodech používal Maurten, jak hydrogely, tak obyč gely.

Upraveno uživatelem redd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a to se vyplatí. Teď jsem slyšel rozhovor s nějakou chytrou vědeckou osobou a říkala, že pivo má největší glykemický index = tudíž energie jde hned do žíly. Škoda jen, že se do jersey vejdou 3 max 4 kousky. A to ještě pak musím doma nechat pumpičku

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, redd napsal:

Srovnávat hobíky a profi jezdce (z pohledu příjmu gelů) je za mě hodně mimo. I profíci běžně trénují často gelů, aby jim ty gely v závodě fungovaly :)

Dlouhý švihy se jezdí na nízký tepy :) Na běžné ježdění gely nejsou potřeba vůbec, možná až ke konci, když by mohla přijít krize. Když už ale gely, koukejte na složení, ať v tom je co nejméně bordelu. Když jsem ještě hobby závodil (dlouhý triatlon), tak jsem při závodech používal Maurten, jak hydrogely, tak obyč gely.

Jasně že je rozdíl mezi hobby a profi. Jen profík má hranici výš. Vytrvalost trénuješ tepově níž, ale ne o moc. Doby, kdy se jezdilo 200km pomalu, už jsou dávno pryč. Dnes je základem rychlostní vytrvalost, tedy vydržet dlouho v relativně vysoké intenzitě. A na to potřebuješ sacharidy. A profi jezdci dnes trénují to, co závodí, tedy se cpou gely, aby si tělo zvyklo na cukr a jezdci neměli zažívací problémy. K tomu ale také patří i to, že profi cyklista jí jinak poměrně málo normálního jídla, určitě ne 300g těstovin a pak zákusek :) ... závidět jim není co 🤮

Srozumitelně o tom psali v některém z posledních čísel 53x11.

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, kral083 napsal:

Mě se osvědčilo dávat tělu na to co je zvyklý. Tzn. při delších švihách prostě jen přidám víc piv 😄

Konečně normální názor....🤣 To podepisuji... právě sedím v minipivovaru Radouš 

IMG_20240512_113706.jpg

IMG_20240512_112558.jpg

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Gustaf napsal:

Konečně normální názor....🤣 To podepisuji... právě sedím v minipivovaru Radouš 

IMG_20240512_113706.jpg

IMG_20240512_112558.jpg

Závidím 🤙 Mě ti nějak jeblo, a už týden jsem neměl pivo, to i k té polské rybce si teď sosám nějakou kukakolu, doufám že jsem neonemocněl nějakou závažnou chorobou 😆 Jaký jsou kluci ty Met helmy? Já zkusil včera asi deset kousků od Fox, Poc, Uvexu, další a jediná co mě nic neříkala značka Met, ta mě sedla úplně luxusně a celkově se tvářila kvalitně. Dá se koupit okolo trojky....

https://www.intersport.cz/met-roam-mips-cyklisticka-helma-cyklistika-cerna-iat.met.3hm115ce00.mnr2.html?dwvar_iat.met.3hm115ce00.mnr2_color=mnr2&cgid=

DSC_6500.JPG

DSC_6498~3.JPG

iat-met-3hm115ce00-mnr2-hero-x-0001.jpg

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, redd napsal:

MET znam silnicni a ty jsou dobry. Jestli ti sedi, kupuj.

Dík, právě že úplně super seděla...i zpracování fajnové a co jsem četl, je to Italská značka, objednám 👍 

Odkaz ke komentáři

před 18 hodinami, kral083 napsal:

Mě se osvědčilo dávat tělu na to co je zvyklý. Tzn. při delších švihách prostě jen přidám víc piv 😄

To jsem zkoušel, ale mně to pivo steče do noh a to je pak utrpení. Jedno jo, to jde. Víc ne, což je škoda, tahle metoda by se mi líbila. 

před 10 hodinami, Jarett napsal:

Jasně že je rozdíl mezi hobby a profi. Jen profík má hranici výš. Vytrvalost trénuješ tepově níž, ale ne o moc. Doby, kdy se jezdilo 200km pomalu, už jsou dávno pryč. Dnes je základem rychlostní vytrvalost, tedy vydržet dlouho v relativně vysoké intenzitě. A na to potřebuješ sacharidy. A profi jezdci dnes trénují to, co závodí, tedy se cpou gely, aby si tělo zvyklo na cukr a jezdci neměli zažívací problémy. K tomu ale také patří i to, že profi cyklista jí jinak poměrně málo normálního jídla, určitě ne 300g těstovin a pak zákusek :) ... závidět jim není co 🤮

Srozumitelně o tom psali v některém z posledních čísel 53x11.

Jo, rozumím. Díky za vysvětlení, budu hledat rozumný kompromis mezi tím co funguje a tím co chutná. 🙂

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, filo-boxer napsal:

A vyjížďka se vyvedla, krásné počasí a ty panorámata! 

Screenshot_2024-05-12-17-17-36-071_com.sigmasport.link2-edit.thumb.jpg.72d8c103ea6dbb0e3187172f856af492.jpg

A ani jsem všechno nesnědl. 

IMG_20240512_164731.thumb.jpg.e0e9d1cd6906d47ef93679fd4e5c763b.jpg

Sportu zdar a cyklistice zvláště. 

Krásný výkon 👍 Jen si říkám že kdybych vykouřil ty tři štangle hašiše, tak to možná ujedu také ..😆

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...