Gustaf Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 Když to drží, tak to nech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 Panove, ma tu nekdo zkusenost s predni sedackou pro prcka typu Shotgun? Tj. klidne i MacRide, FlixFlox, Feva,…Co kdo doporucujete? Pripadne neni tu nekdo z Brna a okoli, ze bych se na to mohl treba podivat/vyzkouset a nebo odkoupit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 Sice to neni, co poptavas, ale mam doma uz nepotrebnou sedacku Hamax na sedlovou trubku. Prenechal bych ji za symbolickou cenu a jsem z Brna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 (upraveno) @Happy88 Zkusenosti mam ty nejlepsi, meli jsme nejakej Bobike s tema prednima “riditkama”. Instalace trochu oser (na krk vidle), chce to nemit uplne metr sedesat pac se jinak za prcka nevejdes, ale jinak je to proste supr vec. Necuci ti ze trech centimetru na zada, nekinkla mu hlava, to kolo se i lip ovlada.. jezdili jsme takhle:) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Edit: tyjo, taky uz je to pet let skoro:) Upraveno 15. června 2023 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 @Happy88 Za mne Bobike přední sedačka pecka. Odvozil jsem s ní obě děti a doporučuji ji jako naprosto skvělou věc. Mám ji doma na předvedení a případnou ukázku, jen nejsem z Brna. Původně jsem ji chtěl prodat, ale nechám si ji až budu dědek a přijedou vnoučata. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 před 23 hodinami, Xenomorfus napsal: Mno.... Jezdim do prace ma kole v podstate denne. Jedna cesta 13km. Rano potkam cca 20 dalsich jedincu na kolech, odpoledne (dle pocasi) 50-60 kusu. Vetsinu pracovni doby travim v nakladaku cestama po meste. Potkam stovky vozidel a dalsi desitky objektu na kolech. Pokud bych to vyjadril procentualne, tak v autech se chova jako ko*ot tak do 5-ti procent jedincu. Na kolech je to tak 30-40 procent jedincu. Dalsi zajimavost je, ze (az na jednu !jednu! vyjimku), vsichni, kteri nejezdi v obleccich "Harapes style" se chovaji relativne normalne - drzi se svoji strany, neklickuji, zatacky v neprehlednych mistech neberou v protismeru, nejezdi vedle sebe pres celou siri cyklostezek, pri predjizdeni v uzkem miste pouziji zvonek na upozorneni, atd, atd. No a ta druha skupina objektu ve "vystajlovanych" dresech a na hogofogo bicyklech se na stezkach a cestach chova jako byli jedini na zemeplose. Zasadne prostredkem, pokud je jich vic, tak zasadne vedle sebe, zatacky zasadne vnitrnim obloukem. Pokud zrovna nejsou zapichnuti pohledem dva metry pred predni kolo, tak jsou zakloneni a pijou z lahve. Pohyb smerem vpred je nevyzpytatelny, nikdy nevite, kdy provedou nejaky uhybny manevr. Zvonek zasadne na kole nemaji a pokud je to uz vylozene nezbytne, akustickou signalizaci provadeji ve forme nadavek. Pravidla (jakakoliv) zasadne nedodrzuji, klickuji ze silnice na chodnik, na prechod, na stezku a zpet, znacky a semafory jsou neviditelne. Pred spoustou let sem na kole zacinal, najezdil sem za sezonu 5-7 tis.km. Jeste na stare galuskove favoritce. Dneska, kdybych mel tu moznost (penize), tak na kolo nesednu. Bohuzel nemam moc na vyber. Ty jo @Xenomorfusto je mi líto, že u vás na východě máte tak nevychované cyklisty. Já jezdím minimálně jednou týdně do práce přes celou Prahu a musím říct, že je to přesně tak jak již bylo zmíněno: blbce najdeš v každé skupině. Já se snažím nikoho svou jízdou nesrat a nedávat hlavně řidičům důvod, aby se prohlubovala jejich případná averze vůči cyklistům. Ale úplně stejně tak jako v autě nejezdím vždy 90 nebo 130,tak stejně tak někdy tu červenou v šest ráno projedu, když na křižovatce nikdo neni, abych nemusel vycvakávat a znovu nasedat. A ano,na silnicích třetí třídy na jihu Čech,kde je malý provoz jezdíme vedle sebe,ale od toho máme radary,abychom věděli o blížícím se autě a mohli se zase zařadit. Co mi ale nejde na rozum je tvá averze vůči těm, kteří si obleknou cyklověci. V čem by se teda mělo jezdit? Ty si bereš na svoje čundry oblek a vázanku? Taky si bereš,to co je ti příjemný a vhodný pro danou aktivitu,ne? Jasně, né každej a mě nevyjímaje má na to i cyklopostavu a uznávám, že týpek,co se do těch kalhot a dresu naprejtuje nevypadá úplně reprezentativně,ale není to každého věc? Plavec si taky nebere surfařsky šortky,aby si pak střihnul 100 bazénů. K cyklistice holt patří upnuté věci. Na východě jsem toho moc nenajezdil,ale zkrátka se mi nechce věřit, že je to tam taková cyklodivočina jakou tady popisuješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 Nevim, jestli je to averze, nicmene v tomhle pripade jsou to posbirane zkusenosti z letosnich bezmala 2000km na kole. Je mi u riti, at si kazdy jezdi treba nahaty. Ja mam od nas "z azyje" tuhle zkusenost. A stejne jako mi muze 100 lidi vypravet, jak sou cikani hodni, mili a pracoviti, nikdy tomu verit nebudu. Verim totiz jen tomu, co si zaziju na vlastni kuzi. Na vsecko ostatni se muzu vy*rat! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 Jo a z 50-80 objektu, ktere denne potkam na kole po ceste do prace, je tak polovina v "cykloobleccich" a polovina "monterkovi". Nebo pripadne jakkoliv neutralne obleceni. Bez legin, bodycek, dupacek, etc.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 @Xenomorfus Myslím, že bys tu asi měl chvíli přestat přispívat, protože svým přístupem akorát vyvoláváš flame. Z tvých posledních příspěvků je dost cítit až nenávist k těm, kteří mají “hogo fogo bicykl a cyklooblečky”. Je taky cítit, že moc nevíš, o čem cyklistika je… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 Viz vyse: Popisuju pouze realnou zkusenost. Proc tomu tak je, to nevim. Jake jsou duvody chovani cyklistu, tak, jak se s nimi denne potkavam, to taky nevim. Pokud to vypada jako flame, pak se omlouvam, nebylo to rozhodne takto mysleno. Nevim, o cem cyklistika je. Mozna, ze kdybych to vedel, chapal bych chovani jedincu mnou vyse popsane a nepozastavil bych se nad nim a nereagoval bych svym prvnim prispevkem. Treba je to normalni a takhle se na cyklostezkach apod jezdi. Zkratka mi prijde, ze chovat se bezohledne a nebezpecne na verejnych komunikacich, ktere jsou vetsinou uzke, se spatnym povrchem, neprehledne, apod. je neomluvitelne. Navic, kdyz je tam provoz jako na dalnici. Howgh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 Dneska bude na oběd ptáček (foto z instagramu) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lassie Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 Jsem včera zkoušel jak by moje kolo vypadalo s gumama s hnědou bočnicí a asi by to i šlo... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 Moooc pěkně by to šlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 A kurva.... https://www.eurosport.com/cycling/gino-mader-dies-following-crash-in-tour-of-switzerland-bahrain-victorious-confirm_sto9661377/story.shtml Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 (upraveno) Ahoj, jdu si pro radu. Přemýšlím o tomto rámu https://www.jeronimocycles.com/produto/txabardo-crmo/ Rám je bez středového a hlavového složení. Jaký k tomu budu potřebovat? Hlavový je TR44. Střed má dle emailu od nich 73mm BSA. Kliky mám Suntour Zeron Hlavový třeba toto? https://www.kolo-park.cz/obchod/komponenty/hlavove-slozeni/ahead/semi-integrovane-hlavove-slozeni-max1-s-venkovnim-spodnim-loziskem-pro-1-5-vidlice-cerne-detail a středové toto? https://www.kolo-park.cz/obchod/komponenty/stredova-slozeni/misky-loziska-integrovane-osy/stredove-misky-shimano-deore-bb-mt501-bsa-detail Díky Upraveno 16. června 2023 uživatelem filltos přidány odkazy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 Nino a vidlice ASX.... to vidím prvně Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 V 15. 6. 2023 v 17:17, skalis napsal: Sice to neni, co poptavas, ale mam doma uz nepotrebnou sedacku Hamax na sedlovou trubku. Prenechal bych ji za symbolickou cenu a jsem z Brna. Zadní sedačku Hamax mám a moc unešenej z toho nejsem ani já, ani malá, takže bych rád právě něco dopředu. Ale díky za nabídku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 @Micey dobrá výletní sestavička a ten Mongoose rám je dobrej oldschool Díky Tobě i @hopa26 za tip, Bobike jsem neznal a ofiko to prodává dokonce jeden obchod přímo v Brně, tak se na to zajdu podívat. Nejvíc se podle recenzí přikláním k tomu Shotgun sedátku, ale cena není moc lidová. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 17. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2023 [mention=39929]Happy88[/mention] Používám Feva star seat a jsem s tím spokojenej. Lehké + rychlá (de)montáž. Děti jízda baví. Vozí to i manželka bez sebemenšího problému. Asi to není na nějaký dlouhý trasy… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LovecK Odesláno 18. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2023 Vytáhnul jsem dědka… Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se