Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 22 hodinami, Z. Paul napsal:

Nechystá se někdo zítra do Lysé nad Labem na #nakoledetem? .. zní to fajn

Nakonec hezká akce se smyslem. V tom vedru paráda a to jel jako první typek na Velocipedu. 🤝

- je fajn mít opalovák, ale ještě lepsi by bylo ho použit 😂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přeji dobré ráno

a obracím se s prosbou o radu na zkušené kolegy (sám najedu tak 800-1000km za sezónu):

Přecházím na bezdušové pneu a (coby nepoučený laik) jsem s jistým rozčarováním zjistil, že tmel po nějaké době vysychá ja potřeba jej po pár měsících  (2x za sezónu???,... jak to poznám - až tím, že kolo ztrácí tlak, nebo "nějak" dříve preventivně???) dolévat. Koupil jsem zde doporučený OKO Magic milk Hi-fibre a předpokládám, že jej budu dolévat přes ventilek (prosím o tip čím doléváte - nějaká stříkačka /případně s hadičkou/ - stříkačku koupím v lékárně, hadičku - je-li jí třeba- kde????).

Hlavně ale nevím, jestli na dofouknutí (a sednutí patek do ráfků) mám koupit dílenskou pumpu (bude stačit na sednutí patek, resp. patky budou držrt v ráfku?), třeba:

https://www.kupkolo.cz/pumpa-dilenska-topeak-joeblow-sport-iii_z103857/

nebo musím mít i booster, třeba:

https://www.kupkolo.cz/beto-cja-001s-tire-booster_z101928/

nebo to řešit kombinací2v1  , třeba:

https://www.kupkolo.cz/pumpa-beto-one-for-all-cfl-003-pro-bezdusove-i-dusove-plaste_z106861/

PS 1) nechci nic profi (vzhledem k nájezdu km a tomu, že (coby paneláčník) nemám ani dílnu.

PS 2) na vyjížďku sebou předpokládám brát  mlíko, opravnou sadu s knoty a bombička

Děkuji za rady,

Kamil

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři

...anebo se na to při mém nájezdu )věku a kondici;-) vys..t a kola rozebrat, umýt od mlíka, koupit duše a osadit je do stávající bezdušové sestavy?...

Jestli je to tedy možné (nové kolo má ráfky DT Swiss XR 1501 a pneumatiky Maxxis Ikon Exception 2,2 3C/EXO/TR )???

Děkuji, Kamil

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři

Tmely vysychaj různě dlouho, tomu se prostě nevyhneš, dolití 2x za sezonu by mělo stačit. Používám tmel od Tufa, kterej má pěknou lahvičku s koncem, kterej pasuje do ventilku (https://www.tufo.com/cz/prislusenstvi/detail/tufo-tmel3/). Mám prázdný navíc, jestli nic neseženeš, tak můžu poslat :). Jinak se prej dá použít něco z lékárny, co používaj na kapky.

Dílenská pumpa - mám něco od SKS, občas se to s tím podaří nahodit, občas s tím musím na pumpu si to fouknout kompresorem. Booster je jistota :).

Jinak bezduše fakt asi jedou líp, zkus, uvidíš, přejít na duše se dá vždycky :)

Odkaz ke komentáři

Já mám taky OKO High-Fiber a doplňuji pomocí stříkačky s hadičkou (Effetto Mariposa Caffélatex injector). Já tam prostě jednou za cca 3 měsíce pošlu 30ml do každýho kola a zatím i po roce a půl dobrý. Jednou jsem plášť sundal abych to zkontroloval a přišlo mi to cajk. Jinak naštěstí jsem defekt neřešil, nebo o něm nevim. Mam bezdušové pláště zatím jen na XC HT (Maxxis Aspen). Pláště jsem si nahazoval sám pomoci Topeak Joeblow Mountain (má větší komoru = víc vzduchu na jedno stlačení). BTW bezduše jsem nahazoval loni na začátku sezony a najel jsem za rok taky jen 1000km. Sebou vozím knoty a na delší vyjížďky i duši+lepení a pumpičku samosebou.

Letos jsem přesedlal na Gravel a HT jsem od té doby nevytáhnul... Na Gravelu se na bezduše chystám ale asi až příští sezónu, nejdřív potřebuji novou helmu a novej cyklocomputer 😇 a vojezdit ty pláště co tam jsou z výroby (a nejsou bezdušové).

Odkaz ke komentáři

Já mám stejnou stříkačku Effeto Mariposa jak psal Lassie. A pumpu mám přesně tu z posledního odkazu Beto “one for all” a s oběma spokojenost. Zrovna včera jsem poprvé v životě knotoval (3. sezona na bezduších) :) nájezd na celopéru mám rozhodně taky do 1000 km ročně.

A dolívání mlíka je pocitově. Když sundáš kolo a normálně s ním zatřeseš, tak uslyšíš, jestli tam mlíko ještě “čvachtá”. Já ho tam třeba měl tekutý i ještě po celé sezoně bez dolívání a tak sem nic nedolíval. Teď sem teda dolíval třeba nárazově když jsem řešil ten defekt. Takže prostě podle situace. Pravidelným dolíváním ale asi nic nezkazíš.

Odkaz ke komentáři

Dnes mám sice svátek já, ale dárek dostala moje paní 🙂 přivezl jsem jí pěknou lehkou španělku

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Duke650 napsal:

Dnes mám sice svátek já, ale dárek dostala moje paní 🙂 přivezl jsem jí pěknou lehkou španělku

Pěkný pěkný.... ;)

Odkaz ke komentáři

A je čemu tleskat? Celou dobu jsem věřil tomu, že cyklisti jako jednotlivci a celek opravdu mají zájem na bezpečnosti provozu. A osobně jako řidič auta opravdu vítám odstup 1,5 metru. A jako rodič jezdící s rodinou na Třeboňsku to také vítám. Ale nechápu ten odpor cyklistů proti přilbám. Zejména, když každou chvíli je na titulce novin zpráva o úmrtí cyklisty / koloběžkáře z důvodu pádu a poznámka - "neměl helmu". 

Mě to rozum prostě nebere. Ideální stav je ohleduplný řidič auta i kola + zdálky viditelný cyklista + chráněný cyklista. 

Odkaz ke komentáři

Jako jo, bylo by to bezpecnejsi mit vzdy helmu.. ale zas, co chcem furt vsem narizovat. Ja helmu vozim i kdyz jedu dva kilaky po meste, pac jsem na to zvyklej a sem bez ni nervozni. Kdyz to naridis, vetsina strejcu pri ceste do hospody se ti na to stejnak vysere. Tak jako by meli mit v zile nula, zejo:) Cyklisti helmy vozej, az na par old-timer silnicaru, tem bych to taky nenutil.. sakumprdum pro deti je dobry ze je to v zakone, uz proto ze by si na to mely zvyknout, ale dospelejm bych to taky spis nenutil no.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Kdo je rebel, bude rebel. Máš pravdu.

Ale u části lidí, kteří helmy nenosí, tak by je to možná přinutilo. Je správné, že stát trestá nezodpovědné chování ke zdraví na silnici. Nemáš v autě pásy nebo na motorce helmu - stát má na tebe sankci. Tak proč to není také na kole i na elektrické koloběžce? A proč se k tomu mediální zástupci cyklistů staví negativně a neschálení považují za dobrou věc? 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...