Dali Odesláno 15. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna Prosím o radu, zvažuju novou silničku. Jakou vozíte kazetu, kolik zubů a jaký dvojtác, Dík. Občas jezdím v Krušných horách, kopce jako kráva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 15. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna @DaliKup si něco na 12s Shimanu (50/34 - 11-34). To ti bude bohatě stačit. Jo a jestli máš pocit, že jsou v Krušných, nebo kdekoliv jinde v ČR, kopce jako kráva, zajeď si do Itálie nebo Francie,hned se budeš na ty naše terénní vlnky dívat jinak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 15. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna No chápu, že tam jsou větší kopce, ale kdo jel z Jáchymova nebo Klášterce na Klínovec tak by to asi terénní vlnkou nenazval. Navíc jsem už 50+ takže žádnej vrchařskej chrt. Teď mám 52-36 a 11 - 28 a sotva to ušlápnu o nejaký kadenci šlapání se nedá mluvit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 17. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna Souhlas s @kral083 50/34 a vzadu 11-34. Je lepší mít rezervu. Já teď mám 50/34 a 11-28, ale už stárnu a tloustnu, takže kopce jsou na ten převod dost hrana. Budu dávat dozadu 30, abych si trochu ulevil. Mám ale starší silničku jenom 10speed. Časem bude upgrade na 2x12 (jen musim nasbírat korunky). Kdybych kupoval novou silničku, tak 50/34 a 11-34, ultegru (asi elektrickou). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna V 15. 8. 2024 v 22:48, Dali napsal: Prosím o radu, zvažuju novou silničku. Jakou vozíte kazetu, kolik zubů a jaký dvojtác, Dík. Občas jezdím v Krušných horách, kopce jako kráva Taky jsem 50+ Na silničce vozím Dura-Ace 52/34 a kazetu 11-34. Sem tam s tím objedu nějaký veteránský závody a zatím jsem všem stačil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Ja mám taky starší silnici 10s. Jezdil jsem 12-25, ale už mi to do lehka nestacilo, tak jsem dal 13-29. Ja ale do Alp ani na Klinovec nejezdim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Druztová.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Ahoj kluci, potřeboval bych poradit. Chtěl bych si koupit Gravel. Jediné zkušenosti, které s Gravelem mám, že jsem si letos na týden půjčil Triban 520 se sadou SRAM Apex 1 z Decathlonu. Měl jsem ho půjčený 7dnů, jezdil jsem každý den, líbilo se mi to. Styl mého ježdění - na lehko, neulejvám se, ale jsou to v podstatě výlety, kochačka, vyjížďka obvykle 2,5 až 3,5 hod, asfalt a polní cesty. Budu mít 50 let. Vyhovoval mi dost vzpřímený posez, co Triban měl. Rád bych dal za kolo kolem 45 tis. Měl jsem toto: https://www.decathlon.cz/p/gravel-kolo-grvl-520-sram-apex-1/_/R-p-313016?mc=8587698&c=ČERNÁ_ŠEDÁ Zvažuju: Merida Silex 400 2024, vel. M https://www.merida-bikes.com/cs-cz/bike/4169-5722/silex-400 Giant Revolt 0 2024, velikost L https://www.giant-bicycles.com/cz/revolt-0 Půjdu si na ně sednout, ale nedokážu posoudit jejich výbavy. U Meridy se mi líbí, že má přední brzdový kotouč 180mm. Ale jaké to jsou brzdy co tam mají - bojím se že základní? Taky nevím, jestli se dá třeba ten kotouč 180mm dokoupit i na zadní kolo? Oba prodejci jsou v Brně, což je pro mě taky důležité, nechci koupit něco, což mi pak odmítnou místní servisovat.. Díky Josef Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna (upraveno) Ten Giant bude dobrý kolo, osazení je velmi slušné. Jediné, co musíš rozhodnout, jestli nepřiplatit, abys měl celokarbonový kolo. Pokud hliník s karbonovou vidlí, tak toho Gianta bych s klidným svědomím doporučil. Merida taky nebude blbá, ale z těch dvou, bych šel do Gianta. Můžeš také kouknout na https://www.canyon.com/cs-cz/, minimálně pro srovnání. Oni většinou mají, vždy v dané ceně, velmi slušně osazený kola. Upraveno 18. srpna uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Na moje ježdění by byl karbon už moc drahý. I těch 45 tis jsem si dal jako max. limit. Teď nejvíc jezdím na 10-12 let starým oranžovým horským CUBE co tu mám od kolegy z fóra a jsem spokojený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Nejsem žádný biker a už několik let jezdím rekreačně (jako asi většina Čechů) na kole postaveném na českém rámu, které mě tenkrát vyšlo na nějakých 25, což pro hodně lidí není kolo Jednou jsem s ním zkusil single traily v Enduro Trails - Bielsko-Biala a namlátil si ve čtyřiceti letech hubu na prvním dropu Očividně byla RockNRolla nad mé schopnosti, ale Twister byl docela příjemný flow Od té doby jezdím jenom na oblíbených polňačkách a jsem spoko. Nejlépe tak do 30km, i když jsem dal i přes pade, ale to mě už bolí prdel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna @Joe75 Kdysi tady někdo dával Sabro https://sabro.bike/ je to sice lehounce přes limit, ale za ty prachy bych řekl, že to je největší porce muziky co může být. Už jenom kvůli elektrickému řazení bych to zvážil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Ahoj Maro, to může být nejlepší koupě. Já bych na to ale neměl nervy - už nic na zakázku od nikoho nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Pokud bych chtěl gravel (nechci), tak stavby od Hnoje bych se nebál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna (upraveno) Já doufám, že brzy budu mít na Hnoje osobní referenci. Pak dám rád vědět. Je fakt, že ze všech možností jsem vzhledem k manželčině budgetu skončil u něj. Ale chápu, že ne každýmu to může vyhovovat. Jinak @Joe75taky bych šel do toho Gianta. Ale tvá teorie, že pro tvoje ježdění je karbonu škoda, je mylná. I na těch svých 30 až 50km poznáš rozdíl a třeba tě to pak naopak bude bavit víc a budeš časem posouvat vzdálenosti. 50tka není pro cyklistiku žádný věk. Takže jestli je prostor nad téma 45k, tak bych to rozhodně zvážil a udělal si radost. Ber to tak, že to je investice na dalších třeba deset let Upraveno 18. srpna uživatelem kral083 Pravopis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna Díky všem za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 19. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna před 14 hodinami, Joe75 napsal: Na moje ježdění by byl karbon už moc drahý. I těch 45 tis jsem si dal jako max. limit. Teď nejvíc jezdím na 10-12 let starým oranžovým horským CUBE co tu mám od kolegy z fóra a jsem spokojený Jsem rád, že pořád dobře slouží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 19. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna Jdu si pro radu. Víc hlav víc ví. Resim ted takovou hadanku. Potreboval bych kolo pro mladsiho syna (12 let, 165cm). Mam predstavu HT 29" na jednoplacce. Vzhledem k najezdu a tak, jsem si stanovil cenovku na max. 15k Kč. Má tahle hádanka nějaké řešení? Může být i starší. Zatím jsme byli v decathlonu a tam to řešení má. https://www.decathlon.cz/p/horske-29-kolo-expl500/_/R-p-330628?mc=8615848&c=ČERNÁ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 19. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna Jestli se alespoň trochu v kolech vyznáš, nebál bych se kola z druhé ruky (koukni na cyklobazar.cz) Ale záleží, jak rychle kolo potřebuješ Většinou dobrý a zároveň levný kousky jsou celkem rychle fuč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se