Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já vybral se svými 178 nakonec L. A to mi šel Trek opravdu naproti tím, že celé spektrum rozsekal na pět velikostí S, M, ML, L a XL. Ono je to i o tom značení, protože zatímco tady jsem přesně na pomezí, jak jsem psal, tak CUBE by bylo jasný elko.

ML bylo lehce hravější, když jsem ho zkoušel, ale stejně času jako v lese trávím cestou tam, takže když mi to díky tomu jemnějšímu rozsekání přišlo více méně podobné, vzal jsem to elko.

Odesláno

Jak je to s válcema? Hodina na válcích je jako hodina a půl venku? Nebo obráceně?

Jednou jsem to někde čet a nemůžu to dohledat.

Odesláno

Mne by prislo, ze na trenazeru (cyklo) toho spalis vic, pac jedes konstantne, bez prestavek ve slapani, ulevovani si v zatackach a podobne. Proste zvladnes vydavat stabilne treba 250W, coz se ti na biku, a vlastne ani silnici, nikdy nepovede. Takze by mohla stacit kratsi doba.

Ale nechapu analogii s bezeckym pasem, ja teda bezim na pasu i venku se stejnym vydejem.. vicemene:)

Odesláno (upraveno)
  V 25. 12. 2020 v 14:14, Tomas_2002 napsal:

Tak se nad tím zkus logicky zamyslet. Napovím, že běžecký pás to má podobně. 

Rozšířit  

Tak u běžeckého pasu jsem bral vždy 10 odbehanych km jako 10 odbehanych kilometru a nikdy me nenapadlo to brat jinak. I garmin na ruce mi vzdy nameril priblizne stejnou vzdalenost jako bezecky pas. Na pasu se navic vic potim, pač tam stoji vzduch.

U kola bude chybet na valcich odpor vzduchu, coz muze hrat u vyssich rychlosti roli.

Upraveno uživatelem Beet
Odesláno

Chlapi, jakože odpor vzduchu je 0, terénní nerovnosti jsou 0 ? Nutnost něco objet, přeskočit apod. je 0 ? Už jen to, že někdy jedete/běžíte do kopce nebo z kopce je náročnější, než konstantní jízda/běh po rovině.

Prostě v konstantním tempu na běžeckém, cyklistickém nebo veslovacím trenažéru budete mít vždycky lepší výsledky než v reálu.

Vzdálenost samozřejmě může být stejná, ale energie pro její dosažení bude vyšší.

Odesláno (upraveno)

No, zkus si schvalne nekdy jet dve hodiny na trenazeru s nejakym konstantnim vykonem, pak si dej dve hodky na biku tak, abys mel prumernej vykon stejnej a rekni mi, co bylo narocnejsi:) Samozrejme bavit se o vzdalenosti, odporech vzuchu a tak je nesmysl.

Respektive, on by byl narocnejsi ten bike, pac toho stejnyho prumernyho vykonu ve wattech tezko dosahnes. No a na tom trenazeru to jde konstantne, takze hodka na trenazeru bude vydatnejsi, nez hodka na biku.

Edit: Anebo taky melu sracky. Vanoce..:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno
  V 25. 12. 2020 v 15:05, Micey napsal:

Mne by prislo, ze na trenazeru (cyklo) toho spalis vic, pac jedes konstantne, bez prestavek ve slapani, ulevovani si v zatackach a podobne. Proste zvladnes vydavat stabilne treba 250W, coz se ti na biku, a vlastne ani silnici, nikdy nepovede. Takze by mohla stacit kratsi doba.

Ale nechapu analogii s bezeckym pasem, ja teda bezim na pasu i venku se stejnym vydejem.. vicemene:)

Rozšířit  

Musíš na trenažéru jezdit i z kopce, no...:D

Odesláno
  V 25. 12. 2020 v 17:29, Micey napsal:

No, zkus si schvalne nekdy jet dve hodiny na trenazeru s nejakym konstantnim vykonem, pak si dej dve hodky na biku tak, abys mel prumernej vykon stejnej a rekni mi, co bylo narocnejsi:) Samozrejme bavit se o vzdalenosti, odporech vzuchu a tak je nesmysl.

Rozšířit  

Přesně, já jezdím vysoké tempo na spinneru tak 45 až 50min a jsem pak úplně ko. Leje že méně jak z vola. Venku je to o něčem jiném. Za tu dobu se rozhodně tak nevodrovnam...

Odesláno

Tak samozrejme na pase bezim i do kopce a rychlosti variuji. Stejne tak na cyklotrenazeru (valce nemam a neznam). Bezet/jet konstantne hodinu by me asi piclo. :

Odesláno (upraveno)

Kluci, koupil jsem klukovi tady ten tachák a nechce se mu, neukazuje ani boha :weird: Senzor s magnetem na drátech při točení jako by cvaká, ale potvora se nespáruje, nemá te ho někdo? Nějaký tip než ho pošlu na reklamaci? Díky. 

https://www.mall.cz/bezdratove-tachometry/sigma-sigma-my-speedy-skull

images.jpeg

Upraveno uživatelem African
Odesláno

K těm trenažérům- když si netroufnu na válce je dobrá taková ta trojnožka kam se upne zadní kolo nebo raději koupit nějaké pevné spinningové kolo do posilky?

Odesláno

Mám doma trenažér i Spinner. Trenažér má výhodu že jezdíš na stejném kole. Nevýhoda je ta, že je třeba koupit úplně hladký plášt, nejlépe vyměnit s nějakým levným zadním kolem a kazetou. Plášť vzorkem strašně hučí. 
navíc mi je líto ojíždění drahého kola 🙂 takže za mě spíše ten Spiner na doma a  kolo si nechat na navenek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...