filltos Odesláno 13. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2025 Není to trochu overkill na na dva párky? 4
FantasticFabio Odesláno 13. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2025 V televizi , povídka Čintamani a ptáci ….. připomnělo mi to Povídky z jedné kapsy a Povídky z druhé kapsy, sem kdysi četl jakožto školák školou povinován
Xenomorfus Odesláno 13. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2025 před 3 hodinami, filltos napsal: Není to trochu overkill na na dva párky? Jsem z hnuti za dostatecny zivotni prostor parku v udirnach . 1 3
FantasticFabio Odesláno 13. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2025 před 28 minutami, Xenomorfus napsal: Jsem z hnuti za dostatecny zivotni prostor parku v udirnach . Jasný, co kdyby tam chtěli rozjet swingersparky ?!
Artesia Odesláno 13. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2025 před 4 hodinami, FantasticFabio napsal: V televizi , povídka Čintamani a ptáci ….. připomnělo mi to Povídky z jedné kapsy a Povídky z druhé kapsy, sem kdysi četl jakožto školák školou povinován Ano, Čapek, ti sběratelé umí být neodbytní... 1
paya01 Odesláno 13. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2025 před 7 hodinami, FantasticFabio napsal: To byl asi ňákej kvapík ….. žádná mazurka….. no a pak mohli tátové do kotle na pogo ! Trochu se stydim. Mazurka byla první . Ale jak říkám, boty mají 20 let, myslím, že přesněji by to určila uhlíková metoda, tak už byly v pokročilém stádiu sebedestrukce. Těch pár kroků byla rána do vazu tomu, co bývala podrážka. Klika, že jsem pak došel k autu. Když jsem viděl podlahu na "pánech", tak tam jsem se naboso neodvážil... 1
Nick06 Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 Po letech drevenych a zdenych udiren sem zkusil elektrickou. Je to teda Merkur pro pokrocile, zvlast poskladat ten dymbox bez navodu. Pred chvili sem to doskladal, takze prvni pokus-ohrate parky :-). A zitra to rozjedem. Ale mam tuseni, ze to bude krok vpred ;-). Ahoj, tohle nesmí zapadnout, jsem moc zvědavý na tvé postřehy. Moc mě to zajímá. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk
FantasticFabio Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 před 12 hodinami, Artesia napsal: Ano, Čapek, ti sběratelé umí být neodbytní... tam byla věta , že nešťastná láska není nic proti touze sběratele ….. nebo tak nějak ….. to mi pobavilo
bluman Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 (upraveno) 5 hours ago, Nick06 said: Ahoj, tohle nesmí zapadnout, jsem moc zvědavý na tvé postřehy. Moc mě to zajímá. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Nas sused Ondro profesionalne udi uz nejaky ten piatok.. Upraveno 14. prosince 2025 uživatelem bluman
horal Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 Klučina z Halenkovic je živý a zdravý. 1
vzduch Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 před 9 minutami, horal napsal: Klučina z Halenkovic je živý a zdravý. Jsem zvědavý, zda se dozvíme, co za jeho zmizením stálo. Moje verze je taková, že zdrhl z domu a někde se schovával. Je dobře, že se našel!
horal Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 (upraveno) před 16 minutami, vzduch napsal: Jsem zvědavý, zda se dozvíme, co za jeho zmizením stálo. Moje verze je taková, že zdrhl z domu a někde se schovával. Je dobře, že se našel! Bohužel musíme konstatovat, že příběh nalezeného chlapce není tak idylický, jak na první pohled vypadal. Dosavadní informace nasvědčují tomu, že byl unesen a vězněn na chatě. https://x.com/PolicieCZ Upraveno 14. prosince 2025 uživatelem horal
Dráteník Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 https://www.novinky.cz/clanek/domaci-neznamy-darce-z-ceska-poslal-100-milionu-na-podporu-ukrajiny-40553379#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz 3 1
Spongebob Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 Dneska se nám podařilo "zachránit" tohodle škaredýho roztomilouše ze silnice ten jeho postroj a celkově celej pes byl totálně špinavej a mokrej od bahna.. včera tzn v sobotu byl hon, tak asi od včera lítal po poli a lese. My ho našli běhat po prostředku silnice nahoru a dolu u nás ve vsi. Vzali jsme ho do garáže, protože můj Russel doma a hárající Čivava by asi nebylo to pravé k návštěvě.. sundat postroj,vysušit, dečka, granule a voda.. byl hrozně hodneeej nechal se pohladit a uměl sedni.. až nás trošku mrzelo když se ozval páníček na naše avízo na FB a přijel si pro něj. Né no jasně že super..je u páníčka, vše zas ok Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 8 3 6
Xenomorfus Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 V 14. 12. 2025 v 9:08, Nick06 napsal: Ahoj, tohle nesmí zapadnout, jsem moc zvědavý na tvé postřehy. Moc mě to zajímá. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Klidne to muzeme poresit osobne pres SZ. Nicmene po dvou dnech uzeni uz mam jasno v tom, ze uz nikdy "po staru" . Zatim sem neprisel na zadnou "nevyhodu". Obsluha, naklady na uzeni, cas, komfort, variabilita "typu uzeni", atd je jasne pro tohle. Hlavne "multifunkcnost" tehle udirny ji posouva uplne nekam jinam, nez je "klasicka" udirna. Uz se chystam tam delat jerky ve velkem .
FantasticFabio Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 před 4 minutami, Xenomorfus napsal: Klidne to muzeme poresit osobne pres SZ. Nicmene po dvou dnech uzeni uz mam jasno v tom, ze uz nikdy "po staru" . Zatim sem neprisel na zadnou "nevyhodu". Obsluha, naklady na uzeni, cas, komfort, variabilita "typu uzeni", atd je jasne pro tohle. Hlavne "multifunkcnost" tehle udirny ji posouva uplne nekam jinam, nez je "klasicka" udirna. Uz se chystam tam delat jerky ve velkem . Tak to bys mohl sušit na kšeft pro indiány ! Kde by v prérii sehnali elektřinu
Kotlick Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 V 12. 12. 2025 v 21:29, Xenomorfus napsal: Po letech drevenych a zdenych udiren sem zkusil elektrickou. Je to teda Merkur pro pokrocile, zvlast poskladat ten dymbox bez navodu. Pred chvili sem to doskladal, takze prvni pokus-ohrate parky :-). A zitra to rozjedem. Ale mam tuseni, ze to bude krok vpred ;-). To máš Kaiser? Jaký typ jsi bral? Je to must have. Pořád nad tím špekuluju, ale Kaiser se mi líbí moc. Asi taky půjdu směrem elektrika.
Nick06 Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 To máš Kaiser? Jaký typ jsi bral? Je to must have. Pořád nad tím špekuluju, ale Kaiser se mi líbí moc. Asi taky půjdu směrem elektrika. Co myslis tím multifunkční/ variabilni? Na jakou teplotu to udi? Voní to maso pak kouřem?Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk
Kotlick Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 před 2 minutami, Nick06 napsal: Co myslis tím multifunkční/ variabilni? Na jakou teplotu to udi? Voní to maso pak kouřem? Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Je tam elektrická spirála ručně nebo automaticky regulovaná a kouř je z peletek/štěpky. Jednodušší mají vnitřní generátor dýmů, složitější pak venkovní s regulací. Projdi si udírny kaiser.
VS Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 Pár zkušeností s udírnou Kaiser po dvou letech provozu. Koupit verzi izolovanou. Základní verze funguje tak, že nad topnou spirálou je plechová miska, do které se dává štěpka. V podstatě to funguje, ale je tam problém. Spirála musí žhavit na vysokou teplotu, aby štěpka kouřila, takže je to spíše pečené, než uzené. Musí se to neustále hlídat, když je teplota nízká, zhasne to, když je vysoká, chytne to plamenem. Termostat je blízko topné spirály a reaguje na její vysokou teplotu, ne na teplotu v udírně. Blbě se to reguluje. Venkovní vyvíječ kouře je nutný. Zdroj kouře je nezávislý na vnitřní teplotě, štěpka se zapálí, ventilátor to profukuje a kouř jde do udírny. Topná spirála pak vytápí prostor udírny na potřebnou teplotu. Vyvíječ kouře jsem koupil Gekon (pasuje do díry), ale Kaiser ho taky dodává. Akorát je 2x dražší. Na regulaci teploty jsem použil termostat do zásuvky s externí sondou https://www.hadex.cz/t328-zasuvkovy-termostat-s-casovym-spinacem-kt3100/ . Termostat u spirály nastavím na plný výkon, čidlo zasunu do udírny, je tam nahoře dírka, a nastavím přesnou teplotu zapnutí a vypnutí vytápění. Udírnu jsem umístil do sklepa a napojil na komín. Provoz bez problémů. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se