Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 11,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ono je to jedno, než pojede první vlak 320km/h u nás, tak bude spousta věcí jinak. Ostatně celé vysokorychlostní vlakové snění mi přijde spíše jako zajištění byznysu pro stavební společnosti a návazný byrokratický aparát na příštích, ehm, padesát let? Je rok 2022, nikdo si ani netroufne odhadnout kdy by měly být tratě hotové. Plánují se krátké úseky které se začnou snad budovat během příštích 15, 20 let :D

Docela dlouho jsem žil ideou, že jsme tak cécéá dvacet let zpátky oproti jiným zemím, ovšem když se podívam z čeho si amíci dělali prdel už v roce 1993! tedy před skoro třiceti lety, tak se ocirnu v trpké dnešní realitě 😂 černej humor taky humor, no ni? Doporučuju shlédnout celý čtyři minutky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Článek o dabingových perlách mě dostal: https://www.super.cz/809292-koule-nebo-mice-nejvetsi-dabingove-perly-aneb-kdyz-prekladatele-zahranicnich-filmu-nezvladaji-remeslo.html

Například v akčním Americkém Shaolinovi z roku 1991 řekne jedna z postav, že je třeba přistoupit k výuce „marciálního umění.“

V prvním dabingu filmu Smrtonosná past (1988) se mluví o „strojní pušce“. „Machine gun“ ale znamená prachobyčejný kulomet.

atd.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, McStinger napsal:

@dr.sphinxA to sme ešte nezabrúsili do sféry odborných dokumentárnych filmov, tam by to bolo na plnú kabelku.

Koniec koncov, vie už niekto konečne povedať, kto je generál Failure a prečo číta moje disky

Generál Failure je bratranec generála Attorneyho, ten sice nečte disky, zato ve Skále měl přijít 🙂

Odkaz ke komentáři

před 37 minutami, Americkej napsal:

Tak dialogy jsou občas úsměvný, ale když někdo nepochopí ani název filmu, měl by se na to "překládání" raději vys...kašlat úplně.

Full Metal Jacket aneb Olověná vesta.  A to považte, že takový idiot dostane zaplaceno 🙂

Ten název mě taky irituje, ale mohlo to taky dopadnout jako Olověná košilka..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...