Seamaster Odesláno 23. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2021 Zdar Rudo, diky za zkusenosti, ctu na netu hodne o rozpousteni ocelovych sroubku kamencem, mas zkusenost? Rozpusti to ocelovej sroubek v zakladove desce treba? Nerozpusti to i tu slitinu, nebo jeho povrchovku? Diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
b52 Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 před 15 hodinami, Tomas8 napsal: A to jako fakt odrezovač rozpustí šroub a můstek nechá na pokoji? No a co když se jedná o ocelový šroubek v ocelovém pouzdře? Jednou mi zalomili v Koscomu šroubek v pouzdře u Eterna při výměně baterky. Ještě že jsem se do toho tenkrát nepustil sám doma - baterky přece měnit umím a šroubovat taky takže výměna trvala místo 10 min asi 14 dní. To asi právě rozpouštěli šroubek… Ano. Musi to byt samozrejme ocelovy sroub v mosaznem pouzdre. Jinak se rozpusti vse ocelove. Rezavy sroubek v hodinkach se rozpousti cca 3 az 5 dni...teda moje zkusenost. Asi bude dulezite aby byl na zacatku rezavy aby se odrezovac dostal ja jadro materialu. Odrezovac byl cesky koupeny nekde v drogerii. Zadne vehlasne znacky nebo bio nebo eko. Urcite ale nejdrive vyzkousejte na necem jiz odepsanem. No ja na to dosel nahodou. Delal jsem damske hodinky a zkousel jsem odvrtat posledni sroub. Byl to testovaci mechanizmus takze neuspech se toleroval. To se nepovedlo. Tak jsem na rezavy sroubek kapnul ten odrezovac a nechal do druheho dne. Furt nic. Tak si rikam necham to tam par dni. A sroubek zmizel. Po vikendu muzu poslat foto lahvicky esli bude zajem. Tehdy jsem zkousel WD40 a jeste nejake dalsi dva spreje ... nic. Ale ty jsem nechal pusobit jenom chvilku. Takze mozna moje chyba. Nicmene uz mam postup vyreseny takze uz se venuji jinym neznalostem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
b52 Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 (upraveno) před 15 hodinami, Tomas8 napsal: A to jako fakt odrezovač rozpustí šroub a můstek nechá na pokoji? No a co když se jedná o ocelový šroubek v ocelovém pouzdře? Jednou mi zalomili v Koscomu šroubek v pouzdře u Eterna při výměně baterky. Ještě že jsem se do toho tenkrát nepustil sám doma - baterky přece měnit umím a šroubovat taky takže výměna trvala místo 10 min asi 14 dní. To asi právě rozpouštěli šroubek… Upraveno 24. září 2021 uživatelem b52 poslano 2x Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 10. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2021 Aby to tu úplně nezdechlo, tak přiložím fotečku krycího kamene, do kterého si setrvačka vyhloubila důlek. (Je to ta bílá tečka uprostřed ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 10. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2021 Po jak dlouhé době bez servisu se toto může stát? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 10. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2021 To nelze jednoznačně říct. Dokonce je toto spíše neobvyklá situace. Hodinky většinou zastaví dříve z jiného důvodu a vydřít ďůlek do krycího plátku se nestihne. Zde by se dalo polemizovat o správně provedené práci předchozího servisu. Důvodů může být více. Od použití nekvalitního maziva přes špatné množství a nebo namazání až po ponechané nečistoty v ložisku setrvačky. Ruda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Před nějakou dobou, se mi dostaly do rukou hodiny, které měly na krokovém kole, tedy na její hřídely nalepenou polovinu hřídele, vyrobenou pravděpodobně z jehly a čep opravnu podivně vybroušen. To se nedalo nechat a hodiny vrátit bylo škoda. Nakonec jsem hřídel, včetně pastorku, udělal novou. . Pastorek jsem naštěstí našel v počtu zubů co jsem potřeboval, i když o 0,4mm větší, tak jsem ho zabrousil na požadovaný průměr, vyklenoval ho a nanýtoval na původní krokové kolo. Normálně bych to nedělal, ale hodiny staré zhruba 150 let, si to podle mne, zasloužily . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Dobrá práce Jiří,dej ještě prosím fotku hodin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Dobře pro Tebe Bohouši. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 22. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2021 Ahoj Jirko, tak tady to s tou úpravou pastorku, to je už opravdová machrovina. Super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 22. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2021 Díky Rudo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 22. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2021 Jedna ohlodoná setrvačka : Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 22. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2021 Tak to dopadne když se štípne kámen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 23. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2021 Tady jsem našel "OPRAVU" : Odborníci vědí, pro zájemce vysvětlím, že se jedná o (mizerný) pokus nastavit hloubku záběru spojkového kola chronografu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2021 Pro nás neznalé,jak by měla vypadat správná oprava? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 23. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2021 Na tom rameni se nemá nic "opravovat"! K nastavení hloubky záběru slouží "ŠROUB", o který sa rameno opírá v místě té nešťastné opravy. Zmíněný šroub není šroub nýbrž excentr jehohž pootočením se celé rameno vychýlí a změní tak osovou vzdálenost spoluzabírajících kol. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paro Odesláno 23. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2021 Cili chapu to, jako naprosty laik, spravne, ze nekdo nepootocil excentrem, ale misto toho dulcikem rozklepnul to rameno, aby se zvetsila vzdalenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 24. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2021 presne tak to chapu i ja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 (upraveno) Tady na fóru je spousta zajímavých vláken, ale tohle je doslova a do písmene masakr Fakt drsné poruchy a ještě "zajímavější" opravy. @Jiří9 @ONYX servis hodinek @orol a všichni ostatní... Jste borci, opravdu smekám Upraveno 8. prosince 2021 uživatelem DarylVanHorne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2022 Tak jsem měl další lahůdku u novějších hodinek typu Rozkopf. Protože perovník i pastorek byly železné, tak se zuby na perovníku opotřebovaly z jedné strany natolik, že kůli tomu, hodinky zastavovaly. Naštěstí pastorek mezilehlého kola, byl trochu tvrdší, tak takové opotřebení naštěstí neměl. Jediné možné řešení opravy tohoto stroje bylo, buď nechat perovník vyrobit nový, (což by finančně nemělo cenu) nebo prostě perovník otočit jako se to dělá u starých budíků. Pro představu vkládám pár fotografií. ano povedlo se . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se