Arkham Odesláno 29. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2021 Certina je ryze hodinářská značka s tradicí, Victorinox je výrobce zavíráků. Hamilton OK ale mimo budget, Orienty to samé. Modrý cifr obecně vylučuje tu společenskost, tam buď bílý nebo černý, max. stříbrný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 29. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2021 Budget je do jisté míry flexibilní, ty Orienty se do něj vejdou, jinak bych je sem nedával. S Victorinoxem máš asi pravdu, po pečlivém zvážení jsou odsunuty na bramborovou příčku. Modrou barvu vybírám proto, že se bráchovi líbí. Černé hodinky má. Pokud by to situace dovolila, upřednostnil bych automaty, byť to představuje vyšší cenu a složitější nákup. Pro Tissot, Certinu jasně hovoří značka a pro někoho důležitý původ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cova Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Na Chrono24 se do deseti dají koupit v pohodě. Naživo vypadají skvěle, ta modrá je parádní s výrazným sunburstem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 30. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 @Cova díky, ale tohle určitě není bráchův styl, myslím arabské číslice. A je to quartz nebo automat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cova Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Je to quartz. Ref. H38511143 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 (upraveno) Co PRX s Powermatic 80? Mě se třeba líbí https://www.goldeligius.cz/tissot-prx-auto-t137-407-11-041-00.html?gclid=Cj0KCQjwg7KJBhDyARIsAHrAXaFhOH9lul9n7WEHvSi0beGP2-KRdRqVD52yCDTMIal2Xwlx7eikEVYaAo3qEALw_wcB Upraveno 30. srpna 2021 uživatelem Spongebob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 30. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 @Spongebob ty jsou pěkné, koukal jsem na ně, ale podle specifikace mají strojek s plastovými díly 80.111 a dostupnost je až kolem 15.11. což je pozdě. V úvahu by připadala quartzová verze, půjdu se na ně podívat. Ten tip už tady byl hned na první straně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Jé to su trubka...ležím doma, marodím..tak mi to asi skříplo nějakou žilku v mozku v tom případě quartz za devítku na pohodku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Orient Star je kvalitou a zpracovanim uplne jinde nez klasicky Orient. Takze za me muzu rozhodne doporucit, mam tu znacku rad. Seriouswatches je seriozni obchod v NL, posilaji rychle. Cenove jsou trosku vys nez jsi schopny sehnat z Japonska, ale je to bez starosti. Pokud maji slevy nebo nekde lepsi cenu, tak je to v cajku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 30. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 @AndyAaron díky, já si myslím to samé a Orient Star se mi líbí jak značka, tak hodinky. Koukal jsem na nějaká videa a vypadají fakt dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 30. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Přátelé, před chvíli jsem se vrátil z průzkumu a musím říct, že není všechno tak, jak to vypadá na obrázku. neměl jsem tedy možnost vidět vše přesně v tom provedení, jak jsem chtěl, ale nevadí. Tissot PRX + krásný povedený design, integrovaný tah, na ruce vypadají lépe než na stole, super pohodlné, elegantní - i přes papírové rozměry 40mm jsou opravdu maličké, v porovnání s ostatními nejmenší Tissot Gentleman + nevím, jsou to pěkné klasické hodinky, dobré zpracování, ničím nevynikají - příliš těžký a masivní tah, širší luneta opticky dost zmenšuje ciferník, celková vysoká hmotnost, ničím nevynikají Certina DS-2 + milé překvapení, krásně sladěný ciferník s indexy, tenká luneta a tím i větší ciferník, krásná modrá barva ciferníku - tah, docela masivní, leštěné plochy hodně náchylné na poškrábání, velmi těžko zapínatelná motýlová spona, datumovka při nastavení nezaklapne do svého okýnka, ale plynule se posouvá, takže trefit přesnou polohu je problém. Možná při přeskočení o půlnoci zaklapne přesně na své místo, to bych musel ještě vyzkoušet. Citizen Elegant Eco-Drive Super Titanium + velké překvapení, výborné provedení pouzdra, Super Titanium, Eco-Drive, lehoučké, safír, cena skoro poloviční než Certina - plechová překlápěcí spona působí super lacině, lesklá střední část tahu bude magnet na škrábance, ciferník působí přece jen trochu lacině, hlavně indexy, datum úplně nelícuje do okénka Shrnutí: PRX vyřazeny kvůli velikosti. I když má brácha menší ruku, jsou ty PRX fakt malé. Ty současné Festiny mají 43mm. To mě fakt mrzí, jinak se mi líbily asi nejvíc. Gentleman vyřazeny kvůli celkové průměrnosti, příliš masivnímu tahu a vysoké hmotnosti Certina DS-2 a Citizen zůstávají v užším výběru, ale ani o jedněch nejsem na 100% přesvědčen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 ty Gentlemany mají i v titanu, pokud by vadila ta váha u Citizenu mi hodně vadí malé a utopené datum kvůli Eco-drivu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arkham Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Citizen vypadá dobře ale je to čistě sportovní, volnočasový styl. Certiny mají zase příšernou sponu bez regulace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Diky za postrehy, protoze vybiram z pidobnych vod. PRX, co jsem videl na instagramu, tak vypadaji na ruce skvele. Otazka, co ta velikost, pujdu vyzkouset. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 (upraveno) Co Německo? https://www.helveti.cz/zeppelin-atlantic-8452-3 Upraveno 30. srpna 2021 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 30. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Dík za tipy, tah je ale podmínkou. Já snad objednám ty Orient Star a když to nebude úplně ono, hodím je sem k prodeji nové, tak jak přijdou. Ještě jsem znovu koukal i na ty Victorinoxy, ale jsou taky malé. Ideál je 42mm a užší luneta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 Jestli můžu přihodit tip ze své stáje, tak mrkni na tyhle citizeny: https://www.zilkahodinky.cz/citizen-aw1240-57l-eco-drive-super-titanium-x138129 Nosím je teď celé prázdniny a nemůžu vynachválit. Mají jedinou nevýhodu - integrovaný tah, jinak samé plus: titan, safír, eco drive, plastické indexy, jsou nízké, a moc se mi líbí ručky - už jsem to tady někde psal, jsou to takové s hóódně velkou nadsázkou "poor man's GS" Kdybys je chtěl vidět naživo, není problém. tady mé nesmělé fotky: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 (upraveno) Prosím Tě, a jak jsou velký ty Festiny, který brácha nosí? Totiž mě napadá jedna věc, Tobě třeba Tissot PRX s velikostí 40 mm připadají poněkud malý, ale lidi, kteří nejsou chronomagoři, jsou zvyklí nosit klidně i menší hodinky. Tedy jak kdo. Čili pro Tebe jsou ty Tissoty malý, ale pro bráchu třeba ne, jemu by možná vyhovovaly. Což by se možná dalo odhadnout podle těch Festin. Upraveno 30. srpna 2021 uživatelem KatkaB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2021 (upraveno) Jinak... Seiko SRPD41 už tady proběhlo? Velikost 42 mm https://www.helveti.cz/seiko-srpd41j1 ale asi nebudou tak sportovní, jak bys potřeboval. Upraveno 30. srpna 2021 uživatelem KatkaB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dwg Odesláno 31. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2021 podle mě ty PRX jsou jediný pěkný hodinky v tom výběru (zdaleka) a pokud je to na normální ruku, tak určitě nejsou malý. Naopak hodinky s podobným cifrem ve 42mm mi už příjdou nevkusně velký. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se