Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

V 4. 7. 2023 v 12:38, Beet napsal:

Tak právě mi volali z ČEZu a nabídli indivindi nabídku 4475Kč vysoký i nízký tarif. Takže evidentní dorovnávka EONu.

Fix do konce tohoto, nebo příštího roku.

Už bych to rád rozlouskunul. Je tedy momentálně něco lepšího s delším fixem, než tahle moje nabídka od ČEZu? Je to včetně DPH sazba D45d. Cena o ofus lepší než Eon, takže bych zůstal u Čezu.

Nebo jít do spotu k Tedomu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Beet napsal:

Už bych to rád rozlouskunul. Je tedy momentálně něco lepšího s delším fixem, než tahle moje nabídka od ČEZu? Je to včetně DPH sazba D45d. Cena o ofus lepší než Eon, takže bych zůstal u Čezu.

Nebo jít do spotu k Tedomu?

Já si dal ČEZ na seznam neférových firem a i když budou mít cenu pětkrát levnější než konkurence, ještě dlouho se budou muset snažit abych za tím neviděl boudu a vrátil se k nim. Další perlička a údajná jejich pomoc 😤 Ekonomové radí vypovědět smlouvu i za cenu pokuty a přejít, jelikož ta jejích drahá tři letá fixace jako údajná pomoc připraví oproti konkurenci lidi o statisíce....

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-cez-umozni-klientum-s-cenami-energii-nad-stropem-prechod-na-nizsi-tarif-40437361#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest228_personal_layout_3_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Xpak napsal:

MND

VT 4373 / NT 4195 bez DPH

garance, že do 31.3.2024 může cena pouze klesat + bonus 2000 CZK

pokud od 1.4.2024 zvednout cenu, lze odejít...

Vždyť to je strašně moc, když to srovnám s cenama, které jsem psal výše.

Odkaz ke komentáři

jj, psal jsem to tam. Je to 3699 bez DPH a 4475 s DPH.

Včera jsem to počítal a vzhledem k vyššímu mesíčnímu poplatku u Čezu mi to při mé roční spotřebě vyjde téměř na chlup stejně jako by to vyšlo u Eonu. A zdá se, že jiná lepší podpultová nabídka není, tak už jsem se rozhodl.

Odkaz ke komentáři

před 55 minutami, Beet napsal:

jj, psal jsem to tam. Je to 3699 bez DPH a 4475 s DPH.

Včera jsem to počítal a vzhledem k vyššímu mesíčnímu poplatku u Čezu mi to při mé roční spotřebě vyjde téměř na chlup stejně jako by to vyšlo u Eonu. A zdá se, že jiná lepší podpultová nabídka není, tak už jsem se rozhodl.

tak to je super cena

prošel jsem všechny ceníky, všechny větší dodavatele jsem obvolal a na nižší cenu než od MND jsem se nedostal 

stávající E.ON se neobtežuje s lepší nabídkou, asi jim vadí, že jsme poslední dva roky platil 2045/1557 s dph...

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, redd napsal:

Víc než strop mít nemůžeš, takže výše zálohy bude primárně souviset s výší spotřeby… trochu se tu míchají jablka a hrušky.

Ano, záloha je daná výší spotřeby v minulosti, ale nastavená do dalšího vyúčtování, tedy platím ji už rok, ale spotřebu mám o 40% menší než loni, takže tak.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zvědav, co z toho vyleze. Končí mi smlouva s PRE mám nabídku od EON za 3725 za MWh

Přišel mi dopis od PRE že mě u nich končí smlouva že nejpozději 20 dní předem ji mám vypovědět a pokud bych chtěl zůstat, ze mi udělají výhodnou nabídku.

Zavolal jsem tam a zeptal jsem se.  Byli ochotní a nabídli mi PRE proud za 4300 za MWh. Zde tak jako  EON bez DPH.

Když jsem mu řekl že mám výhodnější nabídku prakticky o 600kč od EON sdělil mi, že to předá obchodnímu oddělení a že mám od nich očekávat nabídku do 5 dní, která by měla být ještě výhodnější.

Prostě zírám a čekám, co z toho vyleze

Odkaz ke komentáři

V 12. 7. 2023 v 23:32, Josef01 napsal:

@M3maniac No elektřina pro auto mě stojí asi 3 tis. Kč měsíčně, takže máš pravdu. Před tím jsem platil naftu kolem 6-7 tis. Proti vytápění to je sranda.

Tvl! To je tak pres 40MW za rok! To vytapis poradny hrad! 

Odkaz ke komentáři

Remio: Mozna sem se v uvaze seknul, ale vychazel sem z cen a spotreb a cen, co Josef01 psal. Z ceny nafty najezd cca 3500km/ mesic, vcetne topeni 16k. Pri spotrebe elauta cca 15kW/100 km a km, to dela pres 500kw, tedy koncova cena lehce pres 4,- kc/kw. 13k/mesic zbyva. To je tedy ramcove 3 500 kw  / mesic. Za rok tedy lehce pres 40 000kw.

Edit: preklep

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...