jovani Odesláno 2. května 2015 Nahlásit Odesláno 2. května 2015 Nové hodinky motivují k novým výkonům - můj dálkový rekord :-)Vím, rychlost nic moc, ale na to, že běhám 3 měsíce a mám 100 kilo dobrý, ne? :-)fajn motivacia behaj na tepovku
Jeremy Odesláno 2. května 2015 Nahlásit Odesláno 2. května 2015 Běhám si tak nějak na pocit, bez zastávek a s tím, abych to udejchal. Nicméně jedu na 80-90% max. Co naplat :-)Ale hubnu, takže proč ne?
redd Odesláno 2. května 2015 Nahlásit Odesláno 2. května 2015 Bacha na zraneni. Hodne lidi ma pocit z narustajici formy a lehkosti a proste ze je to bavi, tak behaji rychleji nebo dale... Ale telo si musi zvyknout - svaly, slachy, klouby... Tepovku pri tech dlouchej bezich stlac pod tech 80 %
StanoBare Odesláno 2. května 2015 Nahlásit Odesláno 2. května 2015 (upraveno) Jeremy, nepoznám celý tvoj bežecký cyklus, ale pri tvojej hmotnosti do 3 mesiacov dať 15km, hoc aj pohodovým tempom, tak si koleduješ o zranenie a bude po chudnutí. Ak si to skúsil raz, OK, len to nerob stále. Ja behávam pravidelne už 11 rok, ale v začiatkoch a to som mal 70kg, som do troch mesiacov rozhodne 15tku nedal. Navyšoval kilometráž poctivo tak 10% z predošlého mesiaca. Išlo o to, aby si kĺby, šľachy a vôbec metabolizmus privykol na pravidelnú záťaž. Neblbni. Edit: ha tak sme sa s reddom trafili Upraveno 2. května 2015 uživatelem StanoBare
sery.vlk Odesláno 2. května 2015 Nahlásit Odesláno 2. května 2015 Jeremy, uber. Nejdřív potřebuješ vybudovat základní vytrvalost = natrénovat energetický systém, a na to je nejefektivnější běhat (jezdit na kole ap.) pěkně hluboko v aerobní zóně. Je třeba to klusání vydržet, dlouhodobě se to rozhodně vyplatí. Takhle se krátkodobě taky budeš posouvat dopředu, ale bez základu se Ti sezóna pravděpodobně rozpadne. Druhý důvod jsou ohledy na tělo. Abys pak nemusel měsíce abstinovat, ptž něco začne bolet... (Vlastní zkušenost z neopatrného přechodu od kola na běhání.)
Jeremy Odesláno 3. května 2015 Nahlásit Odesláno 3. května 2015 S tou patnáctkou jsem se jen hecnul. Sice mi teď (druhý den) vůbec nic není, ale nomálně to dělat nebudu, moje dávka je kolem hodiny rychlostí 8,5km/h plus mínus 0,5 podle nálady..Ale ráno se mi dneska něco děsivýho zdálo, škubnul jsem sebou a vyskočilo mi žebro :-D. Moje klasická bolístka, už to znám - takže dokud někde neseženu fyzioterapeuta, stejně jsem mimo hru :-/
Jeremy Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Tak dneska jsem byl v Santé na technický a mám radost - po 3M běhání "klidová" tepovka ze 75 na 60.
milhauszn Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Ahoj Jeremy, nejsem sice lekar ale k srdci a jeho rytmu mam dost blizko. Ten pokles je fakt dost. Ma na to vliv i spousta jinych veci a po 3M by az takoce zlepseni bylo hodne zvlastni. Co ostatni na to? Ono klidovou tf bys musel merit treba jako nejaky castejsi prumer. Abych jeste doplnil k behu. Obcas se tez snazim a ted momentalne trenovat na stafetu Budejovickeho pul maratonu za firmu. Mate nekdo tip, jak ze sebe dostat za mesic co nejvic? Behal jsem loni a letos cca unora ale dost nepravidelne :-( Jestli spis trenovat vic pomalou vydrz, nebo mene casteji intezivni beh v anaerobni zone a doufat ze se svaly trochu zmatori?
Beet Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Nejsem schopen posoudit rychlost poklesu klidove TF, ale absolutní číslo 60 se mi zdá v pohodě. Já osobně mám 48-52 podle stupně trénovanosti.
Jeremy Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Mně to zas až tak nerajcuje :-) Ale mám radost, že se to, že se cítím líp dá už i změřit :-D
milhauszn Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Jo absolutni cislo 60je ok, jen pokles tak velky by byl zvlastni. Nejdulezitejsi je to citeni se lepe. Jsem jen amater bezec s rokem a pul behani. Obcas vyplavene endorfiny jsou skvelou motivaci, nebo bez zafuneni vylezeni 6ti pater po schodech
Jeremy Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Měření za stejných podmínek (EKG vleže, dopoledne), ale jasně, v medicíně moc exaktních věcí neni. Co já vím, na co jsem před rokem myslel (i když doktorka, ani sestra teda moc hezký nejsou).. :-)
pebe Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Klidová TF by se měla měřit ráno hned po probuzení, ideálně se ani nezvedat, nasadit pás nebo změřit pomocí stopek a počítání.Jinak si myslím, že pokles na 60 za 1/4 roku není nijak dramatický, nejvíc bych dal na ten pocit.
milhauszn Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Doktorka ani sestra nemusi, staci potkat nekoho na chodbe Hned po ranu, a jeste aby to nasadil nekdo jiny.60 je dobrych, jen bych to oproti 75 nebral uplne exaktne. S pocitem opravdu souhlasim, taky proto to clovek dela, kdyz zrovna nechce zavodit.
Jeremy Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Odesláno 4. května 2015 Klidová TF by se měla měřit ráno hned po probuzení,...jasně, proto jsem to napsal v uvozovkách.. až se jednou proberu s hodinkama poblíž a nikoli klasicky (tj. v 5:30 mi moje 7letá princezna denně začne řvát do ucha "Vážení dospělí, vstaňte hned zpostelí"), tak to zkusím změřit správně :-)
sery.vlk Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Odesláno 5. května 2015 Jeremy: Hele, u mne třeba klidovka neexistuje, ani ráno po probuzení, stačí, když myslím na nějaký pitchoviny v práci... bych těch původních 75 bral s rezervou. Stejně tak u doktora mám z definice vysoký tlak - doma OK. Mílhaus: Kolik tam běžíš? Pět? Bych teď běhal témata a la: - intervaly/úseky "svižně" až "velmi svižně", potřebuješ rychle dostat rychlost a chvíli v ní vydržet, takové 3 x 2 km s meziklusem, 5 km stupňovitě, kopce s úsilím, kopcovitej fartlek...- další den výklus, příp. výklus + sprintíky- kompenzačně plavat (vyklepat nohy v kraulu), lehké převody kolo kadenčně na závodě se to chce zkrátka kousnout, na objemový trénink teď nemáš čas, a na tu pětku do dáš i tak .-)
milhauszn Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Odesláno 5. května 2015 sery.vlk: Dik za tip. Jo bude to 5, stafeta 4lidi na pulce. Loni na wv v praze to bylo 12 a ja mel cil to jen ubehnout. Ted sic totalni amater a zacatecnik jsem si rekl, ze by bylo pekne to dat v tempu kolem 5ti min/km. Zkousel jsem naposled a myslim ze je to realne kdyz se clovek kousne. Jen proste bych se na to rad pripravil, abych druhy den mohl jeste chodit Dnes jsem zkousel trochem rychleji, ale nevyspani a unava znamenala vydrz ve vyssim tempu jen kolem 1km. Tak uvidime jak dal.
StanoBare Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Odesláno 5. května 2015 Chlapi, neporadili by ste mi nejaké vhodné ubytovanie v ČR pre rekreačných, ale aktívnych bežcov na obzvláštenie tréningu. Horské, tiché prostredie, okruh na objemy od 10 do 25km. Na pár dní, jednoducho zmena prostredia, zmena vzduchu, zresetovať. A hlavne sa po tréningu dobre vyspať. Ťahá ma to na sever Čiech. Na luxus si nepotrpím. Tak či ste už niečo podobné absolvovali a zaujalo vás to. Díky.
JAJA Odesláno 9. května 2015 Nahlásit Odesláno 9. května 2015 Právě jsem doběhl 14km, ale byl to boj. Dal jsem nohám včera zabrat ve fitu a dnes při běhu jak z betonu.
Bert Odesláno 9. května 2015 Nahlásit Odesláno 9. května 2015 Nedá mi to, ale musím se pochlubit. Ač běhání nesnáším, můj finanční ředitel zaběhl Pražský maraton za 2:47. Na poradě jsem ho před ostatními pochválil ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se