Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To jsem míval taky - do 1km a hned se to projevilo... Když to nepřišlo do 2 a víc km, věděl jsem, že je klid a nic nepřijde - takže dle mého zánět okostnice...

Vyplatí se to při příznaku zabalit, nemá cenu to rozběhávat, holt si to domu střihneš rychlejší chůzí, pak ledovat, nebo při sprchování ledovou vodou na holeně a dát tomu pár dnů, ale více faktů je v tom článku výše...

Co se sluchátek týče - já používám Koss spark plug, už asi 3 roky a naprostá paráda, jen nedoporučuju na silnici, protože odhlučnění s okolím je skoro 100%, takže by hrozilo nebezpečí... Hlavně se ti to krásně natvaruje do uší a nemáš pořád pocit, že ti sluchátka každou chvíli vypadnou, jako jsou třeba ty od Applu... :)

Odesláno

Ahoj,potřeboval bych poradit při výběru bot.

Rozhodl jsem se, že začnu běhat a chtěl bych si na to pořídit botky k tomu určené. 

Moje požadavky budou:

- náběh cca 10-15 km týdně (nevím, zda je podstatné)

- povrch částečně asfalt, částečně nezpevněný (šotolina, ale i kořeny a skály)

- barva a značka nerozhoduje

- rozpočet do těch 3 tis. Kč.

Díky za každý poznatek

Martin

Odesláno

Ahoj,potřeboval bych poradit při výběru bot.

Rozhodl jsem se, že začnu běhat a chtěl bych si na to pořídit botky k tomu určené.

Moje požadavky budou:

- náběh cca 10-15 km týdně (nevím, zda je podstatné)

- povrch částečně asfalt, částečně nezpevněný (šotolina, ale i kořeny a skály)

- barva a značka nerozhoduje

- rozpočet do těch 3 tis. Kč.

Díky za každý poznatek

Martin

Jeste jsi zapomněl na hmotnost běžce.

Důležité je vědět jaky máš doslap. Na vnitrni/vnejsi/střed chodidla?

Odesláno

Diky za reakce... Dal jsem si pauzu a dneska vsechno v pohode, krasnejch 30min bez bolesti cehokoli :)

Stalo se mi to asi 2-3x, ale vzdycky to bylo po nejakym zapase/fyzickym vykonu v minulym dnu... Takze to asi bylo tim.

No zhubnout by to stejne chtelo. Coz o to, ten sport me bavi, ale odpustiti si ten chlast a jidlo, no :)

Odesláno

- váha normálně + - 82 kg ( teď se cítím tak na 85/86 kg.

- došlap asi na vnější stranu ( vycházím z toho, že boty se mi sešmajdají nejdřív vnější stranou)

Takhle na dálku se stejně špatně radí. Takže si asi zajdi do nějakého běžeckého obchodu a tam ti poradí, změří ti došlap a tak.

Osobně mám nejlepší zkušenosti se značkou Asics.

Odesláno

Tak jsem se dnes ráno postavil na váhu a viděl jsem tam historicky nejvyšší číslo ve svém životě. :( Což mě donutilo k zamyšlení a běžeckým plánům na příští rok.

1. Zásadní věc bude dát se zdravotně do pořádku.

2. Na konci srpna bych měl rád o 10kg méně než mám teď.

3. V případě, že bude splněna podmínka číslo 1 a 2, tak zaběhnout nějaký podzimní maraton za 2:58. ;)

A jaké jsou vaše běžecké plány na příští rok?

Tak po roce malé zhodnocení:

Ad 1. Podařilo se. Někdy v květnu jsem se prohlásil za zdravého a začal do toho bušit.

Ad 2. Podařilo se už 31.5. a od té doby hmotnost konstantně drží.

Ad 3. Tento bod se splnit nepodařilo. Nakonec jsem dal maratony dva, ale k třem hodinám jsem se moc nepřiblížil. 3:13 (i když byl o víc než kilometr delší) je celkem tristní výsledek.

Pocitově nejlepší závod jsem dal v prosinci 8km za 30:04, kdy už jsem tři měsíce jen poklusával.

Dějí se to divné věci.

Takže nesplněný bod 3 zůstává do příštího jara.

Jak se podařilo naplnit plány vám?

Odesláno

Plan byl letos zabehnout prvni pulmaraton. Z planu ho prezit a dat pod dve hodiny jsem splnil jen tu prvni cast Cas byl 2:05, ale byla to moje pitchovina, rozhodl jsem se ze vlastne se neni treba obcerstvovat a ztracet tak vteriny, takze uz od 13tyho jsem byl v prd... a zbytek jsem dobehl jak priopilej. Budiz to pouceni i pro jine...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Moje běžecké plány na 2016:

- půlmaraton pod 1.30,

- maraton pod 3.30,

- půlmaraton v rámci triatlonu pod 1.45.

Zhodnocení mých cílů 2016: Vše splněno :)

A co cíle na 2017?

1. Zůstat zdravý.

2. Maraton v triatlonu pod 3.45 (to bude oříšek).

3. Pokud splním bod 1 a bude forma, tak na podzim zkusit hladký maraton pod 3 hodiny.

Odesláno

3. Pokud splním bod 1 a bude forma, tak na podzim zkusit hladký maraton pod 3 hodiny.

Pěkně ty. Za kolik jsi dal letos ten PM?

Odesláno

Ja chtel zlepsit cas na pulmaratonu...loni jsem mel 1:51 (prvni pulmaraton v zivote)...letos za 1:47, takze spokojenost. Libilo by se mi bezet nekdy za 1:3x, ale pochybuju zdali je to s moji konstituci realne 185cm/93kg. V tomto roce jsem take zabehl trail na vzdalenost 30km byt asi za tri a pul hodiny a s bolavyma nohama (achilovka+patni ostruha) ale donutilo me to uvazovat o maratonu jakozto kulturne spolecensko sportovnim fenomenu ktereho bych se rad zucastnil...a pak treba jeste neco malo pres...treba nejakou 50km...:) tak uvidime..casu je dost.

Odesláno

Chlapi, jen pokus. Není tu náhodou někdo z okolí Stodůlek, kdo by měl občas čas a chuť vytáhnout k sobě při výklusu jednoho tlusťocha?

Zkouším se k tomu dokopat, ale potřeboval bych nějakou běžeckou autoritu

Odesláno

Jseš hroznej ďábel, Redde, držím palce, hlavně k tomu dlouhýmu IM .-)

- Já si dávám za cíl připravit se na celej M tak, abych po 35. zase nezačal kulhat. (Navést by mne měla fyzioterapeutka, si představuju, kombinací posilování a protahování.)

Odesláno

Chlapi to jsou časy... PM 1:24 klobouk dole. :-)

Já se dnes snad po měsíci vydal na svůj malý okruh, ráno cca 8:30 hod venku -7 a svých skoro 8km jsem dal, pomalu ale dal. :-D

Zítra to zkusím zase a v r.2017 bych rád ten PM zaběhnul i já.

Odesláno (upraveno)

Pěkně ty. Já dal letos jediný PM za 1:28.

To je z rise snu toto,borci respekt.

Edit:myslim i redda.

Upraveno uživatelem panedge
Odesláno

Klukům to běhá fakt hezky. Já ukončil konec roku střevní chřipkou a celkové skóre naběhaných km je 967 za rok 2016. Plán na příští rok? Pokořit tisícovku.  :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...