Přejít na obsah

Můj život s PHEV a další racionální diskuse o EL autech

safi

Doporučené příspěvky

před 5 minutami, instant napsal:

skus povedat vtip o Maovi, co sa stane. V lepsom pripade len odmietne nastartovat (v tom horsom ta odvezie na vidiek)

...neboj určitě tě to nenatáčí a neposílá výrobci (straně) údaje o tvém chování a lehkovážně v soukromí vedených diskuzích. To se stalo jen Ludvíkovi .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Josef01 napsal:

Ano, zkoušel jsem. Auto zastaví a zobrazí se výzva Volejte servis 🤣

nebo nedej bože ucítit plyn, podělit se o tuto informaci s posádkou vozu a zařvat nadávku.  

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, safi napsal:

Tady se někdo zbláznil. Zejména v porovnání s novou Teslou Y. Nový Outlander PHEV.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Příští týden mám domluvené svezení a Teslu Y bych vůbec nesrovnával... není proto důvod 😆Ceník je oficiální a jde s ním hýbat, už mi byla nabídnuta sleva, neboj se nic 😆 Každopádně ve světě sbírá ovace a vypadá fajnově.... nesmíme zapomínat že EU je s auty pár let za opicemi a nejedná se o nový Outlander, ale již ve světě dva roky prodávaný. Na cestě je již nový Outlander na vlastní platformě, který ruku v ruce s Greendealem už opravdu nikdy neuvidíme 🤪 

https://www.garaz.cz/clanek/testy-prvni-dojmy-mitsubishi-outlander-phev-rodinne-suv-s-pohonem-vsech-ctyr-kol-21014480

Odkaz ke komentáři

Dneska mam ID7 presne 6 mesicu a mam najeto 21.350km.
V poslednich dvou tydnech jsem otacel dvakrat Slovensko a dnes jsem se vratil z Mnichova, tak se to nascitalo pomerne rychle.

Opet zajimavy rozdil spotreby vlivem pocasi na stejne trase se stejnym jizdnim stylem (dalnice 160, obce, resp. jejich obchvaty predpisove):

V utery Kolin - Mnichov se spotrebou 27.3kwh.
Teplota po trase od -2 po 0 stupnu. Sucho.
Vyjizdel jsem z Kolina se 100% a na nabijecku na Rozvadov jsem po 240km dorazil s 12% baterie.
Dvakrat dobijeni po ceste (Rozvadov 30 minut a Regensburg 15 minut) a do Mnichova jsem dorazil s baterii cca 15%.

Dnes ve ctvrtek Mnichov - Kolin se spotrebou 19kwh.
Teplota po trase od 12 do 18 stupnu. Sucho.
Vyjizdel jsem z Mnichova se 100% (hura, konecne hotel s nabijeckou) a dobijel jsem jednou na D5 u Kladrub, kde jsem stravil 20 minut a domu dorazil s 30% baterie.

Zima je pro BEV proste peklo.

Co se ID7 jako takove tyka, zkusim vypichnout par veci co mi vadi a ted mi prisly na mysl:
- budu se opakovat, ale priste bych volil auto s rychlejsim dobijenim, 180kw v peaku (ktery je nizsi jednotky minut) mi prijde nedostatecne a cas na nabijecce si dokazu predstavit vyrazne kratsi. Jiz na cca 65% dobiji auto pod 100kw.
- auto mi prijde docela tvrde (nemam DCC), minuly tyden jsem jel s manzelcinym Citroenem C5X a to je krasny houpavy parnik, ktery bych na delsi trasy preferoval (ID7 mi prijde tvrdsi nez Superb bez DCC)
- frunk, nechapu proc to VW do aut nedava, vytahnout dobijeci kabel ze spodni podlahy, kdyz je v kufru bagaz je o odreni hesalitu na moonech :). Nicmene existuje rakouska firma, ktera to tam za nejakych 250-300eur dodela - https://www.frunk.at/, trosku to zvazuji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Qwuiddo
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Dotaz. Jak jsem psal... mame chvilku PRIUSe. Aktualne to vypada tak , ze pri navsteve servisu budu k vymene oleje pozadovat i vymenu benzinu v nadrzi. Manzelka jezdi pouze na elektrinu. Asi by jsem to mel obcas nechat jet na spalovak, at nezapomene jak ma funguvat nebo ?

Upraveno uživatelem Dantechno
Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, Qwuiddo napsal:

Co se ID7 jako takoveNicmene existuje rakouska firma, ktera to tam za nejakych 250-300eur dodela - https://www.frunk.at/, trosku to zvazuji.

Frunk jsem od té firmy v jednom autě měl, instalace bez problému.

Odkaz ke komentáři

V 18. 3. 2025 v 22:11, JR_2010 napsal:

Bejt tam s buchtou na zadní sedačce, tak bych byl mírně nervózní, že na mě pořád vejrá, snad poslechne, když mu řekneš, ať se otočí...

Co všichni máte se sexem v autě? Není lepší velká postel? 

Odkaz ke komentáři

Včera sem jel za nějakou Teslou a jak sem vysoko, tak sem mu čuměl na ten displej a přišlo mi, že von tam vidí co jede za rohem i když tam fyzicky nevidí.

To tak je jo ?

Jestli jo, tak to je fakt dobrý :D

Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, safi napsal:

Co všichni máte se sexem v autě? Není lepší velká postel? 

Já o sexu vůbec nepsal...

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...