Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ono jde ještě o to, že obchodní jednání má zpravidla pevně daný pouze začátek.

A nelze po nějaké době zákazníkovi říct, hele sorry, já už musím běžet na vlak 😁

Nebo tam mít pro jistotu větší prostor a pak čekat třeba tři hodiny, než mi to pojede (to by se mi fakt nechtělo).

• Dát hlas 1
Odesláno

To je asi pak ale jedno, jestli jseš otrokem jízdního řádu nebo elektroauta a nabíjecích stanic, ne :D Navíc ten vlak je případně k práci fakt pohodlnější, 4x na asi 25 minut otevřít notebook (na nabíjčce), to bude tak možná na vyřízení pár mailů... U mě (a to v podstatě nemám jinou možnost) je v pracovní době čas strávenej v autě naprosto jalovej a taky parádně drahej, kdybych místo toho mohl dřepět ve vlaku, nedělal bych asi v kanclu nic. Taková úvaha, když už se vlastně má taky měnit ta filozofie cestování.

Odesláno

No nic není ideální, ale 8 hodin ušetřeného času oproti autu a ještě mít čas 2x7 hodin na práci je fakt hodně znát (Praha-Hamburk). Když bych jel za zákazníkem 800 km, tak na mě nebude tlačit, kdy skončíme. Obchodník jako řidič je fakt drahá sranda, chápu, že část může protelefonovat, ale mě to přijde ztracenej čas. Některé firmy už udělaly smlouvu s Uberem a zrušili ježdění po městě autama.

Odesláno (upraveno)
před 13 hodinami, geometr napsal:

To je asi pak ale jedno, jestli jseš otrokem jízdního řádu nebo elektroauta a nabíjecích stanic, ne :D Navíc ten vlak je případně k práci fakt pohodlnější, 4x na asi 25 minut otevřít notebook (na nabíjčce), to bude tak možná na vyřízení pár mailů... U mě (a to v podstatě nemám jinou možnost) je v pracovní době čas strávenej v autě naprosto jalovej a taky parádně drahej, kdybych místo toho mohl dřepět ve vlaku, nedělal bych asi v kanclu nic. Taková úvaha, když už se vlastně má taky měnit ta filozofie cestování.

Business dělám po CZ a SK a tam se všude dostanu s jednou zastávkou (mimo extrémní mrazy), což je naprosto zanedbatelné.

Navíc zastávky většinou využívám k občerstvení, protože i chlebem je člověk živ, nikoli jen prací 😉

Jako obchoďák mám za úkol být co nejvíce a co nejblíže k zákazníkům, což z kanceláře není úplně ono.

V Hamburku jsem momentálně na centrále, kde probíhá naše každoroční korporátní 🤔 ..... setkání? 😁😅

Navíc bych chtěl vidět cestu vlakem do takové Rimavské Soboty třeba atd. 😂

Bohužel zákazníci nejsou jenom ve velkých frekventovaných městech.

Potom autem zvládnu navštívit třeba i dvě nebo tři místa v jeden den, protože se pohodlně dostanu všude tam, kam potřebuji. MHD by takto fungovala jenom v rámci jednoho města, jinak je to bez šance.

Upraveno uživatelem Pozorovatel
  • Like 2
Odesláno
V 3. 2. 2026 v 21:52, Pozorovatel napsal:

Business dělám po CZ a SK a tam se všude dostanu s jednou zastávkou (mimo extrémní mrazy), což je naprosto zanedbatelné.

Navíc zastávky většinou využívám k občerstvení, protože i chlebem je člověk živ, nikoli jen prací 😉

Jako obchoďák mám za úkol být co nejvíce a co nejblíže k zákazníkům, což z kanceláře není úplně ono.

V Hamburku jsem momentálně na centrále, kde probíhá naše každoroční korporátní 🤔 ..... setkání? 😁😅

Navíc bych chtěl vidět cestu vlakem do takové Rimavské Soboty třeba atd. 😂

Bohužel zákazníci nejsou jenom ve velkých frekventovaných městech.

Potom autem zvládnu navštívit třeba i dvě nebo tři místa v jeden den, protože se pohodlně dostanu všude tam, kam potřebuji. MHD by takto fungovala jenom v rámci jednoho města, jinak je to bez šance.

Praha - Rimavská Sobota, není sakra zrovna dobrej příklad🤣🤣 ( koukni jen letmo do jízdních řádů )🤣, ale jinak rozumím.

A máme tu jinak k debatě nejnovější výplod ministra dopravy o zpoplatnění dálniční sítě pro elektro auta, argumentace převzata od jednoho nejmenovaného radního pro dopravu v jednom nejmenovaném městě, bohužel zcela mimo ( stejně jako jednostrane tvrzení o škodlivosti nejvyšší rychlosti na páteřních komunikacich ve městě 50 a argument pro snížení na 30 je pouze vyslovit a)- méně mrtvych a pozapomenout říct b) zvýšení exhalací ). 

Odesláno

Snad nepojede do Norska autem, to by přišel s tím, že je ideální pro dálnice 110 a normální silnice 70-80 :)  Já bych mu poradil ať zvedne mýtné na dálnicích na 100 Kč/km, bude se na D1 dát rozumně dát jezdit a v Rakousku si to konečně taky užijou.

Odesláno

Technický dotaz k té cestě do Hamburku. To nabíjení do 80% vyžaduje auto? Já jel v listopadu s Y do Zurichu a auto mě posílalo na nabíječku s méně než 20% a nikdy to nešlo přez 60%. Spotřeba za celý trip byla 194 při 135 kmh, 2-6 stupňů a déšť celou dobu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Kluci jaký jsou prosím vaše reálný zkušenosti na dálnici za podobných podmínek viz výše. Řekneme tma, déšť, dlouha trasa kde jedeš na tempomat.. Jak to zvládá Tesla bez radaru. Jak je na tom phantom braking teď u higland nebo juniper?

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Mr. Sandman napsal:

Technický dotaz k té cestě do Hamburku. To nabíjení do 80% vyžaduje auto? Já jel v listopadu s Y do Zurichu a auto mě posílalo na nabíječku s méně než 20% a nikdy to nešlo přez 60%. Spotřeba za celý trip byla 194 při 135 kmh, 2-6 stupňů a déšť celou dobu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Auto plánuje zastávky na nabíjení mezi 15 a 20 procent. Do 80% to nabíjí relativně rychle (cca 20-25 minut). Víc to na tak dlouhé cestě nemá smysl a je lepší upalovat k další nabíječce, ale klidně by to dalo i těch 100% (na zpáteční cestě jsem jednou nabíjel do 100% cca 45 minut, protože jsme si zašli na normální oběd). A protože jsem z Hamburku vyjížděl se 100%, tak jsem i v tomto počasí nakonec stavěl "jen" třikrát (1x 100 + 2x 80). Ale ta zpáteční cesta byla peklo. Sněžilo, pršelo, mrzlo a z Hamburku do Berlína jsem jel doslova krokem, protože na cestě bylo plno sraček. V Polsku jsme pak museli 2x sjet úplně z dálnice kvůli havárijím a naprosto ucpaným úsekům a objet to po okreskách....

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odesláno

Jak píše kolega, na cestách nemá smysl nabíjet více jak 80%, některé auto do 75%, záleží, jak mají nastavenou nabíjecí křivku. Na těchto stránkách lze simulovat rychlost nabíjení (km/10 min) a hned vidíte, jak ta hodnota klesá s rostoucí kapacitou baterie.

https://www.evspecs.org/tech-specs/volkswagen/id-7/pro

Odesláno

@kloubik jelikož Tesla neudělala update Autopilota už pěkných pár let, funguje to pořád stejně na prd. Ve státech už AP zařízli a snaží se vecpat lidem předplatné na FSD. Předtím jsem měl Outback a tam jsem za téměř 200k nezažil phantom braking ani jednou a to má jen dvě kamery.

Odesláno

Děkuju. Já o ní trochu přemýšlím ale tohle mě štve. Tak asi ix3 nebo Volvo Ex60, ale ještě tomu dám nějaký čas.
V BMW ix3 nejde mít vyhřívané zadní sedačky, což mi přijde nepochopitelné, tak čekám jestli doplní výbavu.

Odesláno

Když jsem naposledy testoval TMY, tak mi na dálnici v úseku 50 km udělal phantom braking a je to velmi nepříjemné. Když jsem viděl, jak mizerně fungují stěrače a AP, tak bych to nechtěl.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...