Maro Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října Všechny zavedené značky to budou mít stejně. Ten velký moloch tě léta živil ale ted tě táhne dolů a chybí odvaha je odriznout, tak se vymýšlí způsoby, jak je dál živit. Proto to jde Číňanům a tesle tak snadno, tuhle síť nikdy neměli, takže nemají tu obrovskou kvůli u nohy
DavidLC Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října Tak když u Toyoty musí změnit vstup v baráku/obchodě, dlažba, nějaký nábytek a pár mega v háji... co by zákazník skoro nic nepoznáš, tak se není co divit.... 1
Josef01 Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října Bohužel, je to smutný kam se to dostalo. Všechno kolem prodeje auta je nafouknutý jako vzducholoď, tedy ceny jsou takový jaký jsou. Tesla ukázala, že stačí jezdit s EV do servisu, když autu něco je a ne když potřebuje prodejce vydělávat. Odhaduje se, že ročně stát vybere na autoprůmyslu (tedy daně z aut, ze mzdy, paliva, DPH atd.) 300 miliard, tedy je to totální závislost na jedné věci - auto.
Milan156 Odesláno 4. října Nahlásit Odesláno 4. října Jen daně (spotřební a DPH)z PHM sypou do státního rozpočtu cca 100 mld ročně.
Pozorovatel Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října Ale se to tady dneska zaplnilo a další přijíždí a nemají se kde napíchnout. By to chtělo v Ostravě vybudovat více takových stanic....
Josef01 Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října Pokud si všichni platí měsíční paušál tak OK, ale jinak je výrazně levnější nabíjet v Ostravě na Superchargeru.
Josef01 Odesláno 9. října Nahlásit Odesláno 9. října Už dlouho ne, mohou tam nabíjet všechny EV. Buď se spustí nabíjení přes aplikaci v telefonu, nebo jednoduše přes webové rozhraní.
Pozorovatel Odesláno 9. října Nahlásit Odesláno 9. října Tak to je dobré vědět. Zajímavé, že i bez paušálu je to levnější než VW s paušálem A vidím, že je to kompatibilní s CCS
Josef01 Odesláno 9. října Nahlásit Odesláno 9. října Já jsem naposledy nabíjel s Audi Q4 na Superchargeru Jamné. https://maps.app.goo.gl/hDvtea9ERPzuSugs9
safi Odesláno 11. října Autor Nahlásit Odesláno 11. října V 19. 9. 2025 v 14:37, safi napsal: Udělám více testů a vzorec se ukáže. Kdyžtak koupím ještě jeden kabel Stav: Kabel reklamován. Výrobce ho proměřil, vysoušel na jiných autech a vrátil s tím, že funguje. Po vrácení kabel zafungoval jen v 1 z 10 případů. Auto objednáno do servisu na kontrolu nabíjecího portu. Nejbližší termín je ale za 3 týdny. Ještě, že to umí jezdit i na benzín 1
safi Odesláno 17. října Autor Nahlásit Odesláno 17. října Jen tak z "Legrace" jsem koupil nabíjení kabel na Alza. Má jiné parametry, je mnohem tlustší ... a nabíjení funguje na první připojení a stabilně. 1
DavidLC Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Já to zkusil takhle, motorizace o.k., vnitřek v pohodě, jízda fajn, ale kufr nevyhovující a vlézt a vylézt je voser.... každopádně to je jiná hra, asi víc využívat EV ve městě a jinak Hybrid, na přesuny mimo (Kolín -Pardubice) mě překvapila vysoká spotřeba (19,5 kw jestli jsem to odečet dobře). A jednou jsem cvakl kabel, svítilo a nenatankovalo, asi moje chyba, jen nevím jaká ten motor bych chtěl do Pluska 1
wawrik Odesláno 18. října Nahlásit Odesláno 18. října před 8 hodinami, DavidLC napsal: překvapila vysoká spotřeba (19,5 kw jestli jsem to odečet dobře) To je AFAIK zu viel... U Priusu je to už skoro diaľničná spotreba. Zrovna teba nepodozrievam, že by si jazdil „dynamicky“ (eufemizmus), tak bude niekde schovaná nejaká blbá príčina typu 1,2 baru v pneumatikách, zablokovaná ručka alebo podobná kravina. V islandských prímestských podmienkach jazdia ľudia tak za 16 kWh/100km, vzorka štyroch ľudí
zacik Odesláno 18. října Nahlásit Odesláno 18. října tak som do toho skocil aj ja....tie ID4 sa daju kupit 3 rocne s 30tis km s velkou baterkou a tepelnym cerpadlom za menej ako polovicu noveho. Primarne to bude povoz manzelky, ale sem tam mi ho dufam pozicia 4
ATOM Odesláno 18. října Nahlásit Odesláno 18. října Toto se mi hodne libi. Elektromobil s neomezenym dojezdem, dobijeny spalovacim motorem.
DavidLC Odesláno 18. října Nahlásit Odesláno 18. října před 3 hodinami, wawrik napsal: To je AFAIK zu viel... U Priusu je to už skoro diaľničná spotreba. Zrovna teba nepodozrievam, že by si jazdil „dynamicky“ (eufemizmus), tak bude niekde schovaná nejaká blbá príčina typu 1,2 baru v pneumatikách, zablokovaná ručka alebo podobná kravina. V islandských prímestských podmienkach jazdia ľudia tak za 16 kWh/100km, vzorka štyroch ľudí Jak říkám, možná chyba moje, že jsem to ještě přepnul a načetlo to poslední a ta byla taková..... No za mě moc digitálních informací, to ve starém Priusu, v kile a ani v Nivě nemám no . Ale teda na sport a normální (hybridní) režim to upaluje jaxviňa, papíry v ohrožení (to jsem jel dynamicky, 140 tam kde se to sakra nemá je hned) 1
Ivan Lelák Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října (upraveno) V 8. 10. 2025 v 17:52, Pozorovatel napsal: To je tak divné, až je to hnusné Souhlasím. V té souvislosti mne napadlo, že jsem byl minulý týden služebně v Bělorusku, které úzce spolupracuje s Čínou, což je znát mj. na množství čínských aut na silnicích. Při této návštěvě jsem měl možnost navštívit v Minsku výstavu automobilů, z větší části čínských výrobců. 90% elektřina, pár se mi jich docela líbilo, ale bylo tam i toto: Upraveno 23. října uživatelem Ivan Lelák
neuromancer Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října Takže něco jako San Martin & spol v sekci čínské hodinky. 1 2 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se