pepyczek Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Za mě taky PRX, za ty prachy jsou super a díky baterce nemusíš řešit servis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 před 3 minutami, pepyczek napsal: Za mě taky PRX, za ty prachy jsou super a díky baterce nemusíš řešit servis. A samozřejmě se dělají i v mechanice, tak je na výběr mezi quartz a automat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepyczek Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 @DarylVanHorne To vím, já bych je bral v quartzu :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 7. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2023 V 5. 8. 2023 v 23:27, Emiliano napsal: Jako univerzály do 12k bych vzal asi tyto: https://www.seikowatches.com/us-en/products/5sports/srpe51 Popřípadě jinou barvu dle preferencí. Souhlasím, chtěl jsem navrhnout to samé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronofyl Odesláno 8. srpna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2023 Díky, chlapi, za další příval vašich doporučení. Asi bych vás měl informovat, jak jsem pokročil s výběrem, ale to zorné pole se v zásadě ještě rozšířilo. Ve hře zůstávají Orienty, konkrétně černé Ray, které mi, co se týče šířky lunety a velikosti indexů na cifrů, přijdou proporčně nejvydařenější. Mají sice minerál, ale přes to bych se dokázal přenést. Kdybych se přecijen rozhodl pro Kamasu se safírem, tak bych jednoznačně bral jejich 2. řadu, Baracudy jsou sice taky moc pěkný, ale po čase by mě rušily ty ostré indexy. V Seiku jsem provedl určité rošády, vyřadil jsem z výběru ty Fieldy a nahradil jsem klasickými Seiko 5 Sport Automatic SRPK29K1, páč jsem zjistil, že bez těch arabských číslic to vypadá líp a taky jsem dospěl k tomu, že k životní spokojenosti potřebuju lunetu. V úvahu připadají i ty s GMT, ale tam mě už trochu odrazuje ta cena, když můžu mít bez GMT za 8k. Pořád přemýšlím i nad těmi Štajny, ale k těm jsem si zatím nevytvořil tak silný vztah jako k Orientům či k Seikům, tak nevím. Definitivně jsem eliminoval Invicty, protože po všem tom hnoji, co jsem se o nich dočetl tady na fóru, bych je opravdu nosit nemohl. Řada lidí mi tady doporučuje ty PRXka, což je po designové stránce nádherný časostroj a dokážu si představit, že si je, někdy časem jako 3., 4. hodinky, pořídím, ale jak říkám, teď už chci automaty, pěknou lunetu a sportovnější look. Ať se rozhodnu jakkoliv, už chci mít jedny z nich doma, takže doufám, že se do konce týdne definitivně rozhodnu. Ještě jedna otázka na závěr, vyplatí se zajet do Koscomu si je vyzkoušet, případně rovnou nechat zkrátit tah (nemám to úplně kousek, 150 km), nebo to mám risknout normálně přes e-shop? Díky a mějte se hezky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lookyn Odesláno 8. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2023 Osobní návštěvou Koscomu určitě nic nezkazíš a třeba se na ruce zamiluješ do nějakých jiných Jedna věc je vybírat podle specifikací a fotek na netu a úplně něco jiného zkusit si je na ruce Pokud vybereš hodinky na tahu a nejsi na to doma vybaven, tak v Koscomu ti určitě tvé nové miláčky nastaví na míru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jackie Treehorn Odesláno 8. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2023 Nákup nových hodinek je pro chronomága událost a proto bych ti doporučil udělat si volný den a zajet si pěkně do Práglu a hodinky si v klidu vyzkoušet. Naživo můžeš zjistit věci které z fotek nejsou úplně patrné a které můžou výběrem ještě zamíchat. Kromě Koscomu bych na tvém místě ještě navštívil Chronoshop a tam můžeš omrknout jak Seika tak Štajny. Navíc jak se psalo výše, předejdeš tím eventuálním reklamacím, kdyby se ti na hodinkách něco nepozdávalo. Nemusí úplně dokonale sedět luneta vůči indexům, stejně tak armovák, může být posunuté datum v okénku atd. V klidu si k tomu sedni a chvíli tomu věnuj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tohico Odesláno 8. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2023 Vyzkoušení předem je to nejlepší co můžeš udělat. Uvidíš jak tě hodinky zaujmou v reálu a hlavně jak ti sednou na ruku. To je k nezaplacení a těžko se to plánuje přes internet. Při zkoušení můžeš rovnou mrknout i na ty GMT jak tě zaujmou irl. Ten jubilee tah, cyklop a ta velmi zajímavá půlená luneta z nich dělají hodně jiné hodinky už i z jejich looku. Tak jsou velmi zajímavé i sami o sobě, ač je to už něco trochu jiného. Minerál podle mě není konec světa. Při nehodě kde už bude hrozit jeho poškrábání, tak v první řadě to stejně tady odnese luneta a může dojít už i k vadám na kráse pouzdra. Takže by to pro mě byl prů*er tak jako tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 8. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2023 Za tyzden budes mat uplne novych favoritov, uvidis:) takze casu dost pri vyberani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mss Odesláno 11. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2023 Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Orient Kamasu, mám je půl roku, nosím je +- pořád a za mě v této cenové kategorii naprostý top. Příjemné na ruce, odchylka cca +40sec za týden, na tu cenu velmi dobré zpracování i tah. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronofyl Odesláno 14. srpna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2023 Tak pánové, v pátek se chystám do Koscomu + navštívím i Chronoshop, tak jsem sám zvědav, které hodinky mě naživo uhranou nejvíce a co si nakonec přitáhnu domů. Ještě předtím, než si pořídím nějaké druhé, třetí a další hodinky (což je dost pravděpodobné, vzhledem k tomu, jak mě při výběru v posledních dnech celý chronosvět pohltil), bych tyhle univerzály rád nosil na zápěstí, snad vyjma sprchování, od rána do večera, včetně sportování. Sice je ještě nemám na ruce, ale už teď o ně mám strach. Jedna věc je luneta + sklíčko, tady je mi tak nějak jasný, že minimálně první týdny nošení budu při procházení futrama stahovat ruce k tělu, aby nepřišly k újmě. No, a jelikož to budou moje první automaty, nejsem si jist některými činnostmi, zda nemůžou poškozovat strojek uvnitř. Téměř každý den se nějakým způsobem hýbu, co třeba běhání, posilování, jízda na kole, jaké s tím máte zkušenosti? Případně, při jakých jiných příležitostech hodinky radši sundat z ruky? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 14. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2023 To už si asi musíš přebrat sám. Na běhání asi v pohodě, ale proč raději nevzít nějaký sporttester apod.? V posilovně raději bez hodinek, tam s nimi o něco třískneš raz dva, a jízda kole automatickým hodinkám asi nějak extra dobře nedělá. Jinak řečeno, asi to vydrží, ale určitě existují lepší hodinky pro tyto činnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 15. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2023 Na tyto činnosti si kup nějaké G-shocky a budeš v pohodě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mss Odesláno 15. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2023 Ještě si dej pozor na přeřizování datumu, vždy napřed nastav čas někam mezi 3 a 9 (do dolní poloviny), jinak hrozí poškození strojku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jackie Treehorn Odesláno 15. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2023 Jestli na tom kole nejezdíš nějakej drsnej downhill, tak bych se toho asi úplně nebál, ale na sekání dříví doporučuju hodinky odkládat. Jinak jestli ještě můžu trošku upřesnit co mss myslel - hodinový strojek začíná datum posouvat cca. od 21 hodin do 3 hodin ráno. A v tomto rozmezí se nedoporučuje datum přehazovat kvůli případnému poškození. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tohico Odesláno 15. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2023 Všeobecně pozor na velké nárazy o otřesy. Proto je vhodné sundávat třeba na golf a na střelnici. Ostatní zmíněné by mělo být ok, ale extra opatrnost není nikdy na škodu. Posilování je čistě o nehodě, což bych raději sundal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 16. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2023 Teda koupit si hodinky za 12k a mít o ně takový strach, že je raději budu nechávat doma nebo si koupím G-Shocky, jak tady někdo radí... Normálně si je užívej a sundávej je jen tehdy, když je pravděpodobnost úrazu velmi vysoká - já např. sundávám jen u sekání dřeva nebo hraní ping pongu u betonového stolu v parku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 16. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2023 Tak to asi není o tom mít o ně takový strach, to je prostě jak si koupit novou Fabii a jezdit s ní všude, i po lesních cestách. Jako, určitě to jde, ale proč? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 17. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2023 (upraveno) V 16. 8. 2023 v 16:48, dykmore napsal: to je prostě jak si koupit novou Fabii a jezdit s ní všude, i po lesních cestách. Jako, určitě to jde, ale proč? Celkem trefný...navíc u mě třeba je i to že nemám rád koukat na dodrbaný hodinky a to jakkoli drahý. Krom mých casio digošek za pár kil se kterýma maluju, betonuju..atak edit: a to pominu fakt že pro někoho je 12k jako pro druhýho 1k.. Upraveno 17. srpna 2023 uživatelem Spongebob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 17. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2023 Tak tak, kupuješ si své první vysněné automaty, tak se k nim chovej, jak si podle tebe zaslouží. Když je budeš chtít nosit jen do kostela, tak je tak nos. Je tady takový nešvar, zřejmě movitějších milovníků hodinek, radit, jak se k hodinkám, a vůbec levnějším, chovat. Chlapi to tady shrnuli už podrobně, co mechaniky rády a co nerady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se