Tom4 Odesláno 22. října 2020 Nahlásit Odesláno 22. října 2020 Lokše jsou chlapi super easy. Finty jsou brambory varný typ C, uvařit ve slupce, teplý oloupat a nastrouhat najemno, k tomu 1/4 kila hrubé mouky a jedno vajíčko, zpracovat těsto, vyválet placky a rozhodně tady přijde na plac deBuyerka, rozpálit a pečeme (bez tuku), hotovo klidně tu pánev dejte venku na gril, nezkoušejte to ta teflonce nebo jiném supernepřilnavém povrchu, železná nebo litinová pánev jo, uvedené je na 1kg brambor
pebe Odesláno 22. října 2020 Nahlásit Odesláno 22. října 2020 můžu potvrdit že na teflonce to je hroznej porod a je z toho vždycky spíš hrouda než placka
krutor Odesláno 22. října 2020 Nahlásit Odesláno 22. října 2020 Delal jsem je poprve a jediny problem byl vyvalet je na tenko. Recept od oka stejny, a pekl jsem na litinove panvi.
Hasňa Odesláno 22. října 2020 Nahlásit Odesláno 22. října 2020 V Norsku šly parádní koupit v obchodě balené po deseti. Kámoška je tam dělala a vypadalo to fakt super easy. Ted nedávno je měli dokonce tu ve Vítkovicích v jedné restauraci v poledním menu rolované s trhanou kachnou a červeným zelím a bylo to výborné.
Tom4 Odesláno 22. října 2020 Nahlásit Odesláno 22. října 2020 Kdo máte tu kvasící nádobu, nějaké rady a tipy pro začátečníka co si chce udělat kimchi a nikdy ho nedělal?
LovecK Odesláno 22. října 2020 Nahlásit Odesláno 22. října 2020 Mně asi ten HO roztrhne cévy: 1. Dnes Segoš, knedlu jsem ale nedělal... 2. Zítra budou výpečky se špenátem a noky, ty naopak dělat budu
tikzot Odesláno 22. října 2020 Nahlásit Odesláno 22. října 2020 Karlos jede bomby u nás trochu lehčeji, ale i tak sem si mega pochutnal Miluju Burrattu!
Návštěvník Odesláno 22. října 2020 Nahlásit Odesláno 22. října 2020 před 7 hodinami, Tom4 napsal: Kdo máte tu kvasící nádobu, nějaké rady a tipy pro začátečníka co si chce udělat kimchi a nikdy ho nedělal? Zkus neco jednoduchyho. Ja ted delal kvasene chilli. Kapie, chilli podle chuti, sul, zazvor a cesnek. V krouhaci na nudlicky, vsechno smichat a promackat, az to pusti stavu, nacpat do skenice. Namackat, dolit prevarenou vychladlou vodou, aby byla 2 cm nad tema tezitkama. Papirovou uterkou poradne utrit vnitrni steny sklenice a zavit, a zavrit na tyden. Tohle mi nikdy nechytlo plisen. zeli s koprem je dobry nebo cervena repa s fenyklem. zkousel jsem cervenou repu jako kvas, ale dvakrat mi to zplesnivelo.....
krutor Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 Potrebuju akutni radu, zitra udim a nemam nalozeno. Vim ze tady nekdo zkousel predpripravit maso v sousvide. Dopadlo to dobre?
Tom4 Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 (upraveno) Dopadlo to výborně, klidně do toho. Akorát já tedy klasicky maso prosolil a nechal naložené, potom předvařil v sousvide. Pokud nemáš nasoleno a naložené tak to nebude mít trvanlivost atd., tedy výsledek bude "zauzené" maso, ale myslím že to půjde. Pokud se teda bavíme o vepřovém. Kuře stačí naložit přes noc. @Roman I. díky, prubnu. Paní se zhlédnula v kysaném zelí tak to snad dopadne, v baráku mám možnost to dát v různé teplotě tak vyzkouším Upraveno 23. října 2020 uživatelem Tom4 typo
krutor Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 Super ja to stejne hned sezeru. Dik pak dam report...
Tom4 Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 Tak to normálně osol, očesnekuj, dej do sáčku a usousviduj (to je slovo ), doporučuju vyzkoušet další bylinky i koření, dělal jsem krkovici s rozmarýnem a ten kupodivu nebyl až tolik cítit v mase, ale máta na kotletě byla znát a příjemný zpestření.
Spongebob Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 V 19. 10. 2020 v 18:48, tikzot napsal: Podzimní Kulajda, jak já to miluju! kulajda je u mě taky jedna z top! A to tvý provedení vypadá moooc dobře asi ji na víkend taky udělám.. recept máš, nebo jedeš podle sebe...? dáváš si tam i ocet?
Moty Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 kulajda bez octa je jako segedín bez zelí:-D
Frostie Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 kulajda bez octa je jako segedín bez zelí:-DPřesně. Já tedy preferuji ještě to vejce zastrene než vařené na tvrdo, ale to je asi vec vkusu
Moty Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 jj, žloutek musí být tekutý, aby ochutil a i zahustil polívku
tikzot Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 Já dávám citrónovou sťavu a trochu octa... vejce zastřené je a roztržené, akorát jsem ho trochu přetáhnul A důležitej je čerstvej kopr, ze zavařovanýho to nejni ono!
Moty Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 zavařovanej kopr je fakt blbej a hlavně ho musíš dát násobně víc než čerstvýho, na zimu máme zmraženej a ta vůně tam naštěstí zůstane
Frostie Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 Já dávám citrónovou sťavu a trochu octa... vejce zastřené je a roztržené, akorát jsem ho trochu přetáhnul A důležitej je čerstvej kopr, ze zavařovanýho to nejni ono! Plný souhlas, takhle podobně se to u nás taky dělá
M.K. Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Odesláno 23. října 2020 před 21 hodinami, Tom4 napsal: Kdo máte tu kvasící nádobu, nějaké rady a tipy pro začátečníka co si chce udělat kimchi a nikdy ho nedělal? Nebo moje oblíbená kombinace: zelí a mrkev, trochu míň cibule a zázvoru, pár papriček dle tolerance. 6-7 dní.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se