Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Lokše jsou chlapi super easy.

Finty jsou

brambory varný typ C, uvařit ve slupce, teplý oloupat a nastrouhat najemno, k tomu 1/4 kila hrubé mouky a jedno vajíčko, zpracovat těsto, vyválet placky a rozhodně tady přijde na plac deBuyerka, rozpálit a pečeme  (bez tuku), hotovo

klidně tu pánev dejte venku na gril, nezkoušejte to ta teflonce nebo jiném supernepřilnavém povrchu, železná nebo litinová pánev

jo, uvedené je na 1kg brambor

Odesláno

V Norsku šly parádní koupit v obchodě balené po deseti. Kámoška je tam dělala a vypadalo to fakt super easy. Ted nedávno je měli dokonce tu ve Vítkovicích v jedné restauraci v poledním menu rolované s trhanou kachnou a červeným zelím a bylo to výborné. 

Odesláno

Mně asi ten HO roztrhne cévy:

1. Dnes Segoš, knedlu jsem ale nedělal...

2. Zítra budou výpečky se špenátem a noky, ty naopak dělat budu ;)

 

F693BA8F-2F71-4FDF-961C-623C245C16D7.jpeg

07332C25-A2E0-47A0-B106-0BAA97F2A17D.jpeg

Odesláno
před 7 hodinami, Tom4 napsal:

Kdo máte tu kvasící nádobu, nějaké rady a tipy pro začátečníka co si chce udělat kimchi a nikdy ho nedělal? 

Zkus neco jednoduchyho. Ja ted delal kvasene chilli. Kapie, chilli podle chuti, sul, zazvor a cesnek. V krouhaci na nudlicky, vsechno smichat a promackat, az to pusti stavu, nacpat do skenice. Namackat, dolit prevarenou vychladlou vodou, aby byla 2 cm nad tema tezitkama. Papirovou uterkou poradne utrit vnitrni steny sklenice a zavit, a zavrit na tyden. Tohle mi nikdy nechytlo plisen. 
zeli s koprem je dobry nebo cervena repa s fenyklem.

zkousel jsem cervenou repu jako kvas, ale dvakrat mi to zplesnivelo.....

Odesláno

Potrebuju akutni radu, zitra udim a nemam nalozeno. Vim ze tady nekdo zkousel predpripravit maso v sousvide. Dopadlo to dobre? 😀

Odesláno (upraveno)

Dopadlo to výborně, klidně do toho. Akorát já tedy klasicky maso prosolil a nechal naložené, potom předvařil v sousvide. 

Pokud nemáš nasoleno a naložené tak to nebude mít trvanlivost atd., tedy výsledek bude "zauzené" maso, ale myslím že to půjde. Pokud se teda bavíme o vepřovém. Kuře stačí naložit přes noc.

 

@Roman I. díky, prubnu. Paní se zhlédnula v kysaném zelí tak to snad dopadne, v baráku mám možnost to dát v různé teplotě tak vyzkouším

Upraveno uživatelem Tom4
typo
Odesláno

Tak to normálně osol, očesnekuj, dej do sáčku a usousviduj (to je slovo :D ), doporučuju vyzkoušet další bylinky i koření, dělal jsem krkovici s rozmarýnem a ten kupodivu nebyl až tolik cítit v mase, ale máta na kotletě byla znát a příjemný zpestření.  

Odesláno
V 19. 10. 2020 v 18:48, tikzot napsal:

Podzimní Kulajda, jak já to miluju!

FC540F3D-D033-4EA2-B2E5-A290FE8E52F4.jpeg

kulajda je u mě taky jedna z top! A to tvý provedení vypadá moooc dobře :)  asi ji na víkend taky udělám.. recept máš, nebo jedeš podle sebe...? dáváš si tam i ocet? :) 

Odesláno
kulajda bez octa je jako segedín bez zelí:-D
Přesně. Já tedy preferuji ještě to vejce zastrene než vařené na tvrdo, ale to je asi vec vkusu
Odesláno

Já dávám citrónovou sťavu a trochu octa... vejce zastřené je a roztržené, akorát jsem ho trochu přetáhnul🤭 A důležitej je čerstvej kopr, ze zavařovanýho to nejni ono! 

Odesláno

zavařovanej kopr je fakt blbej a hlavně ho musíš dát násobně víc než čerstvýho, na zimu máme zmraženej a ta vůně tam naštěstí zůstane

Odesláno
Já dávám citrónovou sťavu a trochu octa... vejce zastřené je a roztržené, akorát jsem ho trochu přetáhnul A důležitej je čerstvej kopr, ze zavařovanýho to nejni ono! 
Plný souhlas, takhle podobně se to u nás taky dělá
Odesláno
před 21 hodinami, Tom4 napsal:

Kdo máte tu kvasící nádobu, nějaké rady a tipy pro začátečníka co si chce udělat kimchi a nikdy ho nedělal? 

Nebo moje oblíbená kombinace: zelí a mrkev, trochu míň cibule a zázvoru, pár papriček dle tolerance. 6-7 dní.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...