Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Takhle při neděli... Husa 🙂 Dnes jsem si dal i práci, aby byla pěkná fotka 🙂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
před 23 hodinami, mAra_ napsal:

Takhle při neděli... Husa 🙂 Dnes jsem si dal i práci, aby byla pěkná fotka 🙂

Krásně se povedla ;)

My v neděli na grillu panenku na pepři..

Odesláno (upraveno)

Jahody pade za kilo, tak kromě dřeně do mrazáku pro pani jsem ještě spíchnul tvarohové šišoidy, s mákem a cukrem pro juniora a s cukrem a potokem másla pro mě :)

Fantastické, jednoduché až to bolí (250gr hrubá mouka, 1 vejce a 2x kostka tvarohu, promíchat v těsto, 16 kousků, do každého zabalit jahodu, na 8 minut koupat, po vytažení propíchnout ať uteče pára, sníst), vřele doporučuju.

Ty jo až teď vidím tu panenku nad sebou od @Spongebob ta vypadá parádně 👍

Upraveno uživatelem Tom4
Odesláno

Zdary chlapi,
přišel jsem pro malou inspiračku. Na víkend plánuju grillovačku a budou hovězí žebra a flank steaky. Receptů je spousta ale zeptal bych se na nějaký Vámi osvědčený, který je ideální na gril a ne na pánev (troubu).

Podělil by se někdo? Hlavně u žeber si zatím neumím moc vybrat a jelikož ty budou premiérový, tak i zkušenosti z postupů by se hodily.

Předem díky.

Odesláno

Flank sousvide jestli máš, ideál.

Žebra osobně peču dlouho pomalu a na nižší teplotu v troubě, buď s bbq omáčkou nebo se základem jak na pulled pork (koření, juice, rajčata) který pak rozmixuju na omáčku.

Potom stačí pěkně prohřát na grilu při potírání tou omáčkou.

Odesláno (upraveno)

Souhlas. Flank sous vide, jestli vládneš mašinou.

Žebra poslední dobou dělam předvařený = nejdřív povařit doměkka s bylinama, potom dopejkam na vyšší teplotu a potíram marinádou. Tu mam osvědčenou následující.

Zázvor nasekat najemno, česněk prolisovat. Oboje poslat do rendlíku na oliváč a chvilku smažit. 
Přidat deci sladšího rumu, a nechat chvíli bublat; zbavit alkoholu. Potom stejně tak klasické koly. 
Následuje med, sojovka, Jack Daniels BBQ smoked. 
Nakonec lžička koření pěti chutí. A celé to zredukovat na cca 1/2 objemu. 
Nechat zchladit a pak tim potírat žebra při pečení. 

Příklad třeba here:

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno
před 5 minutami, Maxel napsal:

Souhlas. Flank sous vide, jestli vládneš mašinou.

Žebra poslední dobou dělam předvařený = nejdřív povařit doměkka s bylinama, potom dopejkam na vyšší teplotu a potíram marinádou. Tu mam osvědčenou následující.

Zázvor nasekat najemno, česněk prolisovat. Oboje poslat do rendlíku na oliváč a chvilku smažit. 
Přidat deci sladšího rumu, a nechat chvíli bublat; zbavit alkoholu. Potom stejně tak klasické koly. 
Následuje med, sojovka, Jack Daniels BBQ smoked. 
Nakonec lžička koření pěti chutí. A celé to zredukovat na cca 1/2 objemu. 
Nechat zchladit a pak tim potírat žebra při pečení. 

Příklad třeba here:

Co je prosim to koreni peti chuti?

Odesláno
Před hodinou, orite napsal:

Díky, mašinu bohužel ještě nemam, tak ty flanky budou na hulváta. A jeden z tihle receptů vyzkouším.
Ještě jednou dík.

Ja sice taky delam flank vetsinou sous vide, ale urcite to neni nutne. Hlavne ho moc nepropec a udelej si k nemu treba chimichurri (petrzel, chilli, cesnek, olej, citron/ocet). :D 

Odesláno

Tak znovu rybi pribeh, nenakupoval jsem ja a tak se mi dostala na stul stika z lidlu. Zavakuovana co se tvari jako cerstva, ale na stitku rozmrazeno. Neda se to zrat a letela cela do kose. Jsem zas totalne vytoceny. 😀

Odesláno

To je jak koupit si v Kauflandu "hezkej vysokej stejk" od Babiše a po vhození na pánev se divit že v tom pytlíku na sobě ležely 3 jednocentimetrové řízky (už to tady taky bylo)... :whistle:

Odesláno
před 12 minutami, Radek124 napsal:

To je jak koupit si v Kauflandu "hezkej vysokej stejk" od Babiše a po vhození na pánev se divit že v tom pytlíku na sobě ležely 3 jednocentimetrové řízky (už to tady taky bylo)... :whistle:

Jo, jo, bylo. Tuhle parádní zkušenost jsem před pár lety udělal a od té doby ode mě Bureš za steaky dostal přesně 0 korun.

Odesláno

Jo nechtel jsem to tady plevelit, ale byl jsem strasne vytoceny ze jim hole brambory. 😀 Udelam doma poradu aby se to uz nestalo. 😀

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...