brett Odesláno 17. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2013 Dnes jsem provedl druhý pokus s přípravou masa "sous wide". Ten první byl standardně prodávané hovězí na svíčkovou z Kauflandu - vařeno mezi 55-60°C ca 20 hod. Druhý (dnes) kuře připravené pro pečení ve fölii z Alberta - vařeno mazi 55 - 60°C taky ca. 20 hod. Výsledek - výtečné! Jediný problém, který vznikl, že jsem z toho kuřete zachánil jen dvě stehna , které jsem hodil do hrnce. Vše ostatní, poté co jsem je odkostil, sežral v nepozorovaném okamžiku pes - ta bestie!Fotky - moc neříkají a ani nevypadají vábně , ale ten výsledek určitě stojí za to.Nemám speciálníí vybavení - pouze ca 6l hrnec plný vody, na indukci po dosžení potřebné teploty na stupeň 1 až 1 s tečkou. Kontrola teploty - teploměř s venkovním čidlem, to ukazuje do 60°C.DOPORUČUJU VYZKOUŠET :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 18. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2013 (upraveno) Dnes jsem provedl druhý pokus s přípravou masa "sous wide". Ten první byl standardně prodávané hovězí na svíčkovou z Kauflandu - vařeno mezi 55-60°C ca 20 hod. Druhý (dnes) kuře připravené pro pečení ve fölii z Alberta - vařeno mazi 55 - 60°C taky ca. 20 hod. Výsledek - výtečné! Jediný problém, který vznikl, že jsem z toho kuřete zachánil jen dvě stehna , které jsem hodil do hrnce. Vše ostatní, poté co jsem je odkostil, sežral v nepozorovaném okamžiku pes - ta bestie!Fotky - moc neříkají a ani nevypadají vábně , ale ten výsledek určitě stojí za to.Nemám speciálníí vybavení - pouze ca 6l hrnec plný vody, na indukci po dosžení potřebné teploty na stupeň 1 až 1 s tečkou. Kontrola teploty - teploměř s venkovním čidlem, to ukazuje do 60°C.DOPORUČUJU VYZKOUŠET :-)Není těch 60°C na kuře málo? Ne, že by se nepropeklo, ale salmonelóza. Upraveno 18. března 2013 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 18. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2013 Není těch 60°C na kuře málo? Ne, že by se nepropeklo, ale salmonelóza.za 20h při 55C tam moc bakterií salmonely nezbude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 18. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2013 (upraveno) obavam se, ze 60 st salmonellu neznici... spis 80 a vic.. Upraveno 18. března 2013 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 18. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2013 Kotletka, hraskove puree, zampiony na marsale a bramborove chipsy :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 18. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2013 špenát neasi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2013 dneska me potesila nova zasilka oleje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 Kuřecí obecně je docela nedobré maso bez výraznější chuti a připadá mi celkem škoda mu věnovat 20 hodin jakékoliv procedury. Nebo se pletu a tato metoda rozšíří jeho chuťové spektrum? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HDS1200 Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 dneska me potesila nova zasilka oleje. Nazdar, mohu vědět, kde tento olej kupuješ? Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 Kuřecí obecně je docela nedobré maso bez výraznější chuti a připadá mi celkem škoda mu věnovat 20 hodin jakékoliv procedury. Nebo se pletu a tato metoda rozšíří jeho chuťové spektrum?+1 Čím jsem starší, tím méně rád jím ptáky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 Nazdar, mohu vědět, kde tento olej kupuješ? Dík..aaale.. zrovna jsem ho nasel na netu - a podstatne levnejsi... jsem trochu rozladenej... http://www.greek-bees.com/olive-products/olive-oil/#ty;pagination_contents;/olive-products/olive-oil/page-2/ .. jinak, ja ho mam od pribuzne rodiny, co ho v recku vyrabi. 3litrova pixla me stoji 21?, 0,75l 7? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 Nemáte někdo zkušenost s lanýžovým olejem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 ja ne. tyhle prichutove nepouzivam. pracuju pouze s olivovym, slunecnicovym, sezamovym, arasidovym, distel öl (bodlak), kürbis öl (dyne) a kokosovym tukem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 (upraveno) Nemáte někdo zkušenost s lanýžovým olejem? Začínající zkušenosti s olejem - ano. Na těstoviny OK. Určitě lepší efekt, než lanýžové pasty nebo konzervované lanýže.Lanýžový med na arcivní sýry taky OK.Čekám na lanýžové máslo. Upraveno 20. března 2013 uživatelem brett Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 K tomu kuřeti:- neposr.l jsem se, takže salmonela OK, ale příště zkrátím na 14-16 hod.- to kuře bylo osolené a opaprikované - šťáva a chutě zůstávají v mase, takže je chuťově výraznější a jemné. Chce to vyzkoušet. BTW jsem v brněnském Borgu ochutnal jejich svíčkovou připravenou sous wide, lanýže, italská vínečka - vše oOK, ale účet za čtyři lidi 17k :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2013 brett : Borgo je fajn, ale Il Mercato je o nekolik lvlu vyse, vyzkousej a na Borgo zapomenes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2013 K tomu kuřeti:- neposr.l jsem se, takže salmonela OK, ale příště zkrátím na 14-16 hod.- to kuře bylo osolené a opaprikované - šťáva a chutě zůstávají v mase, takže je chuťově výraznější a jemné. Chce to vyzkoušet. BTW jsem v brněnském Borgu ochutnal jejich svíčkovou připravenou sous wide, lanýže, italská vínečka - vše oOK, ale účet za čtyři lidi 17k :-( Spíš si radši příště zavři psa, aby na Tebe vůbec něco zbylo. Ale jinak super nápad, taky vyzkouším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2013 dlouho tady nebylo nic řepy, takže: recept na pečenou řepu v alobalu. Červenou řepu omyjeme a zabalíme do alobalu a pečeme 2 hodiny v troubě na 200°C. Po vytažení z trouby z řepy oloupeme slupku (jde to snadno). Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, pokapeme olivovým olejem, dle chuti můžeme dochutit solí a pepřem. Podáváme s chlebem.Řepě zdar! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2013 ty wole, 2 hodiny hulit troubu na 200 kvůli řepě? Pán je uhlobaron.... Tak to já zůstanu u omelety s lanýžema, to vyjde podstatně levněji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2013 :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se