Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dnes jsem provedl druhý pokus s přípravou masa "sous wide". Ten první byl standardně prodávané hovězí na svíčkovou z Kauflandu - vařeno mezi 55-60°C ca 20 hod. Druhý (dnes) kuře připravené pro pečení ve fölii z Alberta - vařeno mazi 55 - 60°C taky ca. 20 hod. Výsledek - výtečné!  Jediný problém, který vznikl, že jsem z toho kuřete zachánil jen dvě stehna , které jsem hodil do hrnce. Vše ostatní, poté co jsem je odkostil, sežral v nepozorovaném okamžiku pes - ta bestie!

Fotky - moc neříkají a ani nevypadají vábně , ale ten výsledek určitě stojí za to.

Nemám speciálníí vybavení - pouze ca 6l hrnec plný vody, na indukci po dosžení potřebné teploty na stupeň 1 až 1 s tečkou. Kontrola teploty - teploměř s venkovním čidlem, to ukazuje do 60°C.

DOPORUČUJU VYZKOUŠET :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem provedl druhý pokus s přípravou masa "sous wide". Ten první byl standardně prodávané hovězí na svíčkovou z Kauflandu - vařeno mezi 55-60°C ca 20 hod. Druhý (dnes) kuře připravené pro pečení ve fölii z Alberta - vařeno mazi 55 - 60°C taky ca. 20 hod. Výsledek - výtečné!  Jediný problém, který vznikl, že jsem z toho kuřete zachánil jen dvě stehna , které jsem hodil do hrnce. Vše ostatní, poté co jsem je odkostil, sežral v nepozorovaném okamžiku pes - ta bestie!

Fotky - moc neříkají a ani nevypadají vábně , ale ten výsledek určitě stojí za to.

Nemám speciálníí vybavení - pouze ca 6l hrnec plný vody, na indukci po dosžení potřebné teploty na stupeň 1 až 1 s tečkou. Kontrola teploty - teploměř s venkovním čidlem, to ukazuje do 60°C.

DOPORUČUJU VYZKOUŠET :-)

Není těch 60°C na kuře málo? Ne, že by se nepropeklo, ale salmonelóza.

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar, mohu vědět, kde tento olej kupuješ?

 

Dík

..aaale.. zrovna jsem ho nasel na netu - a podstatne levnejsi... jsem trochu rozladenej... http://www.greek-bees.com/olive-products/olive-oil/#ty;pagination_contents;/olive-products/olive-oil/page-2/

 

.. jinak, ja ho mam od pribuzne rodiny, co ho v recku vyrabi. 3litrova pixla me stoji 21?, 0,75l 7?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte někdo zkušenost s lanýžovým olejem?

 Začínající zkušenosti s olejem - ano. Na  těstoviny OK. Určitě lepší efekt, než lanýžové pasty nebo konzervované lanýže.

Lanýžový med na arcivní sýry taky OK.

Čekám na lanýžové máslo.

Upraveno uživatelem brett
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tomu kuřeti:

- neposr.l jsem se, takže salmonela OK, ale příště zkrátím na 14-16 hod.

- to kuře bylo osolené a opaprikované - šťáva a chutě zůstávají v mase, takže je chuťově výraznější a jemné. Chce to vyzkoušet.

 

BTW jsem v brněnském Borgu ochutnal jejich svíčkovou připravenou sous wide, lanýže, italská vínečka - vše oOK, ale účet za čtyři lidi 17k   :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tomu kuřeti:

- neposr.l jsem se, takže salmonela OK, ale příště zkrátím na 14-16 hod.

- to kuře bylo osolené a opaprikované - šťáva a chutě zůstávají v mase, takže je chuťově výraznější a jemné. Chce to vyzkoušet.

 

BTW jsem v brněnském Borgu ochutnal jejich svíčkovou připravenou sous wide, lanýže, italská vínečka - vše oOK, ale účet za čtyři lidi 17k   :-(

 

Spíš si radši příště zavři psa, aby na Tebe vůbec něco zbylo.     :lol2:      Ale jinak super nápad, taky vyzkouším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dlouho tady nebylo nic řepy, takže: recept na pečenou řepu v alobalu. ;)

 

Červenou řepu omyjeme a zabalíme do alobalu a pečeme 2 hodiny v troubě na 200°C. Po vytažení z trouby z řepy oloupeme slupku (jde to snadno). Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, pokapeme olivovým olejem, dle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.  Podáváme s chlebem.

Řepě zdar!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...