Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Copak dát si v Itálii něco v restauraci. Mě by zajímalo, jestli všichni Italové takhle ukázkově vaří u sebe doma, když tam s nima žádná návštěva není.

Jinak dneska mi slečna řekla, že má chuť na sladkou bramboru, tak jsem jí udělal sladkou bramboru (batát). Potřenou olivovým olejem s utřeným česnekem, tymiánem a se zakysanou smetanou. Vůbec nevím, jestli je to tak správně a co je to vlastně za kuchyni, ale chutnalo jí to.

post-14111-0-49047000-1398882331_thumb.jpg

Odesláno

Copak dát si v Itálii něco v restauraci. Mě by zajímalo, jestli všichni Italové takhle ukázkově vaří u sebe doma, když tam s nima žádná návštěva není.

Jo, vaří...

Odesláno

K tomu vepřovému v Itálii: arrosto di pancetta nebo arrosto di maiale se běžně pečou. Jen to kydnuté zelí a knedlík tam nenajdeš. Jinak Italové umí i jelita a tlačenku. Tradiční oblastí chovu prasat je Toskánsko, tamní pašíci se pasou na bobulích keřů abukvicích a jejich maso je vyhledávanou lahůdkou. Nejčastěji se vepřové peče na rozmarýnu nebo na pomerančích

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ale dyt montemar tady nepredvadel zadnej klasickej nedotknutelnej recept, nedelal tiramisu z luciny atd., jen posypal testoviny uzenym sejrem, tak abyste se neposrali.

Odesláno (upraveno)

<br /><br />Já bych si vepřo něco v Itálii určitě nedal a stoprocentně ani nesehnal :-)

Presne!

..Mě by zajímalo, jestli všichni Italové takhle ukázkově vaří u sebe doma, když tam s nima žádná návštěva neni. Jo, vaří...

Presne! Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

OK. Parmezán na těstoviny dávám. Už dlouho. Teda když je chci se sýrem. Ale musím přiznat, že ten sýr mi chutná tak, že bych ho naopak narval i tam, kam nepatří, nebo ho žvýkal jenom tak samotný.

Odesláno

Já bych si vepřo něco v Itálii určitě nedal a stoprocentně ani nesehnal :-)

 

Když už jsme u toho řízku z rýží, tak v rodině už desítky let máme recept, který je snad původně ze Skandinávie. Rýži smíchám s hráškem, kukuřicí, majonézou, na drobno nasekanou cibulkou a troškou sypkého pepře. Majonézy se zdaleka nedává tolik, jako do bramborového salátu. Chce to zkusit a přizpůsobit své chuti. Každopádně to chce nechat uležet v lednici a konzumovat druhý den za studena. K právě usmaženému vepřovému řízku je to fantastické.

To mně jako skandinávofila zajímá, můžeš to rozepsat přesněji pls ?

Odesláno

K tomu vepřovému v Itálii: arrosto di pancetta nebo arrosto di maiale se běžně pečou. Jen to kydnuté zelí a knedlík tam nenajdeš. Jinak Italové umí i jelita a tlačenku. Tradiční oblastí chovu prasat je Toskánsko, tamní pašíci se pasou na bobulích keřů abukvicích a jejich maso je vyhledávanou lahůdkou. Nejčastěji se vepřové peče na rozmarýnu nebo na pomerančích

Nedávno jsem se na téma italové a tlačenka/jelita narazil. Údajně se jim zrovna tohle duo dost ekluje a sami to prý nepřipravují. Kdybys k tomu měl nějaké jiné informace, tak by mne to docela zajímalo.

Odesláno

hmm, tak to jsi teda labužník :sad01_anim:

na těstoviny uzený sýr, to jsem naposled dělal na základce, samozřejmě nesměl chybět kečup :D

Spagety se syrem a kecupem, ja si tam namackam jeste cesnek ;)

Odesláno

Nedávno jsem se na téma italové a tlačenka/jelita narazil. Údajně se jim zrovna tohle duo dost ekluje a sami to prý nepřipravují. Kdybys k tomu měl nějaké jiné informace, tak by mne to docela zajímalo.

Oboje jsou toskanske speciality a jejich podoba se nelisi prilis od nasich znamych zabijackovych specialit. Je tam jen jine koreni. Tlacenka se jmenuje soppressata a jelito buristo.

 

post-1551-0-04039000-1398941457_thumb.jpg

Odesláno

Připravil jsem si materiál na asijské závitky /byla společenská poptávka a když máme ten 1. máj, tak ....../. Asi jim budu říkat "jarní", protože jsem tam nedal houby, ale více zeleniny /maso jsem nevynechal/.

Odesláno

Spagety se syrem a kecupem, ja si tam namackam jeste cesnek ;)

 

a určitě nějakej dobrej čínskej, viď?

ještě mě napadlo, že by se to toho kečupu dal nasypat granulovanej česnek, to by potom bylo gastronomický porno :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...