Filip.J Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 Copak dát si v Itálii něco v restauraci. Mě by zajímalo, jestli všichni Italové takhle ukázkově vaří u sebe doma, když tam s nima žádná návštěva není.Jinak dneska mi slečna řekla, že má chuť na sladkou bramboru, tak jsem jí udělal sladkou bramboru (batát). Potřenou olivovým olejem s utřeným česnekem, tymiánem a se zakysanou smetanou. Vůbec nevím, jestli je to tak správně a co je to vlastně za kuchyni, ale chutnalo jí to.
tombed Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 Copak dát si v Itálii něco v restauraci. Mě by zajímalo, jestli všichni Italové takhle ukázkově vaří u sebe doma, když tam s nima žádná návštěva není.Jo, vaří...
Návštěvník Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 K tomu vepřovému v Itálii: arrosto di pancetta nebo arrosto di maiale se běžně pečou. Jen to kydnuté zelí a knedlík tam nenajdeš. Jinak Italové umí i jelita a tlačenku. Tradiční oblastí chovu prasat je Toskánsko, tamní pašíci se pasou na bobulích keřů abukvicích a jejich maso je vyhledávanou lahůdkou. Nejčastěji se vepřové peče na rozmarýnu nebo na pomerančích
Návštěvník Zmizík Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 Ale dyt montemar tady nepredvadel zadnej klasickej nedotknutelnej recept, nedelal tiramisu z luciny atd., jen posypal testoviny uzenym sejrem, tak abyste se neposrali.
montemar Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 špekoše normálně nejim, ale dyš je atmosféra...
tommas4 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 Láďu Hrušku na vás, pak by ste byli vděčný i za suchej rohlík z Penamu!
exBURN Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 jj Láďa je eso :-)http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014042101
Hasňa Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 (upraveno) <br /><br />Já bych si vepřo něco v Itálii určitě nedal a stoprocentně ani nesehnal :-) Presne! ..Mě by zajímalo, jestli všichni Italové takhle ukázkově vaří u sebe doma, když tam s nima žádná návštěva neni. Jo, vaří... Presne! Upraveno 30. dubna 2014 uživatelem Hasňa
montemar Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 .. kdybych znal italskou kuchyni jen skrze penezenku, brojil bych stejne proti amaterum!
Filip.J Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 OK. Parmezán na těstoviny dávám. Už dlouho. Teda když je chci se sýrem. Ale musím přiznat, že ten sýr mi chutná tak, že bych ho naopak narval i tam, kam nepatří, nebo ho žvýkal jenom tak samotný.
TomCZ Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 Já bych si vepřo něco v Itálii určitě nedal a stoprocentně ani nesehnal :-) Když už jsme u toho řízku z rýží, tak v rodině už desítky let máme recept, který je snad původně ze Skandinávie. Rýži smíchám s hráškem, kukuřicí, majonézou, na drobno nasekanou cibulkou a troškou sypkého pepře. Majonézy se zdaleka nedává tolik, jako do bramborového salátu. Chce to zkusit a přizpůsobit své chuti. Každopádně to chce nechat uležet v lednici a konzumovat druhý den za studena. K právě usmaženému vepřovému řízku je to fantastické.To mně jako skandinávofila zajímá, můžeš to rozepsat přesněji pls ?
Jezevcik2 Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 Přesné poměry neznám. Zítra to zjistím a napíšu.
Altruista Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 K tomu vepřovému v Itálii: arrosto di pancetta nebo arrosto di maiale se běžně pečou. Jen to kydnuté zelí a knedlík tam nenajdeš. Jinak Italové umí i jelita a tlačenku. Tradiční oblastí chovu prasat je Toskánsko, tamní pašíci se pasou na bobulích keřů abukvicích a jejich maso je vyhledávanou lahůdkou. Nejčastěji se vepřové peče na rozmarýnu nebo na pomerančíchNedávno jsem se na téma italové a tlačenka/jelita narazil. Údajně se jim zrovna tohle duo dost ekluje a sami to prý nepřipravují. Kdybys k tomu měl nějaké jiné informace, tak by mne to docela zajímalo.
jungle Odesláno 1. května 2014 Nahlásit Odesláno 1. května 2014 hmm, tak to jsi teda labužník na těstoviny uzený sýr, to jsem naposled dělal na základce, samozřejmě nesměl chybět kečup Spagety se syrem a kecupem, ja si tam namackam jeste cesnek
Návštěvník Odesláno 1. května 2014 Nahlásit Odesláno 1. května 2014 Nedávno jsem se na téma italové a tlačenka/jelita narazil. Údajně se jim zrovna tohle duo dost ekluje a sami to prý nepřipravují. Kdybys k tomu měl nějaké jiné informace, tak by mne to docela zajímalo.Oboje jsou toskanske speciality a jejich podoba se nelisi prilis od nasich znamych zabijackovych specialit. Je tam jen jine koreni. Tlacenka se jmenuje soppressata a jelito buristo.
utrejch Odesláno 1. května 2014 Nahlásit Odesláno 1. května 2014 Me parmazan taky nechutna a eidam jo.
tombed Odesláno 1. května 2014 Nahlásit Odesláno 1. května 2014 Oboje jsou toskanske speciality a jejich podoba se nelisi prilis od nasich znamych zabijackovych specialit. Je tam jen jine koreni. Tlacenka se jmenuje soppressata a jelito buristo. image.jpgčemu se furt divíte chlapi? dyť i ten smažený řízek je původem z Itálie http://www.restaurace-rizkarna.cz/historie-rizku
gandalf Odesláno 1. května 2014 Nahlásit Odesláno 1. května 2014 Připravil jsem si materiál na asijské závitky /byla společenská poptávka a když máme ten 1. máj, tak ....../. Asi jim budu říkat "jarní", protože jsem tam nedal houby, ale více zeleniny /maso jsem nevynechal/.
obrbobr Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 Spagety se syrem a kecupem, ja si tam namackam jeste cesnek a určitě nějakej dobrej čínskej, viď?ještě mě napadlo, že by se to toho kečupu dal nasypat granulovanej česnek, to by potom bylo gastronomický porno
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se