Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

To je cílený útok na Pavlovův reflex. . U Wagoneera to fungovalo. ;-)

Na Martina bude další s nějakou obměnou. Mám zdroj na domácí drůbež a ta to posunuje minimálně o dva levely výš, oproti hormonovejm ptákům z obchodu.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nikdy jsem nemel tak dobrej rizek z kyty ze zasob, co jsme narvali po zabijacce do mrazaku, jako z cerstvyho masa hned druhej den po akci :-) Takze nic proti mrazeni, ale plusy (jako nektery teorie) bych na tom teda nehledal.

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak pisu, mrazim taky, ale spise z "logistickejch" duvodu.

Zdravotni duvody imho odpadaji v pripade tepelny upravy a cerstvy kvalitni maso s vhodne zvolenym zpusobem upravy nema bejt co tuhy :-)

A kdyz chci jednou za cas dobrej steak, tak radeji "zdravotne" rizikovej, nez "sterilni" z mrazaku ;-)

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rychle než to zapomenu.

 

Mražená jelení svíčková z Makra, co s ní? Udělat z ní rychlosteaky, to mi přišlo fádní, takže jako alternativa se zjevil minutkovej guláš. Nazval sem to nenápaditě Milisův pikantní minutkovej guláš na jalovci, se štouchanými bramborama. Tj. Ráno vytáhnout z mražáku a strčit do lednice. Odpoledne zjistit, že je to furt zcepenělý, takže šup s tím na vzduch. Jak to trošku povolilo, nakrájelo se to na nudličky, zalilo v míse volejem a přidalo se 5 kuliček jalovce, rozdrcenýho nožem a nasekanýho. Plus dva malý namnutý bobkový listy a asi půl lžičky drcenýho pepře. Promíchat a nechat hodinu odležet. Potom v kastróle 25cm rozehřát volej a nasypat tam to maso. Nechat zatáhnout, lepí se to na podlahu toho hrnce ale jak von není velkej, tak to začne pouštět šťávu a začne se to asi dusit. Vosolit, po čtyřech minutách přidat najemno nakrájenou jednu střední cibuli a takovej fakt velkej, taky na jemno pokrájenej stroužek česneku . Po chvíli přidat dvě lžičky mletý papriky - a ještě trochu mletýho pepře. Plus malou nasekanou sušenou feferonku ? mám jich pytel v mražáku po našem Slunečníkovém chilli festu... Furt jedu na docela velkej plamen a vyvářím tu vodu, co se uvolňuje. U každýho guláše je dobrý pracovat na hranici připálení, takže čekám, až je tekutina skoro pryč a až to trošku začne tak jako připáleně sm.dět - jakmile ta chvíle přijde, chlejstnu tam 1,5 deci vroucí vody. Po chvilce přidám ještě čtyři kuličky nasekanýho jalovce a nechám na úplně co nejmenším plameni, pod pokličkou probrblávat. Předtím dám vařit brambory a těsně než sou, si osmažím vedle na pánvi jednu malou cibuli dohněda. Z uvařenejch brambor  sleju vodu, vodklepnu je na stranu hrnce, naleju tam trochu mlíka a nechám ho prohřát. A plus máslo, čajová lžička nebo dvě. Za minutu tam vrznu tu cibuli, dosolím a rozmasakruju. Vomáčka v guláši se mně mezitím zredukovala a tak to vypnu, hodím tam hrst nasekaný listový petržele, promíchám a je hotovo. Naložit brambory, naservírovat gulage, sežrat, minutu počkat a pak Camel.

 

PS: Zjistil sem, že není potřeba to maso mít dlouho naložený ? takhle je tam furt zachovalá ta zvěřinová chuť, nepřebitá kořením. Ale ten jalovec dělá divy.

 

PPS: Víno sem měl Dornfelder  PS 2013 z Valtic, to jediný sem až tak netrefil. Chtělo by to něco jiskrnějšího, mladšího, s vyšší kyselinkou. 

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K obědu po cca 1,5 hod nalozeni to bylo dobry, ale co zbylo k večeři a byl to v jogurtu asi 8 hodin tak byl výrazně lepsi, doma sem to dal na horkvzduch na 180 st a 20 min, akorat to nebylo vyloženě krupavy a zespodu az navlhly, ten jogurt si pred lupinkama sundal nebo ne? Ja to z nej výtah a rovnou do lupínků

0fc85ea06a45bdf52bbfb2e1d346c48b.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...