mondeo2 Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 hele husa by měla být až na svatého Martina ne ? takže tohle beru jak cílenou provokaci...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 To je cílený útok na Pavlovův reflex. . U Wagoneera to fungovalo. ;-)Na Martina bude další s nějakou obměnou. Mám zdroj na domácí drůbež a ta to posunuje minimálně o dva levely výš, oproti hormonovejm ptákům z obchodu. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 Zdroj domacich nebo alespon mistnich "maloprodukcich" surovin je vzdycky vyhra. Nastesti se k tomu lidi zacinaji pomalu vracet :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 Hele, a jakej mate nazor na mrazenou zverinu, treba z Makra? Rikal Godin, ze to zmrazeni tomu masu i pomuze.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 (upraveno) No, nikdy jsem nemel tak dobrej rizek z kyty ze zasob, co jsme narvali po zabijacce do mrazaku, jako z cerstvyho masa hned druhej den po akci :-) Takze nic proti mrazeni, ale plusy (jako nektery teorie) bych na tom teda nehledal. Upraveno 27. září 2015 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 Tak minimálně že zdravotního hlediska není zamražení před konzumací zase tak blbý nápad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 Tak minimálně že zdravotního hlediska není zamražení před konzumací zase tak blbý nápad.jo to tvrdím taky a pak ještě to, že to zamražení potrhá svalovou strukturu a není to maso pak tak tuhý........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 (upraveno) Jak pisu, mrazim taky, ale spise z "logistickejch" duvodu.Zdravotni duvody imho odpadaji v pripade tepelny upravy a cerstvy kvalitni maso s vhodne zvolenym zpusobem upravy nema bejt co tuhy :-)A kdyz chci jednou za cas dobrej steak, tak radeji "zdravotne" rizikovej, nez "sterilni" z mrazaku ;-) Upraveno 27. září 2015 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 "Dobrej stejk" by měl mile nějaký vek- rozuměj byt odlezely aspoň 30dnu, mrazenim to lze ocurat:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 Zdroj na vyzrálé bio hovězí pro moraváky farma Hořák Janovice u Rýmařova. Maso má super kvalitu a za neuvěřitelné ceny. Prodává sice jen čtvrtek a pátek, ale na víkend ideální. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 (upraveno) Rychle než to zapomenu. Mražená jelení svíčková z Makra, co s ní? Udělat z ní rychlosteaky, to mi přišlo fádní, takže jako alternativa se zjevil minutkovej guláš. Nazval sem to nenápaditě Milisův pikantní minutkovej guláš na jalovci, se štouchanými bramborama. Tj. Ráno vytáhnout z mražáku a strčit do lednice. Odpoledne zjistit, že je to furt zcepenělý, takže šup s tím na vzduch. Jak to trošku povolilo, nakrájelo se to na nudličky, zalilo v míse volejem a přidalo se 5 kuliček jalovce, rozdrcenýho nožem a nasekanýho. Plus dva malý namnutý bobkový listy a asi půl lžičky drcenýho pepře. Promíchat a nechat hodinu odležet. Potom v kastróle 25cm rozehřát volej a nasypat tam to maso. Nechat zatáhnout, lepí se to na podlahu toho hrnce ale jak von není velkej, tak to začne pouštět šťávu a začne se to asi dusit. Vosolit, po čtyřech minutách přidat najemno nakrájenou jednu střední cibuli a takovej fakt velkej, taky na jemno pokrájenej stroužek česneku . Po chvíli přidat dvě lžičky mletý papriky - a ještě trochu mletýho pepře. Plus malou nasekanou sušenou feferonku ? mám jich pytel v mražáku po našem Slunečníkovém chilli festu... Furt jedu na docela velkej plamen a vyvářím tu vodu, co se uvolňuje. U každýho guláše je dobrý pracovat na hranici připálení, takže čekám, až je tekutina skoro pryč a až to trošku začne tak jako připáleně sm.dět - jakmile ta chvíle přijde, chlejstnu tam 1,5 deci vroucí vody. Po chvilce přidám ještě čtyři kuličky nasekanýho jalovce a nechám na úplně co nejmenším plameni, pod pokličkou probrblávat. Předtím dám vařit brambory a těsně než sou, si osmažím vedle na pánvi jednu malou cibuli dohněda. Z uvařenejch brambor sleju vodu, vodklepnu je na stranu hrnce, naleju tam trochu mlíka a nechám ho prohřát. A plus máslo, čajová lžička nebo dvě. Za minutu tam vrznu tu cibuli, dosolím a rozmasakruju. Vomáčka v guláši se mně mezitím zredukovala a tak to vypnu, hodím tam hrst nasekaný listový petržele, promíchám a je hotovo. Naložit brambory, naservírovat gulage, sežrat, minutu počkat a pak Camel. PS: Zjistil sem, že není potřeba to maso mít dlouho naložený ? takhle je tam furt zachovalá ta zvěřinová chuť, nepřebitá kořením. Ale ten jalovec dělá divy. PPS: Víno sem měl Dornfelder PS 2013 z Valtic, to jediný sem až tak netrefil. Chtělo by to něco jiskrnějšího, mladšího, s vyšší kyselinkou. Upraveno 27. září 2015 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 A kdybys to podlil červeným vínem místo vody? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2015 Si myslim, ze cerveny vino patri do dyl varenejch jidel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2015 Tak jdu na rizecky z mimo bazaru;-) Bite my shiny metal ass with Tapa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2015 po dloouhe dobe jsem byl na houbach... :)report pripravuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2015 Vzal jsem Motyho recept a jelikož jsme neměli chuť na burgery, udělal jsem z toho hovězí na BBQ omáčce, k tomu štouchačky a houby restované s mrkví.Vzniknuvší omáčka chutnala výborně, dokonce asi víc než když to dělám na víně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2015 to vypadá dost dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2015 par babek a tolik radosti.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2015 to vypadá dost dobře jak dopadlo to maso v lupínkách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2015 K obědu po cca 1,5 hod nalozeni to bylo dobry, ale co zbylo k večeři a byl to v jogurtu asi 8 hodin tak byl výrazně lepsi, doma sem to dal na horkvzduch na 180 st a 20 min, akorat to nebylo vyloženě krupavy a zespodu az navlhly, ten jogurt si pred lupinkama sundal nebo ne? Ja to z nej výtah a rovnou do lupínků Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se