Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Dnes jsem spáchal první pokus o pekingskou polévku /kuřecí vývar, koření, trochu protlaku, zelenina, zahustit škrobem, přidat maso, rozšlehané vejce/ a nakonec jsem přidal pastu z čerstvých chilli papriček, zázvoru a česneku - k jídlu to bylo, ale tak pro Kamila. Ještě teď jsem propocený :-) ale manželka vyhrála, snědla jí první /asi aby to měla už za sebou/. Ale jedno vím - s tou pastou se musí opatrně /asi tady počká na Kamila/. Ta pasta se jmenuje Duo jiao - chu-nanská chilli pasta. /http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/10/duo-jiao-chu-nanska-chilli-pasta.html/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK Tome - takže rajčátko s tvarohem a čelovkou bylo "studený předkrm", tuňák v sezamu "teplý předkrm/ryba" - a co zbytek menu?   :P

U nás dneska teda taky jenom taková lehká dietní zeleninka...  :photo:

post-18308-0-36779300-1480879098_thumb.jpg

...aby to nebylo suché tak se smetanovo-pepřovou omáčkou...

post-18308-0-61334500-1480879104_thumb.jpg

...a kouskem polosyrové, jen naprudko zatažené svíčkové flákoty (kousky pro děcka)...

post-18308-0-59558900-1480879114_thumb.jpg

...no a k tomu na dojezení dokřupava rozpečenej chlebík...  :blush02:

post-18308-0-95902000-1480879124_thumb.jpg

...To zas bude noc  -_-

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

KFL, Roura - kruciš jak to děláte? Klidně upeču mamuta na medu, ale pečivo jsem v sobotu zase zk.....

Mě to po vykynutí při vkládání do trouby spadne a už nenaskočí.:-(

Chce to trochu pevnejsi testo a byt rychlej v hozeni do trouby. Jeste je dobry mit v troube nahratej kamen, nebo aspon chleba dat na horkej plech.

Odkaz ke komentáři

Na chleba si netroufam, ale buchty a pecivo jsou easy. Obcas se taky nepovedou na 100 %, ale zrovna vcera bylo oboje tip top :).

Padání těsta neznám - pouze když přenáším kynoucí mísu, tak ji nesu opatrně. Ale pak s těstem manipuluju už bez skrupulí.

Dlužno dodat, že peču dohromady jen asi 5 věcí a všechno podle Vaňka.

073c20ea1ace329258207e57d0fb7c2d.jpg

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...