Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ok. Prislo mi to na "rijet" dost hruby, ale pac maso doma nezavarujeme, tak ma Radek pravdu, nepoznal jsem ;-)

Mně už na starý kolena hrabe. Pořídil jsem domů zavařovák a žena se křižuje, co tady rozjíždím za Frutu.

Odesláno
:D My vcera zahajili sklizen tresni. Na marmeladu pripraveno, na sirup prave zena zaklada. Rozdali jsme sousedum, zereme to dva dny a na strome to vypada, ze nic neubylo :D Takze v tydnu pokracovani, pristi vikend docesat a hura pro jahody. Manzelka dela fakt dobry marmosky ;-)
Odesláno

:D My vcera zahajili sklizen tresni. Na marmeladu pripraveno, na sirup prave zena zaklada. Rozdali jsme sousedum, zereme to dva dny a na strome to vypada, ze nic neubylo :D Takze v tydnu pokracovani, pristi vikend docesat a hura pro jahody. Manzelka dela fakt dobry marmosky ;-)

Tvl. Mě to úplně pohltilo. Dneska tchán jen tak na ochutnání otevřel sklenici té vepřovky a vyjel ji s chlebem a okurkou skoro celou (byla menší, teda). A strašně si pochutnával - dělal jsem to z plecka, libovějšího bůčku, kolena, kousku kýty, vše na  kostičky cca 2-3 cm, trocha kůže na malé kousíčky, aby se rozvařila, sůl 1,8 % napůl praganda a kuchyňská sůl, mletý pepř, drcený kmín,  sterilizace na 90 grádusů dva dny po sobě 90 min.).  Výsledek růžové maso, měkké, ale nerozvařené do blemcavé konzistence. Manželka skoromakrobiotička se zmínila ségře a už mám objednávku od naší máti a švagrové.  No a dneska jsem na moji paní žumral, ať mi k svátku koupí zavařovací sklenice Weck. Že ty si přeju a nic jinýho.  :lol2:  Normální magor..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Já to dělal jednou, kamarád mě pro to nadchnul, nejdřív jsem koupil asi 20 sklenic a 50 víček co nešly zavřít (protože tam nebyl závit, prej zavařovací, cha cha). Tak jsem vyžebral všude možně zavírací od okurek, pak jsem ty sklenice vařil s masem, pár vyndal a praskly ve dnu (u čehož jsem se pokaždý opařil). No to co se nezkurvilo během procesu jsem dal do lednice, protože tam bylo málo tuku (protože jsem to prostě neodhadl), tak půlka masa zešedla a mělo takovou specifickou chuť kdy jsem si říkal jestli se po tom pozvracim nebo ne. No a to maso co bylo v tuku bylo růžový a chutnalo fakt super, jenže to nešlo vůbec oddělit od toho hnusnýho. Tak jsem vzal všechny sklenice s masem, všechny nový sklenice co nešly zavřít (ještě ve fóliích) a hodil to komplet do popelnice. Od tý doby si troufnu max na utopence (který mi už ale nechutnaj).

Hele kdybys to maso zavařoval ještě jednou, mohl bys udělat i fotonávod pro lemply jako jsem já? Byl bych moc vděčný. Vnitřně mě furt štve že jsem to kdysi nedotáhl do konce.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Já mám v práci starej mražák s třema hvězdama a už víc jak rok tam mám maso. Opatrně ho taky přemístím někam, protože tuhle sem ho zkusmo pootevřel.

Odesláno

Vnitřně mě furt štve že jsem to kdysi nedotáhl do konce.

Já jsem jel podle tohoto receptu. Jen jsem krájel místo mletí a příště se na škvaření taky vyseru, protože mně ve finále škvarky trochu buchly na plotně a musel jsem uklízet digestoř, ale koupím nějaké dobré vyškvařené sádlo (třeba mangalici z Globusu), rozehřeju a zlehka zaleju.

http://www.zabijacky.cz/news/domaci-veprova-konzerva/

Odesláno

Tak jsem vyžebral všude možně zavírací od okurek, pak jsem ty sklenice vařil s masem, pár vyndal a praskly ve dnu (u čehož jsem se pokaždý opařil). 

Asi praskaly při tom dlouhém varu. Je imho rozdíl je 5 minut vyvařit anebo v nich vařit maso. Nevím. Nebo jsi je položil na něco studeného. Ještě co se týká sterilizace. Všechno sklo jsem projel myčkou na maximální program v teplotě a víčka a závit vytřel ubrouskem namočeným ve slivovici

Odesláno
Šest týdnů stařené hovězí - check

Domácí bulky - check

Tajný sosík - check
Sous vide předpříprava masa - check
Vynikající výsledek - check

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Dá se to považovat za vaření? Třeba jako marináda, naložení nebo tak [emoji56]?

0fc4b742b2cd132fc9e1c7e452b9fafa.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Jako pivního analfabeta mě Heineken taky nijak nepobuřuje, ba naopak [emoji4] Lahvinka vskutku ideální, taky je mam rád ; klasický český půlitr takhle nepiju. Cheers!

0df357d9cb5d91438cb34a078d6e4c47.jpg

Upraveno uživatelem Maxel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...