Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mělo to být do snídaňové sekce, ale zapoměl jsem k tomu lípnout hodinky. Tak to vrznu tady.

Hezké ráno!

To vypadá lahodně :sweatdrop:  To je z piškotů + nějaký mascarpone? Nešlo by to je stručně popsat? :D

Odesláno (upraveno)

To vypadá lahodně :sweatdrop: To je z piškotů + nějaký mascarpone? Nešlo by to je stručně popsat? :D

Je to v podstatě klasické tiramisu, jen s pár úpravami.

Na obrázku velikostně ve velké dortové formě, myslim průměr 22cm.

Krém. Dva žloutky rozmíchat s 2-3 lžicemi moučkového cukru v ohnivzdorné misce ve vodní lázni. Nechat schladnout. Do toho pak přijde vanička mascarpone a nízkotučného tvarohu. Všechno důkladně promíchat metlou a nechat stranou.

Borůvkové coulis. Nejlépe čerstvé, ale budou fungovat i mražené, borůvky do rendlíku s deci vody. Na vyšší forsáž vařit do té doby, než borůvky povolí. Potom přidat dvě lžíce medu a dál vařit do momentu, kdy se většina vody odvaří, všechno spojí a vytvoří se hustá omáčka.

Máčení. Silné espresso (v mém případě Nespresso Arpegio), do kterého přijde velký panák mandlového likéru Amaretto - silně doporučuju ničim nenahrazovat!

Piškoty. Používám značku Savoiardi, klasické dlouhé cukrářské.

Jednotlivé piškoty postupně namáčíme v kávě a skládáme do první vrstvy. Pokud je potřeba, piškoty půlit, zkracovat, apod. aby byla pokrytá celá ?základna?. Druhá vrstva je krém, použijeme cca jeho polovinu. Další vrstva opět namočené piškoty. Následně vychladlé borůvkové coulis. Další vrstva piškotů. A na závěr zbytek krému. Nakonec povrch posypeme kakaem a poklademe čerstvými borůvkami. Odložíme do lednice alespoň na 2-3h. Voala, finito :)

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Kuřecí prso se zázvorem a koriandrem, bramborový šnek s čedarem a slaninou, coleslaw, pečené papriky a cherry rajčata s balsamikovou redukcí.

cb8a72b84069497e23a5192fd8dc8d1a.jpg

4b476cfe9fad3160c9ad458d09fe870b.jpg

Každopádně slintám, ale zeptám se, jestli ta prsíčka máš v nějaké marinádě, která na nich při smažení udělá ochrannou krustičku nebo jdou do pánve jen tak nahatá? Pokud tam jdou nahatá jenom v koření, tak zhusta doporučuju zkusit sous vide a pak jenom bleskově zkaramelizovat na řádně rozžhavené pánvi. Oproti relativnímu osůchu běžně dělaného prsíčka je to sto a jedna.

Odesláno

Já dnes poprvé zkusil šafránové risotto a povedlo se mi. Osso buco neměli, tak jsem k tomu udělal obyčejné telecí na víně. Zítra chci zkusit Maxelovu verzi Tiramisu.1f8cf73fa69ce97ced23eced7468b1a3.jpg

Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk

Návštěvník km.kmk
Odesláno (upraveno)

Morek si rad osolim a sup tam s nim...

Upraveno uživatelem km.kmk
Odesláno

Na balkoně to asi nebude to pravé "ořechové".  A žena říká,že nemám chuť /ani na maso/  :-)   Raděj si dám pivo,budu slintat nad Tvojím masem a srát Tě :-) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...