Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Poriadny kus kravskeho syra z domacej produkcie.Neskutocne jemny...

V Banátu nám říkali, že syřidlo se dělá tak, že se dá teleti vypít mlíko, hned pak se zabije a z obsahu žaludku to prej je.

Odesláno (upraveno)

Ano, je to jedna z variant kterou vegani určitě nemají rádi (taloši to spolu s vysráženým mlíkem baští přímo z telecích střev).

Ale na druhou stranu, oni by to "nadbytečné" kůzle/tele/jehně podřízli a sežrali tak jako tak - a takhle aspoň nepřijde přírodní materiál vniveč...

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno (upraveno)

Další část, na druhý den stačí vzít mleté maso a bílky, jak se vysráží tak zachytí drobné části a vývar nebude kalný

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

protože děláme dvojitý vývar, přidávám ještě nastrouhanou trošku zeleniny, klasicky mrkev, celer, petržel, ale opravdu docela málo

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

promíchat a do hrnce, zaleju procezeným, studeným prvním vývarem, opět trošku koření a jdeme na to, za občasného míchání se to přivede k varu a nechá dvě tři hodiny táhnout

Upraveno uživatelem Tom4
Odesláno

Když jsem toho poprvé vařil 30 litrů na svatbu tak se mi v této fázi udělalo skoro mdlo :)

no a zpátky ke mně na sporák . . .

jakmile se to prohřeje, bílkoviny vystoupí na povrch a uprostřed to začne probublávat

a tam . . . žádnej zázrak, pravý nefalšovaný kouzlo to je!

beru malou naběračku a sem tam seberu uprostřed ty kousky i s vývarem a přelívám tím ten "koláč" vysrážených bílkovin s masem a zeleninou

zhruba po 3/4 hodině od té hnusně vypadající, bahnitě kalné tekutiny to je čirý vývar s barvou jantaru :)

ještě ho nechám dvě hodinky táhnout

Odesláno

Není to ani napínavý, ani na týden, je to hotové, vlastně už je to nuda :)

Takže než přecedím hotový vývar tak jsem udělal naslano pár palačinek s celerovou natí, zbytek namletého hovězího jsem rozmixoval úplně nahladko, přidal k tomu pár žloutků, mouku a koření asi jak na sekanou, touhle směsí jsem je naplnil

nakrájel a opekl dozlatova

no a tohle je spolu s pár niťemi pórku ze zahrady do consommé úplná pecka

Odesláno

Frantik, on 19 Úno 2019 - 14:32, said:

Takze ve finale zeres tu vodu s trávou a s tou namocenou palacinkou? Na me je ho asi moc "haute cuisine" :-)

A díky surovinám přijde jeden talíř toho Earl Grey s Lemon Grass na stovku.
Odesláno

Takze ve finale zeres tu vodu s trávou a s tou namocenou palacinkou?

Přesně tak. Vývar s nudlema, masem a zeleninou dělá paní domácí furt,

tak se jednou za rok utrhnu a jdu proti. :D

Někdo se s tím jídlem musí drbat a mít z toho radost. Holt každej kuchař je tak trochu magor, já nejsem výjimkou :)

Pravda, dva litry consommé co se surovin týká jsme tak na stovce,

o tom žádná.

Odesláno

Když si někdo umí upíct domácí chleba a k němu utlouct domácí máslo, proč by si nemohl jednou za čas uklohnit domácí bovril? 

A to smažený palačinkový suši taky nevypadá marně  :speak_cool:

Odesláno (upraveno)

Klíd, já jsem v poho :D

Teda, vědět že palačinka s masem do polívky vzbudí aspoň nějaký emoce,

tak z nich nadělám celestýnky nebo fritátový nudle a do toho consommé vystřihnu macesové knedlíčky ... ;)

Edit - jo a vařte víc vývaru, bude levnější, paní z ministerstva to říkala :lol2:

Upraveno uživatelem Tom4

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...