Tom4 Odesláno 11. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2020 Takovej experiment to byl, protože recepty od nanynek na netu mi přišly dóóst divný, takže jsem to vyrobil po svém Dole krusta jak na cheesecake, takže máslo a nadrcený sušenky pst, v Makru prodávají nadrcený karamelový Lotusky Rebarboru a jahody nakrájet, ocukrovat, nechat odstát, scedit šťávu! a osušit! Dva pudinkové prášky uvařit jen v 700ml mléka místo v litru, normálně osladit. Jak ten puding zchládne a bude vlažný, zašlehat do něj dvě celá vejce. Přidat osušené ovoce, promíchat, nandat na krustu, rozprostřít, nahoru zasypat drobenkou a peče se na 180 zhruba 40 - 45 minut. Nechat zchládnout, ideálně pak ještě na hodinku dvě do ledničky. Toho ovoce doporučuju relativně málo, pustí vodu, takže fakt nepřehánět. Příští verzi mám namyšlenou ještě malinko jinak, a to pudink s vejci na krustu, rebarboru až nahoru a zasypat drobenkou = voda z ovoce půjde do drobenky a pod tím bude pudinková vrstva. Uvidíme, tohle funguje taky docela dobře, ale vejde se tam na můj vkus málo ovoce a když dám víc tak to pudink neudrží se obávám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2020 (upraveno) A ještě přihodím dnešní oběd, taflspitz, křenová majonéza s pažitkou, selská omeleta (s opečenými brambory), salát ze zahrady s opečenou anglickou. Upraveno 11. května 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 11. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2020 V 10. 5. 2020 v 18:49, filo-boxer napsal: Dneska jsem dělal prvně zelený chřest a brambory sous vide a obojí pecka. Chřest jsem jen jemně posolil, k bramborám kousek másla, kmín a bobkový list. 85 stupňů, chřest 30 minut, brambory asi hodinku. Chřest krásně al dente, výborná chuť, daleko lepší, než při vaření ve vodě. Brambory taky nejlepší za hodně dlouhou dobu. Nečekal jsem takový rozdíl ve prospěch sous vide, i u takové "blbosti" jako jsou brambory. Doporučuju vyzkoušet. Tys mně dal. Brambory tvrdý, křest tvrdej, moc bobkovýho listu, vostudu mám u paní teď. Ale je fakt, že sem to omylem dělal na 80. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 11. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2020 Ježíšmarjá to není možné. Jednou tu něco napíšu a hned je to průser. Jak velké to byly brambory? Já jsem udělal čtvrtky takových normálních brambor. A v pytlíku pěkně v jedné vrstvě, ne nějaká koule. Chřest to samé, jedna vrstva. Brambory hodinu, chřest půl. Nemáš rozbité to sous vide udělátko? Ukazuje ti to správnou teplotu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 11. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2020 Neboj, byla to ta koule a těch -5st. bylo asi taky znát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 12. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2020 Tak to jo. Sous vide vždycky jen jedna vrstva a pěkně vedle sebe. A nebo pak ten čas se musí prodloužit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 Sous vide panenka s cervenou cockou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 Panna dobrá, ale tu čóču máš cosik víc na kaši. Aspoň u nás se dělá spíš minutkově. Ačkoliv taky se mi samtamně povede jí lehce zrakvit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Mas pravdu delal jsem ji poprve. :-D Stalo se to u dochucovani, ale cetl jsem ze ta cervena je idealni spis na polevky a kase. Pouzivas i jinou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Nn, vlastně jenom červenou. Používam často do teplých salátů. Třeba takle nějak. Dělam jí ve vývaru, většinou s šalotkou. Hotová je za pár minut. Bašta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Diky priste to vyzkousim. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Výsledek myslik zaručen Dost s tim experimentuju a nejvíc se osvědčila kombinace s pečeným fenyklem, baby karotkou, jarní cibulkou a balzamikovou redukcí. Při vaření bacha na vodu — nejni to jako klasická černá, potřebuje mnohem míň. Víc vody = vyjde spíš jako kaše. Míň = zůstane celá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Tož trocha té domácí bašty,nejvíc jsem se těšil na ten hlávkový salát 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Hlavkovy salat jen s octem a trochou cukru miluju. Babicka toho vzdycky udelala v lete lavor treba z 5 hlav ze zahradky k obedu. A ny s brachou sli po srdickach (stredech) to je tak super jidlo svezi, sladko kysele. Mnam. Jdu to koupit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hufnor Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Naprosto fantastický jednoduchý salát ke kusu flákoty a zemákom je teď na jaře z raného zelí. Nakrouhat/nakrájet na úzké nudličky, podle chuti zakápnout zhusta doporučuju bílým vinným octem (nemusí toho být moc, já dávám odhadem tak čajovou lžičku na 2 porce, přidat trochu česneku - já rád spíš náznak, než česnekový masakr, tak tam zlehka práším sušený česnek, ale funguje to dobře i s utřeným čerstvým (pak opatrně s další solí), soli, promíchat, ať si ten ocet a česnek vleze do toho zelí a tak po 5 minutách pár lžiček panenského oliváče, nechat v chladničce odležet tak půl hoďky a víc. Funguje i na druhý den. Naprostá paráda, 5 ingrediencí včetně soli, já jsem schopný toho zvalit misku i tak samotného. Fotku nemám, ale předevčírem jsem to dával na housku na trhané vepřové a bylo to fantastické. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Todle na mě teď baflo na instáči. Indiegogo kampaň na pánev z uhlíkové oceli. https://www.indiegogo.com/projects/the-misen-carbon-steel-pan--2?utm_source=fb&utm_medium=cpc#/S DeBuyerkou jsme si moc nesedli, teflon a litina je cajk, ale chtěl jsem zkusit něco nového. Nemáte s tim někdo zkušenost?Nebo je to cypovina? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Tapa-dabl. Pardon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Tak mně se vajíčka provedly... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Kuřecí roláda s ricottou a parmazánem, baby špenátem a sušenými rajčaty. Dlabanec na zítra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Kuřecí roláda s ricottou a parmazánem, baby špenátem a sušenými rajčaty. Dlabanec na zítra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se