Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty voe, ty ses fakt mihnul povoláním. Umíš to fantasticky prodat, vždy to vypadá skvěle. Já jsem rád, když udělám instantní krupičnou kaši. Pecka!

Odesláno

Díky moc!

Bohužel pořád je to tak, že vizuál na talíři je spíš dílem náhody, než kalkulovaného záměru — tvořim to v momentě nandavání.
Málokdy si nejdřív pořádně rozmyslim, jak to tam kydnout.
Nemam na to buňky.

Odesláno

Dítko si vymyslelo burger (v dětské verzi neexistuje něco jako rajče či cibule, pochopitelně) a domácí ameriky k tomu.

20201004_194137_copy_1512x1073.thumb.jpg.4ec45e493f181b11e807437a8a943b1c.jpg

No a fazolky si dám zítra já když jsem si je vypěstoval. Asi zadělávaný. Nebo s kusem krávy :D

20201004_131337_copy_1512x2016.thumb.jpg.8de74c4f32a805bbdbb62bf4ad2308aa.jpg

Odesláno (upraveno)
  V 4. 10. 2020 v 14:44, Maxel napsal:

Díky moc! emoji6.png

Bohužel pořád je to tak, že vizuál na talíři je spíš dílem náhody, než kalkulovaného záměru — tvořim to v momentě nandavání.
Málokdy si nejdřív pořádně rozmyslim, jak to tam kydnout.
Nemam na to buňky.

Rozšířit  

No mně právě přijde, že na to buňky máš, když ti z toho leze tohle bez pořádného rozmyšlení 👍

Zkusil jsem dneska ten tvůj recept na hranolky, cos psal Miceymu, a tohle mi rodina nechala na plechu za tu dobu mezi vytažením z trouby a aktivací foťáku:

IMG_04102020_134106_(1000_x_750_pixel).jpg.c42f9d43e0e3d169e6957cc5834ded73.jpg

Takže díky! 🙂

Upraveno uživatelem Filip.J
Odesláno

To mě těší!

U nás hrany frčí, ale nesmířil jsem se pokaždé — se zaflákanou kuchyní od oleje, a právě s množstvím oleje na porci.
Todle je ještě so-so a chuťově to neni zlý

Vy tu vidíte jen to, co jakštakš vypadá k světu.
Kolikrát se mi povede fajnové jídlo, ale stajling dopadne jak ze závodky ; což přes self-cenzora samo neprojde.
Ale pořád mě to baví, což vlastně považuju za úspěch (blíženci pochopí).

  • Dát hlas 1
Odesláno

Zacit az za mesic se mi zda taky moc, ale kdyz je spotrebujes rychle proc ne. 😀 Ja zacinam nejdriv po 14 dnech...

Aktualne mam v lednicce nakladane hermeliny a tem to trva nastesti min. 😀

Odesláno
  V 3. 10. 2020 v 11:46, pepyczek napsal:

Kolegové, nemáte prosím ověřený recept na chilli con carne?

Rozšířit  

Možná už zbytečně, ale třeba pro příště: olej... červená cibule najemno, osmahnout, potom čerstvý posekaný habaněra, krátce zarestovat, pak česnek najemno a maso (já dávám mletý hovězí), sůl + pepř, maďarská sušená paprika, sušený mletý chipotle (stačí trochu, mám rád tu lehce zauzenou chuť), důkladně odvařit vodu co to pustí a opéct, pak drcený rajčata, krátce povařit, pak vývar / vodu. Přidám jednu celou sušenou Morugu nebo Karolínu (pokud se nerozvaří a na konci ji tam najdu, radši vyhazuju) a pomalu vařím. Po 2 hodinách tam přijde červená paprika na proužky a zelený fazolky, po půl hodině luštěniny (většinou kombinuju dva druhy, třeba cizrna a černý fazole). Na závěr vmíchám koriandr a tabulku hořký čokolády.

Takhle to pak vypadá:

chilli.jpg

Odesláno

Tak znamej nechává měsíc a super. Tak jsem dal na jeho doporučení,ale stejně to budu testovat po týdnu


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Ono se to tváří jako alchymie, ale stejné suroviny bývají i v nálevu ze zavařených okurek - a znám lidi co jej tímhle způsobem (i s flaškou) "recyklují", tj. buřty proloží zeleninou (cibule, česnek, paprika, někdo přihazuje i zbylý okurek), zalijí až po vrch a 10-14 dní nechají "macerovat" v chládku...

Odesláno
  V 6. 10. 2020 v 18:06, M.K. napsal:

Možná už zbytečně, ale třeba pro příště: ....

 

Rozšířit  

Tak pro představu, kolik tam dáváš masa, když dochucuješ jedním habanerem a tabulkou čokolády ? Díky. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...