Tom4 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 (upraveno) Blíží se Silvestr, hospody zavřený, jeden tip na občerstvení. Divný občerstvení podotýkám V GB a US známo jako "pickled eggs", holt asi nenašli zalíbení v nakládání špekáčků Udělal jsem pojsem poprvé a dobrý. Natvrdo vařená oloupaná vejce se dají do láku a do lednice. Výsledek na foto je po 3 dnech. Červený = uvařil jsem červenou řepu, nechal zchladit, do sklenice vývar z řepy plus pár koleček řepy, ocet, balzamikový ocet, fenykl. Žlutý = voda a ocet 2:1, kari koření, hořčičné semínko, korinadr celý. Překvapivě je to dost výrazné chuťi. Poznatky: Lák poměry od oka, super. Vejce ztratí nadýchanost, stanou se gumovější, příjemně překvapilo. Jako ozdoba na studenou mísu paráda, nebo nakrájet na salát. A ješte tip na závěr, kdo rád kari koření, tak si ho zkuste nasypat na sázená vejce nebo hemenex až si budete kuchtit snídani. Fantazie, naučila mě kdysi babička. Upraveno 19. prosince 2020 uživatelem Tom4 typo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Juu, to je napad. Ja mam rad takovy to cinsky cerny vejce, ale to je asi delsi sranda, nez tri dny.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Tak na ty se chystám ale až v létě, chtěl bych zkusit tradiční způsob se zakopáním na 100 dní Jinak recepty uvádějí u těch nakládaných že čím déle tím gumovějši konzistence. Ještě mám od každého dvě, zkusím po týdnu a po 14 dnech, ono to snad jde skladovat i měsíce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Dobrej nápad. Díky. Btw, když jsme narazili na tohle téma, co plánujete za žrasoo na Silvestra?Když nic jiného, u nás asi tradičně různé kanapky, lososového tataráka, možná roastbeef, a sladké mini-dortíky. Krájet klobásy/salámy/sýry letos nebudu, beztak to skoro fšecko vždycky zbyde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Tak se pak pochlubte s těma vajcama, jinak na netu pod picked eggs recipe tuny inspirace, ale uznávám že ty červený jsou vizuální gastroporno. Na silvestra bude tradiční tatarák, k tomu hromadu kapar, ty mám rád a nahoře strouhaný částečně sušený žloutek. A taky si udělám normálně po letech obyčejný jednohubky, rohlík a na párátka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Tome, tohle jsou jenom neškodná přírodní barviva - správnej Číňan 100 dní nečeká a vejce vyvařuje v onačejších ingrediencích, pro výraznější chuť prý předem lehce nakřáplá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Nene, pleteš si 童子蛋 s 皮蛋 Ty vařený v moči si odpustím a rád. Plán je udělat tyhle: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Dnes jsem podle@Tom4 namíchal vaječňák. Strašnej masakr, dokonce i moje žena ho dobrovolně pije, což je prvně v životě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Mě už tyto sladké " sračky" lezou krkem, mám raději likéry ,třeba višňofka či ořechovka a dnes jsem si koupil u nás na trzích medovinu a chtěl jsem tu hořce sladkou a koupil jakousi nakyslou .Neměl jsem svůj den..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hator Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 před 10 hodinami, roura74 napsal: Dnes jsem podle@Tom4 namíchal vaječňák. Strašnej masakr, dokonce i moje žena ho dobrovolně pije, což je prvně v životě. Dnes se chystam na to same, spousta receptu a ktery je ten nejlepsi? Voditko kde dohledat od Toma by nebylo? Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Dnes se chystam na to same, spousta receptu a ktery je ten nejlepsi? Voditko kde dohledat od Toma by nebylo? DikyTomáš ho dával na FB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Yes, to je on Po letech náročných výzkumů jsem to vyladil Říkám tomu ultimátní vaječňák strýčka Toma 20201210_152818_03.mp4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hator Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Parada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Jenom si tady tak povzdechnu. Nejsem žádnej kuchař, jen se prostě musím trochu snažit kvůli dětem. Takže peču lentilkový bábovky, koláče, štrůdly, čokoládový croissanty, tvarohový šátečky... No, a včera mi zbyl kousek lístkovýho těsta, tak jsem ho nakrájel na pár malejch kousků a upekl spolu s šátečky. Neochucený, nepomazaný vejcem, prostě nic. Co myslíte, ze mělo u dětí největší úspěch? Se picnu. Takže dneska kašlu na náplně, normálně jsem listkový těsto nakrájel na trojúhelníčky a nasucho prdnul do trouby. Nemá to žádnou chuť... ovsem děti nadšený. Chápete to??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Neni cas, ztracet cas. Stajling ala Maxel bych stejne nezvladnul Gulas zahustenej drobenkou z domaciho kvaskovyho zitnyho chleba. Na knedlu pouzita domaci houska. Dobry to bylo ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 před 5 hodinami, hator napsal: Dnes se chystam na to same, spousta receptu a ktery je ten nejlepsi? Voditko kde dohledat od Toma by nebylo? Diky Zkus tenhle od Žufánka, to je největší top co jsem kdy pil. A bacha na ty alkoholy, to musí bejt takhle, je to bomba!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Slaninový džem in progress. Recept here:https://www.apetitonline.cz/recept/slaninovy-dzem(kafe sem vynechal, něak mi to tam nesedělo)Zejtra jdu na vaječňák podle Tomáše, viz. výše. Obé poslouží jako žravé dárky pro všelijaké rodinné příslušníky. Sice na mě celej rok fšichni serou, ale couž, sem halt hodnej kluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hator Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 před 6 hodinami, tikzot napsal: Zkus tenhle od Žufánka, to je největší top co jsem kdy pil. A bacha na ty alkoholy, to musí bejt takhle, je to bomba!!! Recept je vyladenej do posledniho puntiku, ale tolik alkoholu doma pohromade neni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Mam to ve voku, přesně na 6 skleniček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 A co že to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se