Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Blíží se Silvestr, hospody zavřený, jeden tip na občerstvení. Divný občerstvení podotýkám ;)

20201219_184602_copy_1612x2310.thumb.jpg.a0115d39a22085b3ac55c112fa522acb.jpg

V GB a US známo jako "pickled eggs", holt asi nenašli zalíbení v nakládání špekáčků  :)

20201219_184359_copy_1612x1209.thumb.jpg.0dbc3fcb85af383196b7dc17cf171d25.jpg

Udělal jsem pojsem poprvé a dobrý. Natvrdo vařená oloupaná vejce se dají do láku a do lednice. Výsledek na foto je po 3 dnech.

20201219_184653_copy_1612x1920.thumb.jpg.70362de7041e43f1db9b1594eb9b4696.jpg

Červený = uvařil jsem červenou řepu, nechal zchladit, do sklenice vývar z řepy plus pár koleček řepy, ocet, balzamikový ocet, fenykl. 

20201219_184426_copy_1612x1918.thumb.jpg.41643d8953c9212e00e931cf5121c9f0.jpg

Žlutý = voda a ocet 2:1, kari koření, hořčičné semínko, korinadr celý. Překvapivě je to dost výrazné chuťi.

20201219_184459_copy_1612x2186.thumb.jpg.4d90eee44e14ffe9f5991e0777ef5534.jpg

Poznatky:

Lák poměry od oka, super.

Vejce ztratí nadýchanost, stanou se gumovější, příjemně překvapilo.

Jako ozdoba na studenou mísu paráda, nebo nakrájet na salát. 

A ješte tip na závěr, kdo rád kari koření, tak si ho zkuste nasypat na sázená vejce nebo hemenex až si budete kuchtit snídani. Fantazie, naučila mě kdysi babička. :)

Upraveno uživatelem Tom4
typo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na ty se chystám ale až v létě, chtěl bych zkusit tradiční způsob se zakopáním na 100 dní :)

Jinak recepty uvádějí u těch nakládaných že čím déle tím gumovějši konzistence. Ještě mám od každého dvě, zkusím po týdnu a po 14 dnech, ono to snad jde skladovat i měsíce :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrej nápad. Díky.

Btw, když jsme narazili na tohle téma, co plánujete za žrasoo na Silvestra?

Když nic jiného, u nás asi tradičně různé kanapky, lososového tataráka, možná roastbeef, a sladké mini-dortíky.
Krájet klobásy/salámy/sýry letos nebudu, beztak to skoro fšecko vždycky zbyde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se pak pochlubte s těma vajcama, jinak na netu pod picked eggs recipe tuny inspirace, ale uznávám že ty červený jsou vizuální gastroporno. 

Na silvestra bude tradiční tatarák, k tomu hromadu kapar, ty mám rád a nahoře strouhaný částečně sušený žloutek. A taky si udělám normálně po letech obyčejný jednohubky, rohlík a na párátka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, roura74 napsal:

Dnes jsem podle@Tom4 namíchal vaječňák. Strašnej masakr, dokonce i moje žena ho dobrovolně pije, což je prvně v životě.

557eabb1c993ba00f05644e2822d29bf.jpg
86ff2d1fc40d867ac323e3b5ec9b3205.jpg

Dnes se chystam na to same, spousta receptu a ktery je ten nejlepsi? 😂   Voditko kde dohledat od Toma by nebylo? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom si tady tak povzdechnu.

Nejsem žádnej kuchař, jen se prostě musím trochu snažit kvůli dětem. Takže peču lentilkový bábovky, koláče, štrůdly, čokoládový croissanty, tvarohový šátečky...

20201120_180859.thumb.jpg.dd41441eaa5659d5bf1b09200347dfb3.jpg

20201215_160039.thumb.jpg.af5f3a76f1970ca05f7c5be9135cca41.jpg

No, a včera mi zbyl kousek lístkovýho těsta, tak jsem ho nakrájel na pár malejch kousků a upekl spolu s šátečky. Neochucený, nepomazaný vejcem, prostě nic. Co myslíte, ze mělo u dětí největší úspěch? Se picnu. Takže dneska kašlu na náplně, normálně jsem listkový těsto nakrájel na trojúhelníčky a nasucho prdnul do trouby. Nemá to žádnou chuť... ovsem děti nadšený. Chápete to???

20201220_123116.thumb.jpg.443fdb97dd5e942d1d748a3c3537980f.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, hator napsal:

Dnes se chystam na to same, spousta receptu a ktery je ten nejlepsi? 😂   Voditko kde dohledat od Toma by nebylo? Diky

Zkus tenhle od Žufánka, to je největší top co jsem kdy pil. A bacha na ty alkoholy, to musí bejt takhle, je to bomba!!!

7E95E3A5-C0D3-4041-B954-220815FB69F9.jpeg

8CE6A8F5-8F55-4DB3-B366-B12DCB7541F2.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slaninový džem in progress. Recept here:
https://www.apetitonline.cz/recept/slaninovy-dzem

(kafe sem vynechal, něak mi to tam nesedělo)

59c26e022877b1615468f2a430209d04.jpg

Zejtra jdu na vaječňák podle Tomáše, viz. výše.

Obé poslouží jako žravé dárky pro všelijaké rodinné příslušníky.
Sice na mě celej rok fšichni serou, ale couž, sem halt hodnej kluk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, tikzot napsal:

Zkus tenhle od Žufánka, to je největší top co jsem kdy pil. A bacha na ty alkoholy, to musí bejt takhle, je to bomba!!!

7E95E3A5-C0D3-4041-B954-220815FB69F9.jpeg

8CE6A8F5-8F55-4DB3-B366-B12DCB7541F2.jpeg

Recept je vyladenej do posledniho puntiku, ale tolik alkoholu doma pohromade neni :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...