Tom4 Odesláno 6. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2021 Půjde, udělej to tak, že sůl s cukrem dáš naspod, na to kopr, na ten polož lososa, zase kopr a pak sůl s cukrem. Tedy losos bude jako obalen v kopru. Skoro. Chápeš Alkohol, pokud se dává by tam měl jít bílý, nejlíp akvavit (taková severská kmínka) nebo vodka. Ale severní národy jsou kreativní (když jsem poprvé viděl jak se připravuje Gløgg, tak to je co dům dal), takže koňaku bych se nebál vůbec. Co jsem dával naposled pár kapek Cointreau tak to nebylo vůbec cítit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 V 6. 4. 2021 v 18:37, Tom4 napsal: Půjde, udělej to tak, že sůl s cukrem dáš naspod, na to kopr, na ten polož lososa, zase kopr a pak sůl s cukrem. Tedy losos bude jako obalen v kopru. Skoro. Chápeš Alkohol, pokud se dává by tam měl jít bílý, nejlíp akvavit (taková severská kmínka) nebo vodka. Ale severní národy jsou kreativní (když jsem poprvé viděl jak se připravuje Gløgg, tak to je co dům dal), takže koňaku bych se nebál vůbec. Co jsem dával naposled pár kapek Cointreau tak to nebylo vůbec cítit. Tak uvidíme. Ještě sehnat kopr a jdu na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Mám utopený kuře, zrovna se chystá na pekáč a někde jsem tu četl, že to někdo pekl na 120° cca 3 hodiny. Neumím to najít. Můžete to někdo potvrdit, že je to cajk? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 V 5. 4. 2021 v 12:57, Maxel napsal: U nás naprosto nesváteční oběd. Czech-china, aka švej-žužu, s rejží. Nejvíc jednoduchý jídlo, ale stejně se tě zeptám na recept. Máš tam sosík a je to takový spojitý. Já to mám vždycky tmavý, poměrně slaný a šťáva vodovější. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 (upraveno) před 2 hodinami, Kotlick napsal: Mám utopený kuře, zrovna se chystá na pekáč a někde jsem tu četl, že to někdo pekl na 120° cca 3 hodiny. Neumím to najít. Můžete to někdo potvrdit, že je to cajk? Hele vem ho a strč ho tam bez podlejvání a ničeho na hodinu na 220. Nevotáčet, nepotírat, lepší podložit v pekáči nějakou mřížkou. Ale je to výzva, posledně to jednomu známýmu (já sem vegan) kouřilo jak prase. Lepší se do tý trouby vůbec nedívat, nevotvírat. To chce morál. Upraveno 8. dubna 2021 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Jo, morál je důležitej. Už jsem to 2 x dělal, tak vím jak to čmoudí. Dneska jsem pod to dal brambory, tak snad to nebude tak čmudit. Jen jsem chtěl zkusit to delší pečení, ale jebat. Jede to na 220°. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 o víkendu jsem zase topil a tentokrát to bylo neskutěčně šťavnatý, plavalo to skoro 24h, mělo 3,5kg, takže v troubě opatrněji jen 170st horkej fukar a za 1,5h to bylo hotový, otočil jsem 1x, začal jsme prsama dole a potřel asi 3x olejem s paprikou, ač nás na tom bylo 5, tak zbylo fakt hodně, takže byla ještě večeře pro všechny, není na kuře od farmáře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 ...tak neni uplne kulinarstvi, ale sezral bych toho paletu...;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 (upraveno) vzpominky na pondelni cesnekovy hunt:) krome nudli s tvarohem uz byl ten medvedak skoro ve vsem Upraveno 8. dubna 2021 uživatelem dan83 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 před 2 hodinami, Kotlick napsal: Jo, morál je důležitej. Už jsem to 2 x dělal, tak vím jak to čmoudí. Dneska jsem pod to dal brambory, tak snad to nebude tak čmudit. Jen jsem chtěl zkusit to delší pečení, ale jebat. Jede to na 220°. Tak povedlo se to perfektně. Kuře asi 2 kila, do láku jsem vrazil 40g soli/1 litr, tymián, pepř, česnek a zázvor, lehce prohnal varem. Koupalo se to 36 hodin. Pak trouba na 220°C + vrtule, na hodinu a 10 min. Potíral jsem olejem se sušeným česnekem. Jako proti dýmové opatření jsem dal do pekáče pod mřížku brambory. Byly hotové dřív než kuře, tak na posledních 15 minut jsem tam vrazil pekáč s vodou. Ještě poznatek, brambory pod kuře už bych dopředu nesolil, ten okap je slaný dost. Možná je to jenom moje domněnka, ale tentokráte jsem dával kuře prdelí k větráku a asi se to líp propíká. No fotky jsem nestihl, neb zde bylo mnoho hladových krků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 před 3 hodinami, RomanP napsal: Nejvíc jednoduchý jídlo, ale stejně se tě zeptám na recept. Máš tam sosík a je to takový spojitý. Já to mám vždycky tmavý, poměrně slaný a šťáva vodovější. Díky Jasně. Už to tu někde stopro bude, ale opakování... Ingredience: — vepřová panenka — cibule — kari — worcestr — sladká sojovka — žloutky — solamyl — sůl/pepř — řepkový a sezamový olej Maso očistit a nakrájet na nudličky. Dělám to min. z kila, míň nemá smysl; je to strašně žravý Přidat pár lžic rostlinného, a pár kapek sezamového oleje. Sůl. Pepř. Po lžíci kari, sojovky a worcestru. Větší cibule najemno. Dva žloutky. Dvě lžíce solamylu. Všechno dobře promíchat a nechat do druhého dne marinovat v lednici. Druhý den vyndat aspoň 30min před přípravou. Ta už je snadná — zprudka na vyšší fojr celou směs osmažit na pánvy. Voala. Příloha rejže, ale i s chlebem je to lambáda! Místo panenky možno použít kýtu, plecko. Nebo i kuřecí/krůtí prsa. Ale doporučuju zůstat u panny, vyplatí se to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 před 3 hodinami, Xenomorfus napsal: ...tak neni uplne kulinarstvi, ale sezral bych toho paletu...;-) Jj, to je spoustu let i moje srdcovka ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Hodne dlouhou dobu jsem si rikal, ze vsichni vyrobci tycovych mixeru jsou paka ohledne mixovacich nadobek. Clovek najde jenom 400ml nebo 600ml nadoby, ve vetsine pripadu jsou neuzaviratelne a bez ucha. No a dnes jsem konecne nasel jednoho vyrobce, ktery mi asi chodi v noci krast napady. Je to presne tak, jak jsem si to predstavoval Rotho Fresh 1,5 l Koupil jsem si novej mixer se stouchaci funkci od Braun MQ7000 a vejde se tam akorat, aniz by se utopila stouchaci-mixovaci noha. Ponorna cast nohy mohla byt tak o 5 cm delsi, ale celkove jsem moc spokojen. Tlacitko-spoust je naprosta lahoda, zadne hloupe cudliky, a jako bonus pri mixovani proud nikde nestrika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Rychle udony na veceri. Nemate nekdo doma postavenou zahradni pec? Zjistil jsem ze ji potrebuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Vypadá to jako gagh. Ne moc čerstvý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 před 2 hodinami, krutor napsal: Rychle udony na veceri. Nemate nekdo doma postavenou zahradni pec? Zjistil jsem ze ji potrebuju. Ptej se, rád ti poradím ohledně zahradní peci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Pisu sz at to tady neplevelim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2021 Dekuju Gorlovi za rady, brzo zacnu stavet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2021 nadherny makrely z barentsova more a pokus o vyuzeni na grilu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rooosta Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2021 Vyskúšal som si už dvakrát domácu slaninku bez údenia (pancettu), skúsil som aj hov jerky v sušičke na ovocie a teraz idem vyskúšať dva mesiace sušenú krokovičku...tak uvidíme ako to dopadne, zatiaľ takto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se