Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A protoze jsem jednoduchy clovek, opet spicka ze svickove, spalena jarni cibulka s tymianem a balsamicem, preliv z masla a peceneho cesneku
658a9068a9536a8733c932802f6ec53c.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Jeden by se k vuli tomu dostal skoro do financni spiraly


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Skromný, lehký oběd. Domácí špaldový dalamánek, tvarohová pomazánka,halloumi, a pečená cherry Marzaninetto. 

IMG_20230502_145428.jpg

Odesláno

Nemate prosim na ty sve kulinarske skvosty nejake overene reznictvi nekde kolem prahy 9, 14 a okoli? Ted jsem byl ve Kbelich a vsechno lepsi maso na steaky je na objednani a veverku si nechava reznik na gril pro sebe. Do Makra se mi nikdy nechce a radeji bych nejake mensi.

Dik!

Odesláno (upraveno)

@Maxmillian Jedu buď Naše maso a Meatpoint (P6) přes Rohlík, nebo řeznictví Marešovi (Šestajovice). Když jsme byli ještě v Čakovicích, jezdil jsem taky občas do Kbel, ale jak píšeš, vesměs nabídka nicmoc. Krom toho mě napadá ještě čakovický Globus, kde maj vlastní výrobu a třeba steaková kvalita imo dobrá.

@krutor Pěkně! ;) Já dnes chystam gril — žebra, ananas, spálená jarní cibulka a v lednici mam zelný salát. 

B56DA026-5580-4A3F-8194-5F49D5B80B2F.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

Smažený trojboj v bezlepkové panko strouhance. Krůtí řízek, tři druhy sýra (halloumi, ementál, camembert), hrany. Ty teda aspoň pečené v troubě, ale už to spíš nezachrání :)  
K tomu domácí tatarka. Smažená bomba si pak ještě hoví na lůžku chipsovém z bramborových šlupek. 

BD9CEC4A-321F-43AB-BFB5-24791471D610.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Paradni. Hele, jak delate majonezu, kdyz se vam s tim chce crcat? Ruco, nebo tycovym mixerem (viz treba Cuketka)? Mne se to asi nikdy uplne dobre nepodarilo, se musim priznat. Nemam spravny teploty, nebo olej pridavam moc rychle, nebo nevim..

Odesláno (upraveno)

Dycky růčo. Tyčákem sem zkusil jednou, a sice dopadla ok, raději mam postupné ruční šlehání. Je tak imo mj. lepší kontrola nad konzistencí, jak se olej přilejvá postupně. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Dneska bylo prvni peceni po roce, k peci se chovam doslova macessky, mam ji na chalupe a na zimu nebyla zakryta, takze to chtelo poradne vypalit. Dve hodiny predtim jsem v ni topil. Teplotu presne nevim, ale 300 tam das. Za me realne pecu tak pri 220-250. Jde o to, aby tam pak nebyly moc plameny ale jen uhliky. 

Samozrejme chtelo by to okolo utesnit a pridat dvirka, tim bych zajistil, ze to nebude tak rychle chladnout. 
Pizza je za 10minut. Snazim se ji delat opatrne. 

Co mi zbyva vychytat je nedavat ji tam na pecicim papiru, ale primo testo na cihly.

Ze me ale nejlepsi pak je hodit tam starej husak s buckem a jen tam prihazovat po polinku tak 3 hodiny a pak ho tam nechat do rana a rano to snidat.
 

 

 

Odesláno

Libová pec, a ten smažený trojboj je libovka pánové! 🙃

Tady se dojídají zbytky z rautu, bagetka s "podravkou" a pečenými rajčaty 😁 K tomu svrchně kvašený Proud, z ovesného sladu👌

Pěkný, prodloužený víkend všem!

IMG_20230507_215500.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...