Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

@krutor Supr kompozice, mám hlad jen z fotek! 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, Lamiczka napsal:

Pěkný to máš, tady si to chlastání nemušíš takto obhajovat vařením :D

Koukám, že máš talíře od Thun (tuším řada Opál) - jak jsi spokojenej (velikost, tvar, kvalita, ...)

Díky. Jo, thun to je, jaká řada nevím, mám je asi 6 let. Jsou super, akorát už mi nebezpečně docházej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Lamiczka napsal:

Pěkný to máš, tady si to chlastání nemušíš takto obhajovat vařením :D

Koukám, že máš talíře od Thun (tuším řada Opál) - jak jsi spokojenej (velikost, tvar, kvalita, ...)

My máme Thun Bernadotte, dobrý je, že to je klasická řada a daj se furt dokupovat, občas se nám poštěstí, že koupíme profi řadu, který je tlustší a tím pádem dýl vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 1. 2024 v 15:25, Maxel napsal:

@14titi Dnes doručeno. A hned jsem se vrhnul na košt. 
Vpravo benchmark, tedy Chorvat. Vlevo Arbequina. Uprostřed Picual. 
Jednoznačně nejvíc je “zadání” podobný Picual, hlavně v rámci výraznosti chuti. Až tak, že bych je od sebe možná nepoznal. 
Ale ani Arbequina neni zlá, jen bude vhodná spíš na jemnější dochucení a dresinky.

Každopádně vezmu pár litrů obého ;) Tudíž díky za tip!

Díky kluci za tipy, objednal jsem 2+2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@mAra_ Neni zač. Mě dneska došlo stejně tak, 2+2.

Jinak dneska nízkej rošťák s maldonem, gratinované brambory s tymiánem a parmazánem, konfitovaný česnek, majda s lanýžem, pancettou, šalotkou a jarní cibulkou. 

6746F98E-EC9C-4BE3-AD0E-DB5BA1B45216.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte to tu kluci krásný na oko a věřím,že je to i skvělé chuťově

U nás se to vždy hned sežere,tak nemá nějak smysl se s tím drbat

V týdnu hovězí na houbách a dnes panenka,pečáky a fazolky na slanince 395c0d925a025a4e76fb29f2062c7e18.jpg
701c16be4ca8eaa3db3f2e03e77faf30.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pořad Peče celá země mi byl čert dlužný... Napadlo mě, že si doma uděláme quiche. (Čti kiš)

No, nedaří se. Koupil jsem blbý a málo hluboký plech, náplně jsem udělal moc ... Jak to v telce dělali hodinu a půl, tak já se s tím seru od dvanácti ( a teď v 15;40 nemam ještě hotovo)...

Ach jo.

PXL_20240204_142232662.jpg

PXL_20240204_135032838.jpg

PXL_20240204_123948793.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@mAra_ Poměr "doba jebání / výsledek" je diskutabilní, ale vypadá to žratelně 👍

My jsme konfitovali pekingskou kačenu přes noc v pomalým hrnci, k tomu skořicový zelí a domácí knedle IMG_20240120_114518_069.thumb.jpg.4d4ac2e61063d78e9a10da8c04aa9300.jpg(foto před přelitím výpekem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...